Idag var imorgon igår

Igår lade Thomas upp en länk till mitt förra inlägg på danslogen.se på fejjan och på sin egen wall. Även Cattis länkade och någon delade den från henne logg och jag ska säga att antalet läsare ökade osannolikt mycket! Och vilka reaktioner! Tack, alla fina människor för allt beröm, all uppmuntran och all glädje jag fick genom kommentarer och gilla-markeringar! 
 
Alla kommentarer var förstås inte positiva. Några personer har kastat sten i glashus, eller som jag brukar säga när folk förväntar sig av andra det de inte själva lever upp till, "Det kom ju från rätt kakhål..." Dessa kommentarer ser jag som hålen i osten. De måste kanske finnas där för att man ska uppskatta själva osten, vad vet jag?
 
Visst kan man vräka ur sig vad som helst och rättfärdiga det genom att hävda yttrandefrihet. Man kan också slå sig för bröstet och tycka att man är en riktigt ärlig och uppriktig människa och ingen smilfink. Sen kan man göra sig till martyr och beklaga sig för att man "måste" ha samma åsikter som andra, man "måste" älska LS och man förstår inte att det handlar om sättet att uttrycka sig på. 
 
Om det förhåller sig så att ärlighet och uppriktighet är synonymt med att chikanera, förtala, håna och såra människor in publicum,  att inte hålla god ton och bara helt enkelt visa vanligt folkvett och respekt, ja, då föredrar jag nog att betraktas som en smilfink.
 
 

Mean Woman Blues

Jag har varit arg länge. Det har gått upp och ner, men i helgen var det dags igen. Jag upprörs över att en liten klick människor inte har något bättre för sig i sina fattiga liv än att hävda sin rätt att prata skit om Lasse Stefanz i allmänhet och Olle Jönsson i synnerhet. Nu på sistone, sedan Olle aviserade att han gjort sin sista spelning med bandet, är det framförallt två damer som, trots att ingen av dem är något Lasse Stefanz-fan (något som båda varit noga med att påtala), ändå ägnar förvånansvärt mycket tid åt just Lasse Stefanz. 
 
De båda (ja, det finns fler också, men de här två är värst) menar att man får ha åsikter så länge man står för dem, de "anser" en jävla massa om Olle. De spekulerar i en mängd olika anledningar och har åsikter i samband med dessa. Ungefär som om jag skulle sprida ut att jag tror att grannen slår sitt barn för barnet skriker så mycket. Och OM det nu vore så att han gjorde det så vore det ju ändå förjävligt. Jag måste ju också ha i åtanke att barnet kan skrika av någon annan anledning. Det kanske har kolik eller eksem? Håller på att få tänder?
 
Förstår ni resonemanget? "Jag säger inte att det var en pr-kupp, men OM det var det så blablablablabla...." Jag fattar inte varför man ägnar så oerhört mycket energi på något som bevisligen inte gör en till en bättre människa. Gillar man inte företeelsen Lasse Stefanz så är det väl bara att skita i dem och ägna sig åt något man gillar istället? Dessa damer förbehåller sig också rätten att håna de som inte håller med dem. De vrider och vänder på resonemang och tolkar andras inlägg som fan läser bibeln.
 
Diskussionerna gick vilda även i somras när Lasse Stefanz ville spela på bana 2 i Malung. De blev då kallade både det ena och det andra av sina icke-fans och jag läste t o m en blogg i vilken skribenten framförde den briljanta åsikten att det var dags för arrangören (Malung, alltså) att sluta ha Lasse Stefanz för de drog till sig så mycket folk och det blev så stökigt både i Orrskogen och nere på stan p g a dem. Håhå, jag slår mig för pannan och tröstar mig med att dessa individer, som tycker det är så viktigt att sprida denna dynga till andra, i själva verket inte är så många.
 
Jag är inte heller något hängivet Lasse Stefanz-fan, men jag är imponerad över deras framgångar. Jag tycker det är fantastiskt att en 56-årig icke-Adonis har förmågan att trollbinda så många, vare sig han  framträder med orkestern eller som solosångare. Lasse Stefanz musik är också väldigt speciell. Det svänger som tusan och jag vet många som köper skivorna utan att någonsin sätta sina fötter på ett dansgolv. Jag kan inte finna någonting med det som skulle vara negativt för branschen. 
 
Och OM de nu skulle verka lite dryga ibland, vad gör det? Vi ska ju dansa och lyssna till dem! Har man spelat ihop i 45 år och säljer flest skivor i landet, alla kategorier, så kanske man inte alltid behöver stå med hatten i hand vart man kommer. Jämför man med "riktiga" artister är de ändå bara en sunnanvind. Det räcker med att ha kommit femma i en talangjakt på tv för att ha en lista på saker som skall finnas i logen. Dansbandsartister är oftast nöjda och glada om de blir bjudna på mat. Det är lite pricken över i och inget de brukar räkna med, har jag förstått. 
 
 
Fascinerande är också det faktum att det faktiskt inte finns något annat dansband i hela Sverige som har några brister, om man får tro dessa belackare. Ingen spelar så högt som LS och inga medlemmar är så dryga som LS. Men jag lovar att det finns en del som tillskriver sig själv en väldigt stor plats i universum.
 
Jag skulle kunna skriva mycket mer, men jag ger mig nu. I dagspressen möter man en annan falang - dansbandshatarna - och de hade mycket att säga när nyheten om att Olle skulle sluta var på löpsedlarna. Mitt bland alla elakheter läste jag detta inlägg:
 
"Voksne mennesker....ojojoj. Hvorfor gidde å uttale seg i en sånn sak,når man ikke liker dansband en gang??? Og til dere sin mener d ene og andre om olle,har dere pratet m han på 2 mannshånd noen gang?? Kjenner dere han,så dere kan uttale dere om han som person??? I forhold til musikken...noen liker dansband,andre ikke....noen liker rock,andre ikke. Men hvorfor skrive dritt??? La heller være å bry dere. Handler faktisk om mennesker,dere rakker ned på. Respekter andre istedet for å skriv møkk!!! For min del håper jeg olle fortsetter. Men forstår å om han vil bruke tiden på annet.......han får gjøre d som er best for han!!! Og dere andre her,hør på d du vil av musikk,lik de du vil og bruk tiden på det du vil....men respekter andre,og ikke gidd å bruke energi på å takke ned på andre. Mennesker er forskjellig,reagerer forskjellig,liker forskjellig osv....og takk faen for d :-) men ikke rart d er krig i verden når d blir sånne diskusjoner ut av ett dansbandsoppslag....ojojoj......"
 
Min ilska beror på att människor använder internet till att spy ur sig ilska, elakheter, sjuka idéer och anklagelser utan att den/de drabbade har en chans att komma till tals. Man hävdar sin rätt att göra så och tror att det är helt ok eftersom man inte är anonym. Nu har de värsta trådarna på det forum jag skriver om plockats bort, men orden har ändå blivit lästa av många som kommer att minnas dem. Allt som blivit skrivet finns kvar. Någonstans. 

Ur led är tiden

Det var fem plusgrader i morse när vi åkte till jobbet och ändå stod jag med ullkappan i ena handen och dunjackan i den andra och visste inte riktigt vilken jag skulle ta. Jag vill ju inte frysa. Det slutade med kappan, men med en kofta under eftersom jag har en tunn blus idag.
 
Den andra juni dansade jag till Titanix på den öppna logen i Käcktjärn. (Jag skrev om det HÄR.) Det var två plusgrader och jag var klädd såhär:
 
 
Ja, och så hade jag en röd tröja för att inte frysa. Nu, den 22 november, skulle jag aldrig komma på tanken att vistas utomhus i denna lätta klädsel, fast termometern faktiskt visar tre grader mer än den här kvällen. Visst är det konstigt?

And if you need to believe in someone, turn and look behind

Jag gör inte många knop på kvällarna. Det är mycket att göra på jobbet och det går förstås inte att bortse från det faktum att det här med flytten till Stockholm påverkar oss alla. Det är lätt att känna sig uppgiven ibland och någon gång mellan varven drabbas av en släng av existentiell livsångest. Så det går åt en hel del energi på dagarna och det som är kvar på kvällen räcker knappt till att tvätta bort sminket med, därav den undermåliga uppdateringen här.
 
Jag är förresten inte ensam om att minska mitt bloggande. Flera av mina favoriter har inte bloggat på månader, t ex Linda och Ethel. Min förra kollega Karin hade uppenbarligen en liten paus nyss, men är tack och lov igång igen med sin blogg, jagsyrminaegnaklader.blogg.se. Katarina bloggar någon gång då och då och det är bra att jag får ett livstecken från Göteborg ibland i dixdigit.blogspot.com. Men så finns ju Anna Neah! Henne följer jag förstås på Instagram också, men jag gillar bloggen mest. Jag älskar att följa alla hennes projekt, vare sig de handlar om sömnad, trädgårdsarbete eller renovering. Hennes blogg är ljus och fin med vackra bilder och heter Gullsvansar och kärlekslimpor. 
 
Nej, man har inte så många timmar att hoppa på varje kväll, men liiiite produktiv har jag ändå varit den här veckan då jag sytt en liten Jackie Onassis-liknande klänning till en kompis. 
 
 
Jag har klippt till en liten jacka också och den hoppas jag hinna sy i helgen. Jag ska också laga en skinnjacka som spruckit i ärmen. Har klurat litegrann på hur jag ska kunna fixa det utan att det syns eftersom det är själva skinnet som slitit sönder precis jäms med en söm, men nu vet jag precis hur jag ska göra. Egentligen skulle jag  behöva vara ledig ett par veckor, för nu ligger det en massa tyger och bara väntar på att jag ska sätta saxen i dem och idéerna trängs i skallen...
 
Jag hittade två klänningar på en vintagesajt och det är klart att att jag kan se den svarta i petrolfärgad chiffong på mig själv. Kanske på Guldklavengalan? 

 
 
Den här röda är också himla fin med sin dubbelknäppning fram. Passar på vanlig dans, faktiskt.
 
 
 
Apropå sömnad, klänningar och design så var det Björns tur att lämna Project Runway Sverige i måndagens avsnitt. Jag är förvånad över att han lyckats hålla sig kvar såpass länge då han nästan uteslutande haft bottennapp. Själv menar han att han inte är bra på klänningar utan att han är mer för herrdesign, men jag är tveksam. Det känns lite som att han väldigt gärna vill, men helt enkelt saknar talang. Att han sedan kaxade upp sig mot en i juryn var bara pinsamt. Nej, nu är det bara de bästa kvar, men jag tror att Naim tar hem det. Charlotte är jättebra, men får ofta höra att hon inte har någon känsla för trender. Huruvida det stämmer kan jag inte uttala mig om. Jag är inte så himla trendig själv och vet nog egentligen inte hur man ska vara då.
 
 
Idag var det lite extra roligt att köra till jobbet eftersom jag fick en fm-sändare igår. Så nu spelade jag min favoritmusik från Spotify i bilstereon medan jag sjöng med för full hals. Man måste passa på för imorgon är kollegorna med igen och då är det bara att knipa igen.
 
För att fira onsdagen bestämde jag oss, mig och Malin, för att gå på bio och jag lyckades också få igenom mitt filmval, En oväntad vänskap. Riktigt jäkla bra var den och dessutom slutade den lyckligt! Antagligen för att den är baserad på en verklig berättelse. Det brukar ju ordna sig till slut, och om det inte gör det så är det inte slut än. Visdomsord från Sigge.

Här är polisen som mitt i gatan står

Vaknade på lördag morgon redan vid 6 av en blixtrande huvudvärk. Och nej, den berodde förmodligen inte på för stort alkoholintag. Jag tog två Alvedon och lyckades så småningom somna om ett par timmar till. Cattis, den underbara människan, gick på Ica och handlade frukost och så hämtade hon kaffe i restaurangen, så det blev en bra start på dagen, den viktigaste av alla. Tipsrundedagen. Den prestigefyllda. 
 
Vi är en liten kärntrupp som alltid går tillsammans. Det är Martin, Markku, Leif, Bjarne, Cattis och jag. Hjärntrusten kan man också kalla oss. Det är ganska jobbigt att gå så man måste ha några vätskekontroller och det som de första åren serverades i en liten plunta bärs nu runt i en enliters flaska. Lakritsshots i kolossalformat.
 
 
Men det brukar gå bra.
 

De två sista frågorna fick vi uppe i Hovdesalen, där vi också lyssnade på två band, Frontline från Bålsta och Janne Martins någonannanstansifrån.

Så dök den här trion upp. Patriks Combo skulle spela både på After Ski och till middagen, något som jag verkligen såg fram emot. De var ju på Thomas och Annas bröllop och de är verkligen jättebra.

 
Tidspressen innebar att det inte blev någon After Ski för oss. Istället tog vi det lugnt hos oss, Cattis, Carola och jag.
 
 
Det är alltid under lördagens middag som ens framtid avgörs, d v s tipsrunderesultaten redovisas. Tyvärr hade jag ett fel så jag knep inte förstapriset, men eftersom jag skrivit en så suverän vers så vann jag ändå en termos och ett bananfodral. Ja, och äran förstås.
 
Det var ju kul ändå även om jag tävlar för att vinna och inte för att det på något sätt skulle vara roligt att bara delta. Vi satt med de obehärskat spralliga killarna i Date - Jan, Björn och Peter.
 

Patriks Combo underhöll, till allas glädje


och allra sist, innan det var dags att gå ner på dansen, underhöll även Cattis och jag. Wibron hade skrivit en Vemdalsforumtext till Sommar i Sverige och den framförde vi, utan att repetera innan, kompade av Per-Håkans. Jubel och glädje. Alla tyckte vi var helt fantastiska. Utom en kanske. Det ligger en film på detta stora på min timeline på fejjan, för den som vill höra. Tyvärr ville Cattis sjunga i C medan F hade varit en mer bekväm tonart för mig, men jag är ju flexibel...
 
Lördagen blev därefter en lugn historia eftersom de flesta skulle upp och köra på söndag. Kvällens tre band var Fernandoz
 
 
Date
 
 
 
 
 
och Per-Håkans, "gamla Sannex". Ett kärt återhörande ska jag säga. För farao så bra!
 
 
Allting har en ände och den kommer alltid rätt snart när man har riktigt jäkla kul, men eftersom jag skulle upp och köra så var det bara att gå och lägga sig i rimlig tid. Cattis åkte iväg med Date så när jag vaknade på söndag morgon var lägenheten tom. Jag skulle ha med mig Rogher, arrangör i Skelleftehamn, och klockan var inte mer än tjugo över nio när vi åkte iväg i regnet. 
 
 
Redan efter ett par kilometer stoppades vi av polisen som i vanlig ordning hade kontroll efter vägen. Men den här gången blev det inte bara att blåsa, visa körkortet och vara glad. Nej, den här polisen hade en kumpan och tillsammans gick de runt bilen, tittade, skakade på sina huvuden och till slut kom han fram till mig och berättade vilka anmärkningar jag haft på senaste besiktningen och att de felen fortfarande fanns kvar och att det "åligger ägaren att åtgärda felen" och blablablabla. Så fick jag köra fram en bit och ställa mig framför en polisbuss medan han skulle "skriva lite". 
 
"En böteslappsjävel" tänkte jag, medan jag våndades och såg tusenlapparna flyga iväg. Rogher och jag satt och ondgjorde oss över deras småaktighet när han så småningom kom tillbaka med ett A4-ark som han lämnade över och sa att jag egentligen skulle fått böter men att jag istället skulle se till att felen fixades och sedan åka till Bilprovningen och visa upp den senast den 11/12. Jag drog en lättnadens suck,  tackade den snälle polisen för hans storsinthet och skyndade mig snabbt därifrån innan han hann ångra sig.
 
"Det där var bara för att du är tjej" sa Rogher. "Jag hade garanterat fått böta" Och när jag berättade det för min chef (som också heter Rhoger, fast med h:et på ett annat ställe) sa han ungefär samma sak. Och det kanske stämmer, vad vet jag?
 
Det blev en tung resa hem, i regn, rusk och mörker, och jag vad glad för sällskapet som jag skjutsade hem till Skelleftehamn. De sista 14 milen gick bra och nu är vi redan en vecka närmare nästa forum, som äger rum i april. Hurra!
 

Det är stunder som gör livet värt att leva

Efterfestens minimalistiska format innebar att vi lyckades pallra oss upp till frukosten som bara serverades till kl 10, vilket enligt mitt förmenande är åtminstone ett två timmar för tidigt avslut. Sen var vi så pigga och raska att vi enades om att gå en promenad. Den blev väldigt kort, kan jag säga, och det berodde på att det var snorhalt ute. Cattis hade förstås tagit med sig broddar från Alingsås men dessa hade hon av någon anledning lämnat i lägenheten.
 
Vi var förstås tvungna att besöka några av Skalets butiker och i den ena hittad Cattis  en riktig Cattis-mössa. Men den fick ändå stanna kvar i affären.
 

Sen gick vi förbi danshallen där Arvingarna höll på att rigga inför eftermiddagens After Ski.
 


Vi gick och handlade lite innan vi tyckte att det var dags för lunch. Det blev Carbonara på Hildings och där fick Bjarne tillfälle att visa upp sina glammiga lila läsglasögon med bling-bling på sidorna. Mycket tjusigt. Undrar vad frun tyckte om att han snott dem... 
 

Det gäller att hålla koll på logistiken och eftersom vi ville se Arvingarna kl 16 och middagsminglet började 18 så fixade vi oss inför kvällen före 16 då det tar en sån oäääändligt lång tid för mig att bli klar. Sen blev det After Ski och det är alltid kul att se alla otroliga kostymer. 
 
 
Jag väntade ivrigt på Sven Ingvars-medleyt, i vilket Kim briljerar med Status Quo-intron lite här och där och ett ruskigt häftigt slut, men precis när han klev upp och lyfte gitarren mot taket vaggade hela familjen Barbapapa fram till mitt och Cattis ståbord. Inte nog med att de skymde sikten, de skulle börja hälsa också! Och jag är alldeles för väluppfostrad för att vara otrevlig och nonchig, så jag hälsade förstås om än smått okoncentrerat...
 
Fredagkvällens band var Martinez, Arvingarna och Callinaz. 
 
 
Martinez vikarierande sångerska Sandra Estberg har blivit permanent och hon är så jäkla bra. Vilket lyft! Först var jag rädd att Arvingarna skulle ta över hela kvällen, men det gjorde de inte. Visst var det mer tryck när de spelade men varken Martinez eller Callinaz behövde skämmas för de var bara så rätt de också. Det brukar märkas på dansgolvet om något band inte är så populärt, men vi kunde konstatera att det var mycket folk oavsett band. 
 
 
Callinaz hörde jag första gången förra sommaren i Härnösand där de deltog i en dansbandstävling. De vann inte men redan då såg jag målmedvetenheten och förståelsen för vad som är bra dansmusik i det här unga bandet (medelåldern är 22 år). De spelade sista setet efter Arvingarna och vi blev lite rädda att de liksom skulle försvinna, men då tog de till det tunga artilleriet och det blev ett jäkla bra tryck även den sista halvtimmen.
 
 
Och Arvingarna är alltid - ja, Arvingarna. Veteraner trots sina späda år. De förblir unga pojkar fast alla är i fyrtioårsåldern nu. Konstigt.
 
 
 
 
 
 
Stod mest och hängde i ett hörn, men det är klart att jag blev uppbjuden ibland också. Konstaterade att det går alldeles utmärkt att dansa i Dr Martens. Bra glid fast kanske en smula klumpiga. Jag hittade en knapp på väggen som senare, när Leif Wibron lutade sig mot den, visade sig vara den enda knappen man behövde trycka på för att hela stora danshallen skulle bada i ett härligt vitt lysrörsljus...
 

So long, it was so long ago

Tidigt, tidigt på torsdag morgon gav jag mig iväg till Vemdalen. Jag siktade in mig på att komma iväg kl 6, men innan jag packat bilen hann klockan bli nästan halv 7, fast det hade jag räknat med. Det var ett fantastiskt körväder, solen sken och vägen var torr och fin. Solglasögonsväder. Synd bara att jag inte hade med mig några.
 

Undrar hur många gånger jag kört över den här bron under de senaste sex åren?


Det vackra vädret och mina snabba stopp (tankade och åt en Statoil-korv med räksallad och starksenap i Torsboda, strax norr om Sundsvall) gjorde att jag var framme rekordtidigt i Vemdalen, kl 15:20, trots att jag höll hastighetsbegränsningarna rätt hyfsat. Jag hann precis in och hämta nyckeln i receptionen när Cattis kom med Streaplarna. Vi bar upp vår packning och skyndade oss sedan snabbt till Markku, Wibron och Martin. Där väntade både lakritsshots och irish, förutom min medhavda Minttu.  


Martin demonstrerade sin gloria. Han är den ende av oss alla som har en sån.


Sedan blev det torsdagsmiddag på Hildings tvärs över gatan innan vi gick över till dansen. Där delade Streaplers scen med Expanders och King Edwards.

Kul att träffa den alltid lika glade Jan-Åke, som också gav mig ett exemplar av deras nya skiva. Även om den musik de spelar inte riktigt är min kopp te på dansgolvet, så har jag stor behållning av den i andra sammanhang. Den tål att lyssna på!
 
King Edward har avancerat en hel del på bara några år och de är ett mycket kompetent dansband. De spelar jättebra dansmusik och har en väldig glädje både på och utanför scenen.
 
(Leif Wibron, Gävleparken, buggar nere till vänster)
 
Men inget band kan mäta sig med Streaplers. Sorry alla. Deras underbara gung har inget annat band. Farao, så bäst de är!
 
 
 
Vemdalen är som en samlingsplats där man träffar folk man nästan aldrig annars ser, men döm om min förvåning när plötsligt Susanne från Blentarp dök upp! Och lika glad som alltid!
 
 
I minglet syntes också den gamle Flamingon och tillika Streaplaren med fru Radio Berg, Gun-Kristin.
 
 
Christer, Nöjen i Norr och Åke, King Edwards
 
 
Håkan och Kenny, Streaplers
 
 
Anders och Henrik, Streaplers (naturligtvis)
 
 
Marcus (f d Bhonus), Eva, Brunnsparken, Cattis, the one and only cohabitant samt Streaplers-Håkan
 
 
Och bland allt folk syntes även jag själv, här med Anders.
 
 
Framåt småtimmarna, när banden spelat klart, tänkte vi oss en traditionell efterfest, i värsta fall inne hos oss. Men Cattis styrde listigt över gästerna till lägenheten bredvid...
 
Nick Borgen hade mycket att berätta och King Edwards-Mats lyssnade uppmärksamt.
 
 
Både jag och Cattis har ju fyllt 27 så vi orkade inte vara med så himla länge utan avvek in till vår egen lägenhet. Cattis smarta drag innebar, förutom att vi inte behövde köra ut folk, också en avsevärd mindre mängd glas att diska. Men det var roligt så länge det varade. 

Siden sammet trasa lump

Det går alldeles utmärkt, det här. Igår skickade jag iväg två ansökningar och ikväll har jag fått iväg en. Nu måste jag lägga ner lite energi på att kolla upp olika företags hemsidor och se vilka som söker mig...
 
Jag har tre Ikea-kassar i hallen, fyllda med gårdagens rena tvätt, men istället för att ta hand om den gjorde jag en deg som en och en halv timme senare hade blivit frukostbullar.
 
 
Dinkelmjöl, flingsalt, honung, solrosolja, linfrö och lite annat gjorde att de blev jättegoda. Men de rostade solros- och pumpafröna uppepå ville inte alla sitta kvar, så det är lite skräpigt i köket nu.
 
 
Nybakt bröd smakar nästan alltid bra och jag vräkte i mig två stycken på raken, mest i ilska efter kvällens avsnitt av Project Runway Sverige. Björn lyckades hålla sig kvar ännu en gång, trots sin brist på talang. Det finns inget innovativt i hans kreationer som dessutom har dålig passform och är illa sydda. Ut ikväll åkte Robert G, som tidigare har visat sig duktig på detaljer och passform. Ikväll hade han dock sytt med vit tråd på det gröna tyget...
 
Nå, imorgon är en annan dag och då vankas det oxfilé på Allégatan. På onsdag kväll packar jag väskan med onepiecen och Minttun och på torsdag morgon styr jag mot Vemdalen och en weekend i glada vänners lag. Må Saaben hålla ända fram.
 

When it comes through your door

Ett enda "måste" har jag haft den här helgen och jag har ännu inte börjat med det.Det handlar om att söka jobb och  precis ikväll är det tre ansökningar som ska in. Jag tycker det är skitsvårt att på bara några rader få en okänd person att fatta hur fantastisk man är... Men det är väl som Malin säger: "Ett dåligt CV är bättre än inget CV alls".
 
Igår satte jag igång att sy de svarta byxorna jag klippte ut förra helgen. Det är samma modell som de här. Jag hade noga gjort alla markeringar och strukit fast fix där det skulle vara, så själva sömnaden gick som geschwint och brallorna var färdiga, med dolt dragkedja, dubbelstickningar och allt, efter tre och en halv timme. Tillsammans med min nysydda blus blev det en riktigt fin kreation. 


Blusen har varit nästan klar ett tag, men jag fick vänta på tryckknapparna i pärlemor från Stoff & Stil. Leveranstid 8 dgr + 2 dgr om man bor i norra Sverige. Jo, det är faktiskt sant. 

Jag hade definitivt inga planer på att åka på dans i helgen, trots att det var Expanders i Piteå på fredag och Elisas i Skellefteå på lördag. En kollega i Stockholm tyckte dock att jag skulle satsa på Elisas och riktigt koppla bort arbetet. Så när brallorna var klara kollade jag med Hans och Märit om jag fick hänga på dem och självklart gick det bra. De är så himla snälla. 
 
Katarina har varit hemma sedan i måndags och de hade fullt upp med att förbereda sig inför kvällens Halloweenfest så det var ändå ganska skönt att rymma fältet.
 
Bilden är från i fredags då Frida var här och hängde.
Döden och Lilla Rödluvan
 
Man kan tro att Amanda (till höger) inte klätt ut sig alls, men om man vet hur hon egentligen ser ut så förstår man varför hon vann priset för bästa utklädnad senare på kvällen...

Innan jag åkte till delmålet Piteå kollade jag oljan på bilen. Oljestickan såg ut så här:
 
 
Jag vet inte, men jag gillar inte den där ljusbruna löddret. Oljestickorna i mina tidigare bilar har oftast varit svarta.
 
Vi var så tidiga på Parken att vi hann med ett fika innan Elisas började spela.
 
 
Jag tänkte en glad gubbe, men såg sen att om man vridit lite på munnen hade det blivit något helt annat. Fast till det krävs det en smula snuskig fantasi och det har ju inte jag...
 
Det blev en verkligen skitkul kväll! Elisas är verkligen jättebra, och jag menar det faktiskt! Kanonbra blandning av gammalt och nytt, lite Beatles och lite annat som man inte brukar höra på dans. De har dessutom ett bra "danshäng" och med tanke på att de är så unga så föds det ändå ett litet hopp om framtiden...
 
 
Lite spooky var det även i Skellefteå. Det hade varit fest där kvällen innan med elvahundra gäster. Det hade uppenbarligen gått vilt till och de hade inte hunnit städa ordentligt.
 
 
Lite kusligt var det allt att sätta sig i bilen och köra hem i den mörka natten...
 
 
Nackdelen med att dansa i Skellefteå är att det blir så jäkla sent och så sover man bort halva söndagen. Nu kunde jag ju inte det eftersom jag hade tvättstugan klockan 12. Sen skjutsade jag Katarina till flyget. Jag saknar henne redan. Det är bra att de "prövar sina vingar" (det borde kanske jag också göra) men det är så roligt när alla är här. Vi har det så himla mysigt. Men jag och Malin åkte på Max och tog hem mat, och det var inte det sämsta.
 
Och på Kvantum hade de den allra bästa julmusten för 10 kr flaskan. Jag älskar den och hade kunnat köpa alla, men det är fortfarande ganska mycket månad kvar innan kontot fylls på och man kan ju inte köpa hur mycket läsk som helst. Lite farstu har man ju...
 
 
Nej, nu är det CV-dags. Jag har råkat se Fotbollskväll så om någon undrar vem som vann Allsvenskan så kan ni fråga mig.

Through the djungle, through the dark

Det har funnits stunder då jag verkligen har tvivlat på att den här dagen skulle komma. Man längtar ju alltid till fredag, men sällan så mycket som jag gjort den här veckan. Nu är den i alla fall slut och jag tänkter inte ägna en sekund åt att tänka på jobbet den här helgen. Jag tänker sy, söka jobb och eventuellt (väldigt eventuellt) dansa till Elisas imorgon. Jo, tvättstugan också förstås. 

Vintertiden märks helt klart av. Jag är inte pigg på morgnarna, men jag kan kliva upp utan att känna mig spyfärdig av trötthet. Dessutom känns lägenheten varmare, vilket gör det hela lättare. Jag måste dock sova i en tröja med ärmar. Ni vet, när man vaknar på morgonen, det är kallt i rummet och varm och gosigt under täcket och så har man råkat ha armarna ovanför huvudet och när larmet går igång, man trycker på snooze, vänder sig på sidan och drar täcket över de iskalla armarna så är det omöjligt att lämna sängen för då kommer man att frysa ihjäl. Därav tröjan med ärmar. Den gör hela uppstigandet en smula lättare. Jag har dock ännu inte börjat sova i håsor (strumpor, svensk översättning).
 
Seriesluten avlöser varandra och de enda jag följer nu är Project Runway Sverige och Ink Master. Båda ganska kul och inspirerande, men också väldigt irriterande. Åtminstone den första. Nu är det bara en tjej kvar i tävlingen och det beror kanske inte på genuset utan på att domarna har bedömt deras insater som svagast, men det finns en kille som trots helt värdelösa kreationer håller sig kvar i avsnitt efter avsnitt. Hans två första klänningar var formlösa sjok, helt utan finish och passform. Han underlät t ex att fålla en tältliknande skapelse (som skulle föreställa en klänning) i chiffong. Man kan inte lämna chiffong ofållad! Aldrig! De två senaste avsnitten har de jobbat i team och han har klarat sig kvar tack vare sina kamraters skicklighet. Det är kanske onödigt att reta upp sig på en människa man inte känner (ganska meningslöst att reta upp sig på någon öht) men när den här killen presenterade sig i första avsnittet sa han ungefär "Jag är inte bög som de andra killarna, jag är straight, gillar tjejer." As if I care... Varför han tyckte att det var så viktigt att påpeka vet jag faktiskt inte. Drygputtar finns det gott om. Jag håller nog på Charlotte eller Naim...
 
Den här veckan har, som sagt, varit jättetung. Många borta på jobbet och fast jag slitit som en bäver har jag inte räckt särskilt långt. Ulrika har varit ledig och åkte till Ikea. Det var bra, för hon handlade värmeljus till mig så nu klarar jag mig ett tag.
 
 
Och på väg hem från jobber svängde vi in på en affär och jag köpte lite glögg.
 
 
 
Nu är jag någorlunda rustad för det oundvikliga. Men inte är det roligt.
 

Boellas

Blond, bitter och besserwisser

RSS 2.0