Nolia-tur

Jag minns inte riktigt när jag var på Nolia-mässan senast, men det var väldigt, väldigt längesedan. Typ 2000 skulle jag tro. Jag åt i alla fall langos för första gången då. I Piteå.
 
För ca en månad sen var jag och min käresta på Nolia i Umeå men snåltarmen slog till och jag hittade just inget jag behövde. Smarteyes lockade dock med gratis synundersökning om man bokade tid där och då så jag slog till. 350 spänn tackar man inte nej till och jag behövde nya glasögon. Passade på att delta i en tävling också. Man skulle gissa hur många glasögonbågar de klämt ner i en glascylinder. Jag gissade att det var 74 stycken, för när jag var sju år vann jag med det numret en spargris i porslin på Sparbanken i Luleå på skyltsöndag. (När jag var barn var bankerna öppna på skyltsöndag. De sålde lotter, handarbeten och det fanns ALLTID tombola. Vet ens dagens barn och ungdomar vad tombola är?)
 
Nå, hursomhelst så skrev jag också en lite motivering till varför Smarteyes är så himla bra. Den löd "Bågar och glas av hög kvalité till förmånligt pris är Smarteyes idé". På tisdagen efter ringde en Adam från Smarteyes och berättade att jag vunnit inte mindre än TRE par glasögon! Jag hade tid för synundersökning på onsdagen, och nu hade jag verkligen möjlighet att gå bananas bland bågar och glas. Det höll på att sluta med tre par pilotbågar. (Den minnesgoda läsare vet att jag haft pilotbågar i tre år...) I sista sekund roffade jag åt mig ett par rejäla plastbågar, som jag bestämde skulle vara kromatiska.
 
Så här blev det!
 
 
Solglasögon med styrka! Progressiva dessutom! Guldfärgad pilotbåge med sköldpaddsfärg runt glasen.
 
 
Kromatiska. Ändrar alltså färg utomhus. Skalmarna är guldfärgade.
 
 
Och till sist de "vanliga" glasögonen. Alla tre paren har alla behandlingar man kan få. Jag är supernöjd med alla tre och har hittills använt både dessa "snälla" och de andra lite tuffare lika mycket. Solbrillorna har jag förstås i bilen.
 
Det kan man kalla en rejäl vinst!
 
 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Boellas

Blond, bitter och besserwisser

RSS 2.0