Som ett tygstycke...

Kindbergs i Kalix, lite drygt 45 minuter från Luleå, 220 inbetalande. SKANDAL! Folk klagar på att det inte ordnas några danser, de springer in i butiken och undrar var de skall dansa i vinter när inte jag ordnar något men när det äntligen kommer upp en bra orkester som bör passa de flesta smaker så ids de inte komma! Det gör mig faktiskt jäkligt f-bannad!

Men vi som var där hade en fantastiskt trevlig danskväll. Jag åkte dit med Ingrid och Kent, och trots att vi satt vid ett bord hela kvällen (drack en cider och Ingrid ett glas vin) så blev vi uppbjudna mest hela tiden. Jag vandrade visserligen runt med en del stolpskott, bl a en man som luktade så illa av svett att jag nästan började må illa, men danserna jag fick med Kent, Ove, Mats, Rolf och andra stjärnor bidrog till att kvällen blev lyckad. Sista dansen fick jag med dragspelaren Börje Erixon. Han vet hur man dansar foxtrot! Wow! Dirty foxare - släng er i väggen. Det här är dans när den är som bäst!


Kindbergs bidrog onekligen till den trevliga stämningen som uppkom vartefter dansgolvet fylldes. De har ett bra och annorlunda sound, mycket beroende på dragspelet, de ser glada ut och verkar uppenbarligen trivas med sitt jobb. De klär sig alltid snyggt (Ja, jag gillade de svindyra trasiga märkesjeansen de hade för några år sedan) och det låter verkligen Kindbergs om dem. Jag gillar när de går fram till scenkanten allihop (utom Magnus) och friar till publiken på bästa Flamingokvintettenvis. Joakim är ingen stor sångare och ibland är hans stämma tämligen nasal, men det märks mindre live än på skiva. Å andra sidan är inte heller Olle Jönsson någon Christer Sjögren och honom har det ju gått rätt bra för. Tja, vad finns det mer att säga? De är ju inte fula precis, men därom råder nog delade meningar beroende på vem man frågar...
 
Coola killar, värsta västernlooken. Jiihaaa...! Magnus och Jocke

Jockes vinnarboots. Det är snart deras tur i Dansbandskampen.
Köp förresten deras nya skiva - Boots och änglar. Bara duetten med Fröjdis Skinnarland och Jocke är värd priset.

Mot slutet av kvällen dansade jag med Ove, en kille från Piteå. Mellan låtarna suckade han och sa:
- Herregud, vad du dansar bra!
- Men äsch! sa jag. Det är ju du som för.
- Näe, sa han. Det är som att hålla i ett tygstycke. Du följer ju med vilka steg man än tar.
Det tycker jag var en jättefin komplimang och jag blev väldigt smickrad och glad. Han sa i alla fall inte att jag var lätt på foten...Ha ha...

Det strålar en stjärna

Detta är den första lördagen sedan mannaminne som jag är både ledig från jobbet och hemma i mitt hem! Jag har firat med att sova till tio, läsa ut Åke Edwardssons En nästan död man och äta frukost klockan 13. Samt missa melodikrysset. Det är dock alldeles för få timmar på en dag som denna eftersom jag bör hinna klä om Fridas stolar, hämta en säng hos Janne, lämna en annan säng hos Janne, adventspynta samt åka till Kalix och dansa till Kindbergs. Något måste bort och jag tror att det får bli adventspyntandet. Då hinner ungarna sanera lägenheten lite medan jag jobbar imorgon, så känns det lite roligare att hänga upp stjärnor och sånt.

En jättefin ljus läderimitation. Blir kanoners!
Frida har det för övrigt väldigt hektiskt nu. Förutom att hon efter dagens träning har dansat 22 timmar den här veckan (nästan ett dygn, alltså) så skall hon även i år vara med i Piterevyn. Jättekul och meriterande, men jag skulle nog vilja ha henne hemma lite mer. Hon är ju bara 15 år. Men sånt är livet för en dansare! En riktig dansare, alltså...


Och som sagt, Kindberg i Kalix ikväll. Skall bli kul att dansa till dem även om Kalix kanske inte fostrat de största dansörerna... Och när jag nu ändå visar min elaka sida, som kikar fram allt som oftast, avslutar jag med en skylt från Hertsön här i Luleå. Finn ett fel. Men det som retar mig mest är att någon fått betalt för detta. Illa.

Tio timmar

Idag har vi återigen haft kvällsöppet i butiken och givetvis är det jag som har stått bakom disken och varit trevlig, vilket inte var så svårt ikväll. Folk har handlat färdiga panelgardiner, frottéhanddukar, kuddar och löpare. Det var bara en dam som ville ha lite hjälp med gardintyg, men hon var en rejäl  kvinna som snabbt bestämde sig för vad hon ville ha och handlade därefter för en tusing. Inget svammel. Sådana kunder gillar jag! Som inte håller på och gormar med fem centimeter hit eller dit.
 
Då var det värre igår, när en individ (kärringj-vel) lade fram det intelligenta förslaget att vi skulle ha en snabbkassa under lunchen för kunder som hon, som bara skulle handla fållfix som kostar 31 kr per förpackning. Det var ju bara att säga "Tack för tipset, det hade jag aldrig kunnat komma på själv. Så smart du är!" och sedan bita ihop om resten. Hon har givetvis inte susning om vad det kostar att ha en anställd som kommer och tar betalt för fållfix en timme om dagen. Men det finns ju en annan lösning och det kan vara att vi som jobbar i butiken låter bli att äta lunch. Men å andra sidan ryms vi bara två, max tre, vid tillklippningsdisken så det har då faktiskt ingen betydelse. Men jag tror att jag skall lägga fram det briljanta förslaget till personalen på Intersport. "Ni borde ha en snabbkassa för oss som bara skall köpa fotbollsstrumpor."

Imorgon slutar jag redan halv fyra! Hurra, hurra! Då ska jag ha tvättstugan och så ska jag klä om fyra stolar som jag har i källaren, för nu är det minsann dags att bära möbler igen sedan Frida har förstått att 50-talsbordet med stolar som står därnere är mycket snyggare än plockihopet hon har nu. Problemet är dock att det svintunga björkbordet skall tillbaka hem... Undrar om man kan släppa ut det genom fönstret?

Före och efter

Thomas skulle på möte kl 11 på lördagsförmiddagen, så efter en sen frukost tillsammans med Carl-Martin och Erik, gick vi över till arenan. Där träffade jag min gamle vän Joakim som genast tog på sig det ansvarsfyllda uppdraget att skriva ut ett backstage-pass till mig. Han kom ihåg både mitt för- och efternamn. Jag blev djupt imponerad.

Mitt värstingbackstagepass. Med det kan jag gå överallt...

Lite nervös var jag allt att bli lämnad ensam, men det var förstås bara löjligt. Det drällde av gamla bekanta så jag lät Thomas gå på sitt möte... Sedan jag druckit lite kaffe och lyssnat på ett par av banden drog jag mig tillbaka till hotellet för att lyssna på Kindbergs och Claes Lövgrens nya album som jag skall recensera i P4Dans. Efter dusch och hårtvätt hämtade jag en skjorta som Thomas skulle ha och gick över till arenan för att se genrepet tillsammans med Cattis och norrmännen. Efter hand dök fler och fler kända ansikten upp. (Med tillhörande kroppar. Vilket ofantligt fånigt uttryck!)
Klockan 18 var det dags för mingel med bubbel och smarriga snittar för oss som gick in i guldentrén. Väl vid bordet serverades vi en förvånansvärt god måltid. Cattis påpekade att det var samma mat varje gång, men jag kommer bara att vara där två gånger så jag kan eventuellt stå ut... Bakom oss satt ett överförfriskat sällskap som då och då unisont vrålade rakt ut. När plötsligt en av de unga männen reste sig upp och tog av sig skjortan fann vakterna för gott att ingripa, varpå de som på  led liksom rundade bordet och utan några som helst tecken på ingripanden hade de plötsligt alla fem gäster mellan sig när de gått ett helt varv. Tre minuter senare satt det fem stycken nittiotvååringar vid bordet.
 
Mitt bordsällskap - Cattis                               Erik

Carl-Martin

Marlene, Cattis pappa                                 Hampus - Cattis son

Och sedan kom juryn och direktsändningen satte igång efter att man motat undan alla människor som ville fotografera och få autografer. Därefter följde en uppvisning av logistik när den fungerar som bäst. Inräkningar, applåder, dans, bortfösning av folk, fräcka kommentarer av juryn. Fart och fläkt och ruskigt imponerande för en som aldrig varit med förr... Efter tävlingen fyllde jag på tidningsställen med Får Jag Lov innan jag och Marlene köpte ett glas vin så Thomas skulle ha när han kom ut. En timme senare dök han upp och gjorde sitt bästa för att hinna med att dansa med de som ville, däribland jag.

Thomas och ett ungt fan
Nu följer en liten bildkavalkad från kvällen! Det är kanske sånt här man skall ha Facebook till...?

Juryn på plats                                        Cattis och Micke                                            

Thomas och Stefan

Peter och Emma                                        Daniel och Thomas 

Jouni                           
Det var alltså Black Jack som stod för musiken när det spelades upp till dans efter tv-sändningens slut. Det gjorde de som vanligt på bästa sätt. När de hade hade paus spelade först Scotts och sedan Larz Kristerz en stund var. De senare lät som de brukar göra. Det är alltså inte så stor skillnad på det de gör under tävlingen och under en danskväll (Jag brukar ju dansa till dem i Malung). Scotts lät däremot som en halvtimme inklippt Rix FM på högsta volym. De vill verkligen inte spela dansmusik. För de kan ju inte på fullt allvar tro att de på något sätt representerar framtidens dansband? En vild gissning är att de, när förlovningen är över och de har spelat på ett antal av landets gatufester, är tillbaka till sina trehundra trogna dansare. Å andra sidan är det ju dem de föredrar att lyssna på, om jag inte minns fel... Men som sagt, Lasse Stefanz, Thorleifs, Flamingokvintetten, Black Jack (som ju onekligen är ett tämligen nytt band, nyare än Zlips!) och Streaplers - inte har de blivit stora för att de har låtit som någon annan...Men är det målet, att "dansarna" är nöjda, så är väl allt gott och väl. 

Nu borstar jag hornen och gömmer svansen i pyjamasen. Imorgon är en annan dag.  

Dansbandskampen 6 - själva tävlingen

Så var det dags för den kanske hittills mest spännande omgången av dansbandskampen. Förutom husbanden Scotts och Larz Kristerz tävlade också Face 84, Jannez och Martinez. Alla var BÄST!! Det lät kolossalt bra om alla tre banden, förlåt, fem banden och av konstiga näsljud, märkliga textningar och plågsam falsksång märktes inget. Orsaken till detta kan ha varit att det inte förekom något av dessa störande inslag.

Jag gillar verkligen Face 84. De förverkligar på något sätt en dröm som jag är övertygad om att alla spegelsångerskor någon gång i sitt liv önskat skulle gå i uppfyllelse, nämligen drömmen att få stå på scen och rocka loss till publikens jubel. Huruvida tjejerna funkar som dansband numera vet jag faktiskt inte, och då menar jag om de spelar två lugna, två snabba, men på något sätt känns det oviktigt. Jag har visserligen dansat till dem på deras Norrlandsturné med Flamingokvintetten för tre år sedan, men sedan dess har det har det hänt mycket. Det här är fyra målmedvetna otroligt duktiga tjejer som ofta blir ifrågasatta, inte bara för att de är tjejer, utan också p g a den musik de spelar - företrädesvis rock. Face 84 spelar i alla fall hela danskvällar, d v s tre och en halvtimmes gig så det är väl klart att det är ett dansband! De gjorde makalöst bra ifrån sig i lördags, och jag beklagar publiken som inte fick höra deras version av Den stora dagen. I Norge har man tydligen tagit dem till sitt hjärta och jag hoppas att de lyckas smälta Sverigepublikens också.

Jannez, jag säger bara Jannez.... Stämsång, solosång, Kjelles underbara röst. Kärlek, ljus och värme. De har något som inte går att ta på, det är bara sååå braaa. Och liksom Face 84 spelar de live. What you hear is what we play. Dessutom har de Sveriges näst snyggaste affischer och orkesterkort. Deras första låt var en riktigt dålig pojkbandsballad, en sådan där som de som inte har lärt sig att dansa ordentlig foxtrot gillar att åla omkring till. De gjorde ju förstås sitt bästa och det blev väl så bra som det kunde bli. Men den andra, Guenerina....!! Wow! Fy farao, så bra!

Under mina år som arrangör har jag haft Martinez ett antal gånger. Dessutom har jag dansat till dem i åratal. Inte i ett sträck, förstås. Ha ha... Sångerskor har passerat genom åren, en del hann bli riktiga trotjänare som t ex Agneta Olsson, numera stor artist som sjunger karaoke på Piteå Havsbad med maken. Mer flyktiga blev Karin Ritäkt, Claudia Undes och duktiga Susanne Bertlin. I Lillan Westman har Martinez en sångerska som har det en danspublik vill ha - utstrålning, flirt, humor och framförallt en riktigt bra röst. Lillan - den hittills bästa sångerskan i Dansbandskampen - kommer inte i närheten av några underliga manér i sin sång. Hon har en stark men nyansrik röst och hon textar bra och rör sig proffsigt och avslappnat på scen. Att bandet trivs med henne går inte att ta miste på. Sedan Lillan kom tillbaka i somras märker man en helt annan glädje  hos de andra medlemmarna än tidigare. Ett riktigt, riktigt bra band med många egna BRA låtar. Lördagens framträdanden utgjorde inget undantag. Martinez levererade Bowies och Jaggers svängiga Dancing in the street lika säkert som Kikkis Miss Decibel.

Sedan var det ju två andra band med - Larz Kristerz och Scotts. De förstnämnda var mycket, mycket bättre än förra gången och de andra var lika bra som de brukar vara. Bäst är de när de spelar Sven-Ingvars.                           

Hemma hos mig igen

Det är mycket nu. Eftersom jag måste få ihop medel till hyra och familjens försörjning bör jag inställa mig i butiken klockan 11 idag, och efter avslutat värv skall jag slänga mig i bilen och åka till Frida i Piteå. Hon har tydligen stökat till det i sin lilla lägenhet något så till den milda grad att röran är henne övermäktig. En insats av mamman är alltså uppenbarligen nödvändig. Det är möjligt att hon längtar lite efter mig också. Hoppas jag. Jag längtar efter henne i alla fall.

Jag tillhör alltså de resenärer som fastnade på den internationella flygplatsen Arlanda i söndags. Jag menar alltså den som har en beredskap inför sådana här snöoväder som kan jämföras med Pajala flygplats. På söndag kväll lyckades jag få plats på det plan som skulle gått 17.45, men som vi fick boarda först omkring 23. Ingen var lyckligare än jag, eftersom mitt eget plan var försenat till kl 02.45. Vi fick visserligen lämna planet efter ett par timmar eftersom det inte gick att landa på Kallax, men jag fick vara glad en stund, och det är ju alltid positivt. 

Natten tillbringades delvis på hotell i Uppsala, och efter att ha blivit väckt av ett meddelande på tv-skärmen i bästa The Ring-anda, så blev vi efter frukosten bussade tillbaka till Arlanda och ytterligare en hel dags väntan. Tack och lov omgavs jag av trevliga människor, bl a min gode vän Kent och en f d lärarkollega. Dessutom knöt jag några nya bekantskaper.

Kl 17 fick vi äntligen gå ombord på planet och efter två timmar lyfte det äntligen och vi landade sålunda på Kallax efter en dryg timme. Folkets jubel och tårarna rann av lättnad och trötthet.

Rolig händelse:
När jag köpte en latte på Illys tittade baristan på mig och utbrast förvånat:
-Men var inte du här igår också?
-Jodå, svarade jag. Jag trivs så bra här.

Reflektion:
En känd kompositör med hästsvans tyckte kanske att han luktade illa, för när han passerade parfymshopen med långa kliv dök han plötsligt och målmedvetet in bland hyllorna och greppade utan tvekan en flaska med en doft som han sprayade över bröstet (halsduken) varpå han med handen fördelade doften runt halsen. Han fortsatte sedan i riktning mot ankomsthallen.

Förresten så missade vi tåget till Strängnäs i fredags. Piloten ägnade sig åt historiens långsammaste landning och jag lämnade planet kl 21.19. Jag rusade som en vetvilling mot Arlanda Express, bara för att se den försvinna framför ögonen på mig där jag stod i den långa rulltrappan. Det blev istället middag på O´Learys på Centralstationen. Men först köpte vi biljetter till 23.14-tåget. Thomas passade på att köpa en till Uppsala också, innan han förstod vilka knappar han skulle trycka på...

Kvinnan som ledsagade oss till bordet kände igen Thomas och kommenterade det diskret och kort. Men vänligt och beundrande. Sedan fick vi popcorn i väntan på maten.

Tom Hanks och jag

Kära läsare!
Efter två osannolika dygn på Arlanda (med undantag för natten som jag tillbringade på hotell Svava i Uppsala) är jag nu äntligen hemma! Jag lider av svår sömnbrist så detta inlägg kommer att bli bloggens kortaste. Härda ut! Det kommer mera! Godnatt!

Leaving on a jetplane

Sjukdomsfall på jobbet och som vanligt ställer jag upp och jobbar allt jag bara kan. Min lediga dag blev till en arbetsdag och imorgon jobbar jag från arla morgonstund till sena kvällen. Janne hämtar mig tjugo över sex och skjutsar mig till Kallax och sedan bär det av till Strängnäs! Nu är jag jätteorolig för att planet skall vara så försenat att jag missar tåget till Strängnäs. Det är Norwegian som kör och då vet man aldrig. Fast jag har bara handbagage så jag får väl springa till Arlanda Express som en annan galen stockholmare. 
 
Ikväll har Katarina toppat mitt hår. Jag ser numera ut som Hedvig i A till Ö. Men det kostade ingenting.

Om jag får låna Thomas dator så kommer jag att rapportera från händelsernas centrum. Annars så blir det ett låååångt uppehåll i bloggandet. Nu ska jag försöka få ner alla kläder jag vill ha med mig i en väska så pytteliten att den i stort sett är obefintlig! 

Även solen...

Oj, oj... Det här är pinsamt som tusan. En observant läsare påpekade ett allvarligt sakfel i mitt förra inlägg, nämligen följande:
Om Daniel och Andreas är enäggstvillingar så kan ju inte Daniel vara morbror åt Andreas son, såvida inte Andreas genomgått ett könsbyte som inneburit att han numera är sonens mamma. Och så är det ju inte. Daniel är således Alvins farbror. Sorry. Jag är visst inte så perfekt som jag trodde.

Bhonus har bytt personal igen, och den här gången är det Sveriges spralligaste keyboardist, Tomas Edström, som lämnar över till den stillsamme Marcus Fernholm. 
 
Tomas Edström        Marcus Fernhom
Marcus spelade ju förut med Jive, och enligt mitt förmenande så stod han för en betydande del av det bandets profil. En kul och glad scenpersonlighet som jag tror kommer att passa i Bhonus.

Handelsanställdas arbetslöshetskassa söker handläggare och imorgon är sista ansökningsdagen. Jag vill så gärna ha det! Tänk att få ägna dagarna åt att avslå och avslå...Ha ha!

Sanningen enligt Boella

Jag tror att det gick till på det här sättet:

Journalisterna på Expressen, alltså de som delar på vaktmästarens gamla rum i källaren, slog förtvivlat sina pannor blodiga mot den sträva betongväggen. I lördags hade Aftonbladet återigen hunnit publicera kvällens sexchock innan Dansbandskampens femte avsnitt ens var slut och Scotts och Larz Kristerz återigen utropats som segrare.
- Vi MÅSTE hitta något EGET! ropade Oscar Julander desperat Vi har skrivit om samma saker som Aftonbladet, men vi måste vara ENSAMMA om något!
Maria K Broman tänkte så det knakade. Så kom hon ihåg Thomas lilla klippdocka...
- Han säger ju att han är SÖT, men vi kan väl få det till att han säger FET?
Oscar ryckte uppgivet på axlarna.
- Okey då. Du får ta det. Jag har ju redan mitt namn på ett par ställen efter kvällens avsnitt.
 Och så blev det. Vem bryr sig om bankkriser, krig, gatuvåld, mord och andra trivialiteter när man kan få läsa ALLT om hur Thomas Deutgen viktmobbar Magnus Carlsson?

Personligen tycker jag att Maria K Broman först och främst skall be Thomas om ursäkt innan hon säger upp sig och börjar arbeta med något som hon är kvalificerad för.

Idag fyller min brors barnbarn (vilka gamla brorsor jag har!) ett helt år, så igår var det uppvaktning. Jag passade även på att gratulera gossens pappa som fyllde 30 den 18 maj. Till lille Alvin svängde jag ihop en mysig liten velourdress i olika blå och gröna nyanser medan pappan fick en sådan där Jamie Oliver-shaker som ser ut som en Barbapapa. Hans tvillingbror fick en likadan. I maj...

Två av mina brorssöner är alltså tvillingar. Enäggs till och med. Daniel, som inte är Alvins pappa, berättade hur glad Alvin hade blivit på fredagen när han kom på besök till min bror och hans Ulla, som var barnvakter. Lillpojken hade kastat sig i famnen på Daniel, kramat och lutat huvudet mot hans axel, tills han plötsligt insåg att det inte var hans pappa utan hans morbror. Lite småhemskt, tycker jag. De borde försöka vara lite mer olika så inte det stackars barnet tar fel igen. Det är ju inte särskilt svårt att föreställa sig vilka konsekvenser det kan bli av detta. Han kan växa upp till en man som bara vill lyssna på dansband! Om han klara sig någorlunda helskinnad, vill säga.

Söndagseftermiddagen ägnades åt en rockad i bostaden. Min 120 cm breda säng hamnade i Katarinas rum, medan hennes och Björns 90 centimeters precis gick att klämma in i min lilla vrå av vardagsrummet. Med Ikeas längsta sängben blev den så härligt pensionärshög, fast syftet ursprungligen var att underlätta eventuell dammsugning. Man måste ju onekligen krypa in under sängen för att komma åt överallt.

Nu återstår bara att sno en säng från Janne så att också Björn har någonstans att sova. Och vem som skall bära den uppför mina tre trappor har jag ingen aning om...

Dansbandskampen 5

Det är klart att det känns lite trist att det hela tiden är samma band som går vidare, men å andra sidan så måste man som tittare släppa själva tävlingsmomentet och enbart njuta av underhållningsvärdet. Tycker jag, alltså. Scotts är verkligen värda den uppmärksamhet de får, med undantag för den lille dryge trumslagaren som bara skall hålla igen munnen om grodorna och göra det han får betalt för. Medan Scotts äntligen har fattat poängen med tävlingen känns det lite som om Larz Kristerz har stagnerat. Det är som om de bara river av låtarna de ska spela, utan något slags tanke på originalitet. Naturligtvis kan jag ha fel. Jag kanske inte hör allt, men jag kan inte låta bli att undra vad Bengt Hennings hade hittat på för finurliga arrangemang om de hade fått fortsätta.

CC & Lee hörde jag i Vemdalen förra hösten och även om det låter bra om bandet misstänker jag att de kallar sig för dansband enbart i syfte att nå en större publik. De hade förvisso bara en halvtimmes speltid, så jag anar att de försökte hinna med så många låtar som möjligt under den tiden, för de körde på i 180 och åstadkom inte en enda foxtrot. De borde eventuellt tagit chansen att visa sin bredd som dansband när de hade chansen, men de föredrog uppenbarligen att bara demonstrera partybandet CC & Lee.

Nizeguys profilerade sig inte tillräckligt för att gå vidare, tyvärr. Jag har dansat till dem i Malung, och de spelar dansmusik som är helt ok. De är än så länge tämligen anonyma, men har ju framtiden för sig.

Att Nova inte fick spela sin andra låt förvånade mig inte ett dugg. De imponerade inte i Vemdalen, men när man fick se presentationsfilmen veknade jag och tänkte att de verkar så rara och gulliga så kanske.... Men tyvärr - sångerskan har lite för mycket manér för sig som troligen förstärktes av nervositeten, men som ändå störde såpass att helhetsintrycket drogs ner ordentligt. Några lektioner med en bra sångpedagog skulle säkert göra susen. Nu lät det som om hon försökte kompensera brister i röstkapaciteten med dessa märkliga inslag. Förutom att engelskan var urusel.

Även denna gång var Thomas bäst! Det kommer dagligen in kunder i butiken och bara öser superlativer över honom som jag försöker vidarebefordra så snart jag hinner. Många såg honom i Eftersnack och påpekar hur kolossalt lättsamt och naturligt rolig han är. Och jag kan ju inte annat än hålla med! 

Men jag förstår inte varför inte han är en av kandidaterna till Årets norrbottning. Det får väl bli nästa år då... Av årets kandidater tycker jag att Peter Mattei är den självskrivne vinnaren, men jag undrar hur många som begriper hur oerhört stor han är i världen? Själv kan jag förstås skryta med att vi sjöng i samma kör, Luleå Domkyrkas motettkör, i mitten av 80-talet. Och han rappade på finska så det stod härliga till! "Var har jag lagt mina solglasögon...?" På finska, alltså. Ett språk jag inte behärskar.

Idag har dotter nummer två fyllt hela 19 år, så jag väckte henne i morse innan jag gick till jobbet och gav henne en tisha med Pink Floyds Animal på. Köpt i en rockshop på Baker Street i London. Hon var inte så pig(g), men ganska glad.

Sedan slog jag i hastigheten in presenten hon fått av Robbin på natten, för den råkade ligga på köksbordet.

När jag kom från jobbet ville jag helst spola upp ett badvatten, men man måste ju äta, så jag ringde till Janne och han åkte och köpte pizza som vi åt innan vi högg in på tårtan som Malin bakat. Hon är jäkligt duktig på sånt! Också.Janne skulle till Piteå och dansa till Shake, och Gunilla ringde och erbjöd mig skjuts till Skellefteå och Wizex, men jag tackade förvånansvärt nog nej! Jag IDDES inte! Nästa fredag åker jag till Strängnäs,så kolla in om ni ser någon i orange strumpbyxor! Det kan vara jag! Jodå, jag har klänning också...

License to kill

Det finns många dofter som är mindre angenäma, och det finns en mängd som på rätt person är helt underbara. Men för mycket av det goda kan, när det gäller parfymer, vara rent plågsamt. Efter att ha pinats av en mördande huvudvärk i tre dagar mådde jag idag alldeles helt fantastiskt bra. Ända tills jag satte mig i biofåtöljen och fann att någon i min närhet haft svårt att begränsa sin parfymkonsumtion. Varför gör man så? Skiter man i att folk kan bli sjuka eller är man bara dum i huvudet? Både och?

Dessutom visade sig Quantum of Solace vara en riktigt värdelös film. Det är jakter med bilar, motorcyklar, båtar och flygplan varvat med slagsmål med akrobatiska inslag. Någon gång emellanåt också någon scen där aktörerna tilldelats att par repliker som de med varierande resultat framför. Men filmen har också ett oerhört djup, som när Bond-bruden ges möjlighet att mörda mannen som dödade hennes far och våldtog hennes mor och syster innan han ströp dem framför ögonen på henne. Nu skjuter hon karln och när rummet de befinner sig i fattar eld så är hon tillbaka i sin barndom. Tack och lov kommer James till hennes räddning och tillsammans flyr de genom öknen i en cityjeep som så lägligt står och väntar utanför byggnaden. Helt fantastiskt. Hm.
 
Han är ju inte så himla ful, Daniel Craig, med sina putande läppar och isblå sibirien husky-ögon. Men någon Roger Moore blir han aldrig...

Vita vidder

På morgonen när vi vaknade var hela världen vit, och vi förstod att vintern har kommit hit. Så här såg det ut från min mammas köksfönster vid lunchtid idag.

Inte alls så tokigt, tycker jag.

Det finns ett moment som man uppenbarligen har svårt att undvika när man bor på hotell, och Vemdalen är inget undantag. Jag pratar om städningen av rummet. Något år har jag legat och sovit när hotellstäderskan har knackat på och velat komma in, men eftersom jag bara vistas där i tre nätter åt gången tycker jag inte att det är så vansinnigt nödvändigt med saneringen eftersom jag för det första knappt tillbringar någon tid på rummet och för det andra inte grisar ner så mycket de stunder jag är där. I våras hängde jag ut STÖR EJ-skylten och klarade mig. Och eftersom jag nu blev tilldelad ett så litet utrymme att det endast med en stor portion fantasi och mycket god vilja kunde kallas rum så var jag säker på att ingen städpersonal överhuvudtaget skulle hitta igen det. Men där hade jag fel, för när jag återkom till mitt rum efter tipsrundan och efterföljande kaffetår, så hade någon hängt in skylten, bäddat sängen, radat upp mina skor och prydligt ställt i ordning allt som låg på skrivbordet. Ja, denna någon hade till och med bemödat sig om att stoppa tillbaka det ena Resorb-röret i sin förpackning! Vid sängens huvudända låg min bok upp och ner med läsglasögonen på.

Och då undrar jag vilka reflektioner denna människa har gjort när hon (för jag tror att det är en hon) har hållit på med mina saker. Tycker hon att jag har fula skor? Undrar hon varför jag har med mig egen kudde och egen badhandduk? (Hotellets badhanddukar är nämligen inte större än en A3:a och även om min kropp inte är så volymiös så är den väldigt lång, och det känns ju bra om en handduk åtminstone täcker delarna mitt på.) Hon kan kanske identifiera sig med mig? Ja, det här är funderingar som jag har tid att ägna mig åt en dag som denna när jag är ledig och eventuellt borde göra något viktigare. 

Ikväll blir det tapas med kollegorna i Shopping och därefter James Bond. Gratis är gott.  

Mitt i veckan

Nu börjar det verkligen bli mycket... Det är snart ett heltidsjobb att klippa ut artiklar, notiser och bilder på Thomas. För att inte tala om alla talk shows han deltar i! Igår var han gäst i Eftersnack tillsammans med Robert Bronett och i måndags satt han i Belinda Olssons soffa tillsammans med Anna Book, som tyvärr inte uppfattade att hon inte var ensam där. Hon tjattrade på hela tiden och svarade på Belindas frågor till Thomas, samtidigt som hon då och då flikade in små kommentarer om att hon är en intelligent kvinna, något som dessvärre inte märks. Det vanligast förekommande ordet i hennes vokabulär torde vara JAG
- Jag brukar... Jag jobbar ju... Jag bjuder upp..., o s v i en halvtimme. Hon har således betydande likheter med en radiopratare i radio Norrbotten som nog faktiskt, när jag tänker efter, är strået vassare. Hon brukar nämligen glömma bort att det är personen hon förväntas intervjua som är den viktiga och relaterar allt som denne lyckas säga, till sig själv. Hon är tveklöst den huvudsakliga anledningen till att jag hellre lyssnar på Led Zeppelin när jag äter frukost. 

Thomas verkar inte helt bekväm med att se sig själv på TV trots att han vid det här laget borde ha förstått att han är bäst. Här är han beredd på att dyka in bakom datorn. Men jag tror att syndromet stavas ÖDMJUKHET och är en egenskap som man kan vinna på att besitta.

På fredag måste ni titta på Fredag hela veckan i tv 4. Jag säger inte varför, men ni kommer att förstå. Och just nu lyssnar jag på Lasse Stefanz julskiva Svänghjul, nej, förlåt... Sväng Jul, heter den visst. Särskrivningen kändes svår för mig och kommer att kräva åratal av terapi för att komma över, men om man bortser från titeln (man kan ju gömma fodralet under några andra cd-fodral) så är det här en rolig och annorlunda julskiva med det härliga gung som är så signifikativt för Lasse Stefanz. Och då är jag ändå inte något hängivet fan, som t ex en Thomas jag känner...

Uttåg ur sommarhagen

Rockstjärnan Lasse Blomqvist i Ragges undrade vänligt om jag skulle kunna svänga förbi Östersund och tippa av honom på flygplatsen när jag nu ändå skulle norrut. Och det gjorde jag ju så gärna, även om det innebar att jag fick köra en annan väg än den jag brukar, och som jag nu, vid mitt femte forum lyckats lära mig utan att använda vägkarta. Tankade på Statoil utanför Östersund och köpte lunch - Portello och Polly (med mjölkchoklad, röda påsen) och sedan styrde jag kosan mot Sollefteå.

Nästa gång jag klev ur bilen var i Piteå, utanför Fridas hus. Med benen snodda om varandra lyckades jag ta mig upp till hennes lägenhet, som ligger på tredje våningen, bara för att konstatera att hon inte var hemma. Så här i efterhand känns detta lite pinsamt, men då brann säkringarna för mamman, som skrek åt flickan i telefonen och undrade varför i hela glödheta hon inte kunnat hålla sig hemma fast hon visste att jag var på väg. Hon hävdade att jag fick skylla mig själv som inte ringde när jag närmade mig, vilket gjorde mig ännu argare. I en rasande fart plockade jag upp henne på Statoil och körde sedan ut till Roknäs, två mil bort, och hämtade hennes pojkvän Dennis. Stämningen i bilen var lite tråkig och innan vi var tillbaka i Piteå igen så var jag, om inte glad igen, så åtminstone kontaktbar. Ja, inte ens sur. Så långsint är jag.

Men det var skönt att komma hem till Luleå. Thomas satt vid köksbordet och drack te och alla var glada, särskilt jag. Gick och lade mig strax efter midnatt och vaknade halv 4 av en blixtrande huvudvärk. Men annars var allt bra. Nu blir det rast och vila kommande helg, men helgen därpå åker jag till Strängnäs och kollar in litegrann... Ryktet säger förresten att Wizex spelar i Skellefteå på lördag, och då måste jag ju dit.

Flamingokvintetten rules!!!

Torsdag och fredag i Vemdalen är egentligen bara en uppladdning inför lördagen då ALLT händer! Frukost, minimässa, paneldebatt och så till sist dagens höjdpunkt - tipsrundan. Jag brukar vinna och jag MÅSTE vinna! Vad finns det för anledning att ställa upp i en tävling om man inte tror att man har en chans att vinna?

Leif och Lars bjöd vid målgång i vanlig ordning på härliga 5,2:or med tillhörande Jägermeister. Efter den oerhört långa och, för både kropp och själ, utmattande promenaden blev det samkväm i stuga J 6 där det badades bastu så det stod härliga till. Själv passade jag på att blogga lite, eftersom jag har svårt för bastubad. Föredrar bubbel i kar istället.

Vid middagen avslöjades namnen på de som stod längst fram när vår Herre delade ut hjärnorna, alltså vilka som vunnit den prestigefyllda tipsrundan. Jag hade dessvärre ett fel, men fick ändå en resa med Cinderella (hytt på A-däck, frukost ingår) tack vare min förmåga att skriva litterära mästerverk.

Vi hade knappt svalt den sista tuggan oxfilé när gruppen Twist and Shout (namnet tyder på en väldig uppfinningsrikedom. Få se, spelar de gamla Beatleshits, eller gamla Beatleshits?) äntrade scenen för att spela sig igenom Beatles hela 60-talsrepertoar. De hade uppenbarligen inte gjort någon soundcheck innan, för hade det gjort det så hade nog kanske någon av dem upptäckt att de tappat vissa delar av utrustningen någonstans. Trumhinnorna bågnade och efter en dryg halvtimme, när jag kände huvudvärken smyga sig på, reste jag mig diskret och förpassade mig snabbt till vår sambandscentral, stuga J 6. Där satt redan Roger i soffan och sov, så jag svepte in mig i en filt och hann se halva Dansbandskampen innan Martin och Marko dök upp.

Är det åldern som tar ut sin rätt när man överväger att sitta kvar i soffan istället för att gå ner och lyssna på Flamingokvintetten? Vi tog oss tack och lov i kragen och hann se ett tämliget slätstruket Nova en stund innan det var dags för Flamingokvintetten. Effekten blev densamma som med Ragges kvällen innan. Gammal är äldst. Unga band -se och lär! De har inte varit på topp i 48 år för att de har gjort fel.
Sedan var det dags för Rhodos från Falköping, och de är säkert jättebra, men jag orkade bara stanna och lyssna på en låt. Ett Vemdalsforum varar tyvärr inte för evigt, och vare sig man vill eller inte så måste man fejsa realiteten, vilket för mig innebär en lika lång hemresa som ditresa. Sju timmars sömn är således ett minimum den sista natten.

  

All over the world you can hear the sound of lovers in love...

Idag serverades det  frukost ända fram till klockan 11, och det innebar att jag kunde vakna av mig själv och dessutom läsa ett par kapitel ur Åsa Larssons senaste deckare Till dess din vrede upphör. Och för andra morgonen i rad kunde jag från mina rumsgrannars rum höra ljud som tydde på vissa djuriska aktiviteter. Igår hörde jag bara honom (det var över på mindre än en minut) men i morse hade han lyckats väcka henne och de kunde gemensamt dela naturupplevelsen. Jag är inte helt säker på att jag vill veta vilka det är som bor i det rummet.

Och nu till någonting helt annat... Igår inledde Bob Stevens (alltså orkestern som ser ut som fyra engelska komiker) danskvällen. Hur de lät vet jag ingenting om, eftersom det var vätskekontroll i en stuga mittemot vid det laget. När vi så småningom lyckades ta oss till dansen insåg jag att jag var kvällens längsta kvinna, varför jag gick till mitt rum för att byta till ett par skor utan klack, men på vägen förirrade jag mig till ett rum där Karl Martindahl förverkligade sig själv och en skallig man med gott självförtroende nöp i mig både här och där. Eftersom den tekniken är helt fel att praktisera på mig så gick han fetbort och jag lyckades slita mig för att förena mig med mina vänner Thomas och Karl-Martin (utan dahl). Sambandet mellan mig och Ullis fungerade utan komplikationer och om de hade disponerat ett annat fortskaffingsmedel än Saab och släp så hade jag nog kunnat ge dem ett gig på anrika Kanislogen. Till rätt pris, förstås. Men eftersom Ullis har en tendens att likna sig själv vid en ostkrok så fort hon sätter sig i ett fordon mindre än en limousin så faller ju hela idén. Jag kan dock rekommendera arrangörer inom rimligt avstånd fråm Gävle att boka Sambandet. De är faktiskt väldigt bra.

Det kan man tyvärr inte säga om Excess, som körde modernbandsrepertoaren rakt av med undantag av en Martinezlåt på SVENSKA. Och det var då man kunde känna av en viss glöd, men den falnade vid nästa pojkbandsballad.

Ragges från Luleå hade med sig legenden Lennart Grahn, och med sin suveräna bas och en batterist som vet hur det skall trummas för att det skall svänga, vill jag påstå att de sopade golvet med de andra banden. För att använda ett modernt uttryck så ÄGDE de! Gamblers, som spelade efteråt, blev ett slags förband efter huvudbandet, och kändes tämligen bleka i jämförelse.

Perikles återställde dock ordningen och visade att gammal är äldst. Jag säger bara RESPEKT.

Nu måste jag gå till mitt rum och göra mig i ordning inför kvällens aktiviteter.  Tyvärr hinner vi nog inte se Dansbandskampen, men vad spelar det för roll när Flamingo står på scenen här i Vemdalen?!

Superkändis

Kaffe på maten, irländskt sådant, igen. Jag har fått en ny idol - Belinda Bengtsson, Åsa Perssons alter ego. Fy tusan, vad jag har skrattat! Klockrent! Jag saknar nog rent av ord. För övrigt första gången någon middagsunderhållare (heter det så?) har blivit inropad och fått göra extranummer. Och hon är inte bara rolig - hon sjunger kolossalt bra också! Dessutom äter hon sirap till palten! Hon har knockat mig!

Mil efter mil i min bil

För en gångs skull lyckades jag hålla avresetiden, som idag var satt till 7.00. Katarina följde med till Piteå så vi var först förbi Fridas skola och hämtade nyckeln och skrev under ett papper som skulle varit underskrivet och inlämnat till skolan för ett par månader sedan. Sedan lämnade jag Katarina på Furunäsvägen innan jag påbörjade den totalt 76 mil långa resan till Vemdalen. Ensam. Snyft.


Bra musik i bilen är ett måste när man kör så långt så jag började med Supertramps Breakfast in America, fortsatte med lite dansband och plötsligt befann jag mig strax söder om Ö-vik och kunde slå på radio Guld. Solen sken och det var -6 grader när jag startade och lika många på plussidan när jag passerade Sundsvall. Jag var framme i Vemdalen redan 16.15 - rekordtidigt, alltså. Jag hann således med en stunds umgänge med bundsförvanterna Roger och Martin från Norrskedikaparken i Östhammar och Marko från Tors Loge söder om Hofors. De hade så påhittigt blandat lakritsshots i en enliters glastillbringare... Även Thomas slöt upp i vårt samkväm.

Sedan blev det middag på Hildings tillsammans med poporkestern Ragges, Lennart Grahn, hans sambo Lena och Thomas.  Det drog ut lite på tiden men till slutligen gick vi ner till dansen, Som numera, efter en ombyggnation, ligger i en lokal en halvtrappa upp istället för en livsfarlig heltrappa ner. Mysfaktorn är avsevärt högre än förr. 

Igår spelade Zlips, Jannez och Perikles. Jannez är förstås bäst och det skulle jag tycka hur de än lät. Perikles kör verkligen sin grej, och de spelar förvisso en del superrockiga låtar, men de är så jäkla bra och coola och framförallt så låter det Perikles om dem.  Men jag har så kolossalt svårt för Zlips! De spelar många konstiga låtar men det skulle jag i o f s kunna bortse från om de hade haft något särdrag som tilltalat mig. Sångerskan har visserligen en stor Tina Turner-liknande röst, som dock saknar de nyanser som krävs för att man inte skall tröttna på den. Igår hade de dessutom det absolut sämsta ljudet av de tre. Mot slutet tog basen över och i förening med sångerskans - förlåt mig nu - gapande lät det rent ut sagt för jävligt.

Jag bor f ö i hotellets i särklass minsta rum och jag är glad att jag inte tog min stora svarta resväska, utan en lite mindre eftersom jag fick flytta skrivbordet för att få plats med den.Hade jag haft min stora så hade jag väl fått tömma den och lägga den på sängen och sova i den... Men det finns de som har det värre. För två år sedan bodde en orkester i personalbostäderna, och där var det ingen hejd på sunkigheten. Jag har i alla fall dusch och toalett på rummet...

Här sitter vi nu, i den arla morgonstunden, och dricker irländskt kaffe och har det allmänt trevligt!

Money makes the world go around

Trots min föresats att aldrig bli för privat i den här bloggen måste jag trots allt få avreagera mig eftersom jag gjort något så fruktansvärt idiotiskt dumt att det saknar motstycke. Nej, jag har inte följt med en okänd man från krogen (omöjlig handling, eftersom jag inte går på krogen), inte heller backat på någon ny farbror eller tappat bort min nyckelknippa. Jag har slarvat med mina pengar! Alltså på något sätt räknat fel så att jag i flera dagar levt i förvissning om att jag hade mycket mer pengar på mitt konto än vad jag i själva verket haft. Hade det varit åt andra hållet hade det ju bara vara roligt, men det är ju sällan man lyckas med det. Så nu känns det onekligen lite surt.

Inte så lite heller, men imorgon åker jag till Vemdalen och det kan ju hända att man kan bli lite uppmuntrad där. Och igår sydde jag fast klänningens bakstycke där det skulle vara, nämligen bak. Framstyckets plats blev således ledig och nu är den klar och väldigt snygg. Även denna kreation sitter som smäck.

Nu har jag bestämt mig för att lägga klädsömnaden på hyllan ett tag. Det finns så mycket annat som måste göras. Garderober som skall rensas, källarförråd som skall städas, bokhyllor som skall dammas av, böcker som skall läsas, sockar som skall stickas, jobb som skall sökas, bloggar som skall skrivas och just nu skall det lagas mat. Färsk kyckling med ris och gelé. Nästa rapport kommer från härliga Vemdalen. 

Driftigt värre...

Jag hade väl aldrig trott att jag någonsin mer i mitt liv skulle sätta min fot i Danspalatset i Sunderbyn (skälen till detta beslut kommer jag inte att gå in på här), men eftersom jag är en svag människa utan karaktär så fann jag mig plötsligt stående vid scenens högra sida. Och ärligt talat mådde jag inte så dåligt av det, faktiskt. Särskilt inte efter pausen när jag druckit ca en deciliter kaffe som jag inte betalat för...

Men den huvudsakliga anledningen till mitt välbefinnande torde varit närvaron av DRIFTERS! Jag skulle återigen kunna ägna hela bloggen åt att ösa superlativ över dem, men jag visar lite bilder istället. En bild säger mer än tusen ord, heter det ju.

Trots 3,2 megapixlar blir bilderna inte så himla bra. Men så här glada blev de när jag anlände! Eller....

Ronny berättade att hans röda kostym är TRE storlekar mindre än den svarta. Det verkar inte bara gälla hans... Så man kan ju undra varför de inte har dem FÖRE pausfikat istället. Fast det beror förstås på hur mycket fika de får. Tänkte inte på det...

I Sunderbyn var alla glada! Alltså inte bara Erika...

...Kent...

...Stellan...

...Mattias...

...och Ronny, utan även publiken, vilket visade sig i glada miner och varma applåder mellan låtarna.

Och då blir det ju ett jäkla drag och en härlig stämning! Jag är glad att jag åkte dit!

I Skellefteå var det roligast i pausen...
Nja, det stämmer förstås inte. Men man kan säga att Skellefteåpubliken kanske är en smula mer hämmad än vad vi häruppe är. Tack och lov var vi en hel del norrbottningar som applåderade då och då och jag är säker på att de flesta som var där tyckte att det var en kanonkväll, även om de inte slog volter precis. Men visst är de lite sävliga i Västerbotten? Sådär rent allmänt, menar jag?

Med en fantastisk tur och fingertoppskänsla lyckades jag dock bjuda upp kvällens surgubbe nr 1. Han såg lite tveksam ut och så sade han:
-Nja, jag vet inte. Jag brukar inte dansa till såna här gamla låtar.
Drifters spelade då Förgät mig ej, en härligt foxtrot. Sedan la han till:
-De borde ta och förnya sig.
Och eftersom jag är lättprovocerad föreslog jag att han först och främst skulle lära sig dansa ordentligt och sedan köpa en ny tröja som inte luktade sur gammal mjölk. In my head. Jag iddes inte gå i polemik med honom. Det var ju ändå bara en gammal farbror som kanske trodde att han var hipp och cool om han sa så.

Drifters är ju onekligen ett mogenband (fast jag avskyr egentligen benämningen) som liksom många andra förnyar sig HELA TIDEN! Det görs alltså en hel del musik utöver det som spelas i radio. Men det är det inte alla som vet. Jag tycker i alla fall att Drifters är ett KOLOSSALT bra band som alltid, alltid gör sitt yttersta för publiken. Arrangemang, låtval, framförande - allt är så jäkla proffsigt. Fast det är möjligt att min uppfattning redan har framgått.

Det är nu jag skulle kunna utveckla det här  till ett debattinlägg så långt att det kan ges ut i bokform, men jag väntar nog med det till en annan dag. De sista sidorna i Kerstin Ekmans trilogi Vargskinnet väntar på att bli lästa och imorgon bitti klockan sju har jag tvättstugan.

Från oss alla till er alla... Typ.

Sammanfattningsvis blev det en riktigt härlig toppenhelg som jag kommer att leva länge på! Åtminstone den här veckan. På torsdag åker jag på dansbandsforum i Vemdalen och där brukar det inte heller vara så tråkigt...

Dansbandskampen 3

Läget är skärpt. Motsättningarna mellan juryn och tittarna ökar. Ja, mellan juryn och vissa av banden också, för den delen. Jag har hittills uppfattat Scotts som trevliga killar, men i denna omgång tyckte jag mig skönja en viss självgodhet hos de medlemmar som yttrade sig. Thomas har onekligen alla rätt när han säger att även Streaplers, Flamingo och Lasse Stefanz började som "modernband", d v s att de spelade topplistelåtar. Detta var i början av deras karriärer, som ju onekligen inte tog fart förrän de profilerade sig och började låta som sig själva. Men är Scotts själva nöjda med att deras danspublik är nöjd så är det väl ok. Det låter förvisso bra om dem men de kommer aldrig att sälja skivor och tjäna pengar så länge de lånar sitt sound från de låtar de spelar. Schotts version av Mitt eget blue Hawaii visade dock att de kan bara de vill.

Larz Kristerz visade än en gång att de förstått de kriterier som bör uppfyllas i programmet. De lyckas få till en härlig danstakt i allt de gör, och de verkar också vara genuint glada och ÖDMJUKA.

Mickeys trummis har fått mycket cred i olika forum och detta med all rätt. Det är något speciellt med sjungande trummisar och hans varma tonsäkra stämma går rakt in i hjärtat. Och stannar kvar... Mia är inte dålig hon heller, men de hade tjänat på att höja Små, små ord av kärlek då hon hade svårt att ta de lägsta tonerna. Eller också var hon dålig i halsen. Mickeys är ytterligare ett exempel på ett band som låter bättre live.

Yvonne och hennes kvicka pickar (Förlåt, jag kunde inte låta bli...) har jag egentligen ingen uppfattning om. Jag tycker bara att damer på 50+, ja, minus också för den delen, ska undvika att blondera håret. Den grådaskiga utväxten är inte särskilt snygg. Den flickaktiga frisyren är inte heller särskilt smickrande. Nu är det kanske så att det är hennes "grej", precis som Larz Kristerz scenkläder, och då är det väl som det är.

Highlights lät kanske inte lika perfekt som Scotts, men de uppvisar alltid en spelglädje och på något sätt en vilja att "göra rätt". För mig var det likgiltigt vilket av de två banden som gick vidare. Visst kan jag uppskatta den här typen av band på dans, med rätt publik, men att enbart lyssna på dem känns lite "jaha". 

Själv tillbringade jag två kvällar på dans till Drifters, som med kvinnlig vokalist, blås och dragspel, inte lämnar något övrigt att önska. Inte enligt min åsikt, är väl kanske bäst att tillägga... Mer om dessa kvällar berättar jag imorgon. Efter elva timmar i vaket tillstånd är det återigen dags att inta horisontalläge. Natti natti! 

Boellas

Blond, bitter och besserwisser

RSS 2.0