Thomas Deutgen Show - Part One

Det är kallt på nätterna men soligt och fint om dagarna. Och så fort temperaturen stiger blir det snöstorm. Nu har vi så mycket snö att jag är tveksam till om jag någonsin varit med om mer snö. Men det bara att gilla läget. Vintern har ändå varit rätt ok, faktiskt. Inte askallt så himla länge, som det var förra året.

Igår var Thomas upp och hade sin show, den första av fyra. Självklart var jag där, allt annat vore otänkbart. Och som vanligt var det så himla bra! Kvällens gäster var Nanne Grönwall, Ollie Olsson och popduon The Magnettes bestående av Rebecka Digerwall och Sanna Kalla. 

Självklart vår både limerickaren Hans Olof "Hantis" Olsson och husbandet med Gunhild Carling och Hans-Inge "Singe" Magnusson på plats. Den senare har den här säsongen fått en flygel att spela på och jäklar vilket drag det var under locket på den! Kolla själv!
Lite bilder från igår...


Gunhild och Thomas


Nanne Grönwall


Thomas


Nanne berättar om sin tid i Frälsningsarmén. Eller också var det här Thomas delgav henne sin uppfattning om BAO:s dansbandsstatus...


Thomas, Ollie, Gunhild och Hantis


The Magnettes

När alla hade gått blev det lite after-show med vickning för de hungriga artisterna. Men eftersom Ulrika och jag har riktiga jobb att sköta så lämnade vi sällskapet hyfsat tidigt.

Ikväll har jag för ovanlighetens skull haft tvättstugan men nu måste jag sooooova...

Istället för Melodifestivalen

Saker och ting kan ordna sig väldigt smidigt ibland. Som att jag stannade hos Max och Christin i Boden i fredags och åt oxfilé med pommes och pepparsås, stannade över natten, jobbade fem och en halv timme på mitt vanliga jobb innan jag infann mig på körkonsert för att recensera.En av körledarna, Göran Lindgren, har ett underbart kroppsspråk

 

Egentligen borde jag väl ha varit nöjd med detta och chillat resten av kvällen, men fylld av energi valde jag att åka till Piteå där Dreams spelade.

Det positiva med det beslutet var att jag träffade Hans och Märit, som jag inte träffat på typ ett år. Jag dansade också bara med killar som fortfarande dansar riktig foxtrot (i takt, alltså, så gott det gick till den musiken) och en till positiv grej är att jag nu vet att jag aldrig aldrig någonsin mer i hela mitt liv ens behöver fundera på om jag skall åka och dansa när Dreams spelar. Så var det sagt, och jag skulle kunna brista ut i tirader om brist på "dansgung", tempon, låtval och annat som borde vara elementärt när man ska spela musik på dans, men som inte på något sätt tycks vara självklart för det här bandet. Men folk dansade förstås, även jag, för det gör man när man har betalat 150 spänn. Jag stoppar dock här och väljer att berätta om Pitefolkans krämbullar, som bara de nästan var värda entrén. Åtminstone igår.

Och som sagt - det var kul att träffa vänner. Nästa gång är det Lasse Stefanz, ba så ni vet. Tralala!Det gick ju bra när du väl hittade avtryckaren, Hans...Helg och efter

En bra sak med att inte vara hemma i Luleå den gångna helgen var att jag slapp bevittna vinterns värsta snöstorm. Min chef hade skottat snö i sex timmar under söndagen. Det hade drevat manshöga snödrivor in över hans gård. Jag antar att jag hade suttit inne och svurit, vilket ju egentligen är ganska trist. Då var det bättre att kunna gå en lång promenad i solskenet längs en strand i Blekinge...

Lördagen tillbringade jag hos Thomas och Anna. Hjälpte Anna med en kjol, så gott jag kunde. Mönsterna i Burdatidningarna kan ibland vara helt obegripliga. Samma saker får olika namn och man vet varken ut eller in. Och då har jag ändå sytt efter dessa mönster en väldig massa år. Kolla in Annas blogg också. Mitt när jag satt där så kom Thomas in från köket med denna lilla krumelur.Såna har de någon gång då och då under diskbänken. De tar ut dem på bron och släpper ut dem levande. Förmodligen tar de sig in lika snabbt igen. Jag kände att jag hade kunnat ställa mig på en stol och skrika, men jag lyckades behärska mig. Råttor är jag ju van vid. Råttor, alltså.Jag har tänkt litegrann på det här med bilen och vevaxeltätningarna medan jag varit borta och faktiskt haft lite ångest för hur stor oljepölen under bilen skulle vara när jag kom hem så jag skyndade mig ner i garaget efter jobbet igår och fann glädjande nog bara några enstaka fläckar på den nya kartongen på golvet. Pust.Men jag var ändå tvungen att laga bilen litegrann i alla fall. Det är andra gången fästena går sönder och den här insatsen släpper. Thank God för silvertejp. Men vilket vrak jag äger...


I ett fotoalbum, där står tiden stilla

Jag har, under de senaste fyra åren, varit ett oräkneligt antal gånger i Karlshamn, men aldrig någonsin har den gamla tygaffären, som Anna pratat sig varm om, varit öppen. Inte förrän igår, femton minuter innan Thomas skulle hämta oss. Men jag hann i alla fall hitta två fina tyger.Det svartvitrutiga ska jag sy piratbyxor av. Lite vintagestuk. Det andra är en tunn ullblandning som får bli en klänning. Det var nog tur att vi inte hade så gott om tid på oss, för det var halva priset på allt...

Men innan besöket i tygaffären var vi in i den lilla sybehörsbutiken runt hörnet i samma kvarter, och där hittade vi den allra nyaste symaskinen från Singer. Är den inte läcker, så säg?På kvällen åkte vi till Bykrogen i Österslöv där Olle Jönsson underhöll efter middagen. Det var naturligvis fantastiskt och storslaget och jag finner inte ord. Typ.De sista ljuva åren med dottern Lina.Anna och ThomasRoine å jagThomas å Olle bläddrar i Olles fotoalbumNär Olle sjungit färdigt strax efter midnatt var ju kvällen fortfarande ung. Vi åkte därför raka spåret till Sommarlust i Kristianstad där Larz Kristerz spelade. Det var kul att dansa litegrann för det har jag ju inte gjort sedan trettonhelgen. Och det var kul att träffa killarna.Idag kom jag till Thomas och Anna strax efter 12 och sedan har vi bara softat.

Anna har syttoch klappat kattenVi har planerat middagen, ätit scones som Anna bakat, stickat, åkt och handlat. Snart blir det fondue och Melodifestivalen. Jag tror jag håller på Ranelid...

Sol ute, sol inne

Ena dagen är det -19 när man stiger upp och dagen efter skiner solen och fåglarna kvittrar. Vad tror ni att jag föredrar?

 

Idag befinner jag mig visserligen 160 mil hemifrån, men det är absolut inte det sämsta. Jag skulle nästan kunna sträcka míg till att påstå att det i själva verket är det bästa.

Och för er som inte känner Thomas, Anna och mig - självklart är inte bilderna från gårdagens inlägg signifikativa för vår samvaro. Hehe, det var rena slumpen att båda satt med sina telefoner men jag tyckte det var som lite roligt i alla fall...

Bowling for soup

Det blir inte så många uppdateringar här, som ni kanske märker. Nu har en hel radda vanliga dagar passerat, och nu sitter jag äntligen här på en uppblåsbar extrabädd i Thomas och Annas kombinerade syrum och walk in-closet. Tänka sig. Imorgon blir det Olle Jönsson och förhoppningsvis även Larz Kristerz, så SÅ jäkla trist har jag faktiskt inte.

Jag har, sedan sist, sytt en vit brynja, inspirerad av Karin, som sydde en svart. Min blev snyggare i verkligheten än på bild så jag väljer att inte publicera den.

Hursomhelst så blev jag hämtad av Anna i en Saab 9-3 som de lånat medan Alfan är på verkstad. När vi kom hem stod Thomas vid spisen och lagade kantarellsoppa som vi åt tillsammans med vitlöksbröd. Mumsigt. Det är alltid roligt att umgås med Thomas och Anna.

Nu ska jag sova lite, för imorgon ska Anna och jag in och göra Karlshamn. Hoppas hoppas tygaffären är öppen...

You can leave your hat on

Det här med att sy, det går liksom i vågor. Jag vill ha snyggt och prydligt omkring mig för att kunna sätta igång, och det har jag sällan. Men ibland, som nu, får jag liksom blunda för röran och sy ändå och i veckan har det blivit ett par brallor med hög midja och dragkedjan bak. Riktigt najsa, om jag får säga det själv.

Sydde en dold dragkedja och gjorde sedan jeansstickningar vid sidan av. Ok, det blev en pytteliten sväng på sömmen närmast dragkedjan, men om inte jag bryr mig så behöver ingen annan heller göra det.Inga insnitt bak. De är vimmade i kilen i sidan, vid vilken fickorna också är infällda.Breda slag nertill. Snyggt till Conversen, som antagligen inte kommer att kunna användas utomhus på MÅNADER ännu. Fast jag brukar dansa i dem. Perfekt när golvet är glatt. Jag älskar Converse. Bästa skorna ever. Passar till allt, utom möjligen till aftonklänning...Oj, så rörigt vi har det. Undrar vad som hänt med skohyllan eftersom alla skorna står på dörrmattan?

I don't need a ride to arrive

Jag har i ärlighetens namn inte så mycket att skriva om. Utan bil i tre dagar försmäktar jag på denna ö. (Ok, halvö då..) En av mina samåkningskollegor insjuknade i feber under måndagen, vilket innebar att Anna och jag fick lifta hem. I princip. Fast med en kollega. I går åkte vi med samma tjej båda vägarna men idag hade Anna grävt fram en gammal Ford Orion från 1986 som hon kom ihåg att hon hade i ett hörn. Det gick jättebra, men gillade inte att hon släppte på gasen, för då började den rycka.

Om min bil vet jag däremot inget än. Jag förbereder mig på det värsta. Diagnosen ställs eventuellt senare ikväll men jag försöker tänka på annat. Ingen är sjuk och ingen har dött, det kan bara bli väldigt, väldigt dyrt.

Meteorologen är en luring, ja, en riktig luring
sjöng Stefan Demert för längesedan och det är tamigtusan dagens sanning. Kollar vädret flera gånger om dagen i väntan på att kylan ska släppa greppet men jag har räknat ut hur det egentligen är. Det skulle vara kallt över helgen för att sedan bli varmare under veckan. Nu är det onsdag och det är fortfarande svinaktiga 24 grader. Minus, alltså. Dessutom blåser det. Nåmen på torsdag har de lovat varmare! Fast det har de redan ångrat och visar -19 kl 13:00. Det är, enligt mitt förmenande, inte särskilt varmt. Jag är övertygad om att dessa optimistprognoser ställs för att den arma befolkningen skall orka ännu en dag. 

Jag håller mig inne och får en del gjort. Ska ändra en brudklänning litegrann åt en kollega och sy färdigt ett par brallor som jag började med i helgen. Stickar lite sockar däremellan och gjorde färdigt de här i lördagsDe är stickade framifrån, från tårna. Lite läckert att prova, men hälen blir inte lika bra som vid traditionell strumpstickning. Från det ena till det andra så hittade jag faktiskt en bild på Katts randiga hår. Visserligen inte bästa skärpan, men ändå...Faktiskt mer effektfullt i verkligheten, med håret utsläppt. Ja, så roar vi oss i den här delen av världen!

If You Can Put That in a Bottle

Egentligen har det alltid låtit litegrann när jag har svängt till vänster. Ett distinkt klonkande någonstans framme till höger. Men efter att motorn släppte för ett par år sedan och jag även bytte höger drivknut så tänkte jag att det nog inte var någon fara i alla fall. Fast på sista tiden har ratten liksom ryckt till ibland och idag lät det väldigt illa när jag svängde. Tur att 97:an är ganska rak, för då slapp jag höra eländet. Men när jag körde in i garaget, efter att ha varit och jobbat några timmar, smällde det till under bilen och där stod den och ville inte rulla vare sig fram eller bak. Björn och Malin infann sig på två röda och hjälpte mig att putta in eländet i min lilla parkeringsruta och Malin gjorde mig uppmärksam på de knytnävsstora oljefläckarna på golvet. Klar olja. Troligtvis växellådsolja.

Läge att bryta ihop, alltså, men det tjänar ju knappast något till. Min bror Håkan, som har ett hjärta av guld, hämtade mig och så åkte vi till Måttsund och hämtade den byrå jag köpt på Blocket tidigare idag.Ett riktigt fynd, faktiskt. Och nu kan Katt ha sina kläder i de rymliga lådorna istället för på golvet.

En dag när jag kom hem hade hon randat sitt hår. Jag tog förstås en bild men plötsligt vill min externa hårddisk inte längre kopplas ihop med datorn (varför är jag inte förvånad?) så tyvärr kan jag inte visa hur fint det blev.

Nä, jag tror faktiskt att jag går och lägger mig innan det händer nåt mer. Jag hoppas kunna ta mig till jobbet imorgon på nåt sätt i alla fall. Av tre bilar i vår lilla samåkningsgrupp har en körförbud och en är, ja, typ död ...


The Trick Is To Keep Breathing

Källsortering är något som numera är mer regel än undantag i varje hem, men är det något som jag aldrig kommer att vänja mig vid så är det den där vidriga komposteringen. I en fyrkantig låda med lock skall man sätta en slinkig plastpåse som är precis på centimetern så liten att när man dra den över det fjärde och sista hörnet på lådan så spricker den. Man tar en ny påse, stretchar den litegrann och tar man i lite lite för mycket så spricker även den, INNAN men ens hunnit få ner den i lådan. Eventuellt lyckas man redan vid tredje försöket och allt är frid och fröjd, men bara för någon dag framöver. Därefter börjar lådan fyllas med diverse matrester. Där hamnar en slatt av morgongröten, en kant av en smörgås, det som blir kvar av purjolöken, fiskrenset, det vita från skinksteken, apelsinskalet och så vidare och så småningom uppstår en vidrig stank som gör att man måste byta påsen, trots att den inte ens är halvfull.

Och det är DÅ som det kan bli riktigt obehagligt. Beroende på vad som hamnat i bunken förekommer det ibland att någonting har läckt och påsen liksom ligger och gungar i någon odefinierbar äckelpäckelvätska. Nä, fy farao, jag rensar hellre avloppet i duschen, faktiskt.

Boellas

Blond, bitter och besserwisser

RSS 2.0