Fiffiga saker

Syvärlden är som snickerivärlden, bilmekanikervärlden eller vilken värld som helst. Den är full av finurliga saker och flera av dem finns här hos mig. För några år sedan hittade Christin något så praktiskt som en Rockabrunder på loppis. En Rockabrunder är ett verktyg som man använder när man markerar kjolfållen för att få den jämn runt om. Särskilt lämplig för den sömmerska som inte har någon som hjälper henne/honom med fållningen. Den är kanske inte så nödvändig när man fållar vida kjolar men helt oumbärlig till de smalare tweedkjolarna som finns i var mans/kvinnas garderob...
 
 
En tar på sig den ofållade tweedkjolen och ställer sig bredvid Rockabrundern,
 
 
tar den lilla blåsan i handen, 
 
 
och trycker på den medan en samtidigt sakta snurrar runt. Det som händer är att pulvret i burken puffar ut genom springan och det blir vita kritstreck runt kjolen. Sen är det bara att fålla. Rakt och snyggt. Jag har använt den en gång, när jag sytt en yllekappa med vidd nertill och det gick bra. Om jag till äventyrs skulle råka slita ut denna så har jag faktiskt en till (hihi) eftersom Christin hittade TVÅ stycken och köpte båda. 
 
 
Jag klarar mig alltså livet ut, och sen får väl ungarna slåss om dem...
 
Förra veckan gjorde jag mig av med en sopsäck full med urvuxna kläder på Kupan, Röda korset. Jag gick in och köpte några virknålar på uppdrag av min kollega, vars dotter nyss börjat handarbeta och behövde några i olika storlekar. Till mig själv hittade jag ett par gamla nålbrev med supertunna handsynålar. Sådana kan vara svåra, för att inte säga omöjliga att hitta nuförtiden. (Det var bättre förr, åtminstone fanns det tunnare synålar) Nå, hursomhelst så hittade jag något som jag inte begriper hur jag klarat mig utan tidigare - en RYAGAFFEL!
 
 
Allvarligt! Varför sitta och KNYTA rya när man kan sy på maskin? Inte för att jag ens funderat på att knyta en rya, men om jag nu någon gång kommer att göra det så har jag det jag behöver.
 
 
Nej, nu är det kväller och om jag skyndar mig i säng så blir det snabbare helg.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Boellas

Blond, bitter och besserwisser

RSS 2.0