Hur många dagarna går inte bara åt åt dagarna, till ingenting på dan

Igår hade jag det lägsta antalet läsare på väldigt länge men det är inte så konstigt. Det har varit lite si och så med uppdateringarna de senaste veckorna. Jag har varken stickat eller sytt på länge, men haft fullt upp med annat. Att se på gamla program till exempel. För vem har inte sett det sista avsnittet av Hollywoodfruar i vilket Gunilla Persson visade upp alla sina talanger? Jag har en kudde som är 70x70 cm och mindre än så bör inte en skämskudde vara.
 
Nej, tacka vet jag Anders Öfvergård. Att han inte bröt ihop fullständigt när han gjorde sitt återbesök hos kvinnan som dagarna efter teamet lämnat huset skyndat sig att måla över alla tapeter, slänga ut de nya fina möblerna och göra sitt bästa för att återställa den ursprungliga röran. Så fruktansvärt ovärt, men jag misstänker att hon hade något slags problematik som inte framgick i programmet. Lite jobbigt med en människa i 50-årsåldern som både pratar och agerar som ett barn.
 
Jag måste bara få visa... Christin har låtit rama in en teckning av Katarina. 
 
 
Fint blev det, tycker jag.
 
I morse hittade jag detta i mitt postfack.
 
 
Känns roligt med små presenter, tycker jag. Och på tisdag åker hela avdelningen till Stockholm. Min lilla resväska och jag är således ständigt i farten, för imorgon bitti styr vi återigen kosan mot Umeå och om knappa två veckor är det dags för forum i Vemdalen. Jag får nog säga som Thomas brukar göra, "Mår jag bättre så mår jag ihjäl mig!" 
 
              

Någonting att äta

Så var jag återigen i Boden för att äta på restaurang Viljan, som är Björknässkolans egen restaurang. Maten lagas alltså av skolans elever som därmed får träna på både matlagning och servering.

Det här är en soppa med flera sorters svamp. I den lilla pirogen var det kantareller. Mums. 

Christin orkade inte riktigt allt kött så hon tog med en bit hem i en servett, till Rousseaus och Emiles förtjusning.


Natten har jag tillbringat i "mitt" rum hos Max och Christin, för ikväll ska vi på samma restaurang igen... Ikväll är det fisktema. 

I "mitt" rum finns det ett bord från 30-talet med belysning i.


Inte ett lika populärt årtionde för samlare som 40- och 50-talet, men det skapades många fina saker då också.

Jag är alltså ledig idag och det känns jättekonstigt, men föralldel rätt skönt. Ligger just nu i en schäslong, ser på tv och är på det hela taget ganska nöjd med att slippa gå ut i regnet.

Handen på hjärtat

Ja, jäklar vad det har bloggats här de senaste veckorna. Skoja. Vete tusan vad jag har ägnat kvällarna åt, men inte har det varit vid datorn i alla fall. Kvällarna försvinner ganska snabbt numera, tycker jag. Jag hinner bara hem och laga mat och sen går det undan tills det är dags att lägga sig. Hinner ingenting, inte ens städa... Utlystes det en tävling om vem som har den största dammråttan så vore jag den självskrivna segraren, det kan jag garantera. De börjar anta storleken grävling.
 
Men jag har i alla fall dansat. Förra lördagen spelade Titanix i Piteå och det blev en riktigt trevlig kväll. Fullt upp. 
 
 
 
De är riktigt bra, Titanix. Bra orkester och kul folk, vad kan man mer begära? 
 
Första fredagen på Folksam gick brandlarmet och vi fick skynda oss ut till vår samlingsplats. Förra veckan var det dags igen. "Nu måste jag lägga på för larmet går här. Jag ringer upp när jag kommer in igen" fick vi säga till kunderna innan vi gick ut. Sen stod vi och kollade när brandbilarna kom körande med påslagna sirener.Ut rusade brandmännen med syrgastuber på ryggen. Sen gick det några minuter innan de sprang tillbaka, slängde sig i bilarna och åkte iväg på nästa falsklarm.
 
 
I fredags blev jag hämtad precis när jag slutade och så bar det iväg till Umeå. Där spelade Perikles på Ersboda till allas stora förtjusning. Det var verkligen MASSOR med folk i blandade åldrar. Trevligt med så mycket "vanliga" människor, vilket antagligen berodde på att det varit middag innan och att det gick att köpa ett glas vin eller två. Inte något jag är så intresserad av men som ger fina och nödvändiga pengar till arrangören. Men Perikles drar ju ockå publik i olika åldrar. Vi äldre älskar dem för att de är så bra och för att vi känner oss trygga med dem. Ni vet, allt förgår utom Perikles som består. 
 
 
 
Perikles skulle spela i Piteå på lördagkväll, men eftersom jag befann mig i Umeå blev det Donnez i Skellefteå istället. Någon hejd får det ju vara. Lördagen bjöd på strålande sol men trots det var det ingen som låg på stranden.
 
 
 
Trots att det inte var löningshelg var det jättemycket folk på stan. Var på Nya Konditoriet och fikade lääääänge. Där har jag inte varit på länge. Typ 30 år.
 
Nåmen Donnez då? Det fanns väl en viss oro för att "alla" skulle åka på Perikles i Piteå, men den visade sig vara obefogad. Det var kring 300 inbetalande så det var ju ändå rätt ok. Det är kul att dansa till Donnez. Unga, energiska killar som vet hur man spelar musik att dansa till. Det blev en bra kväll. Väldigt underbar, faktiskt.
 
 
Jag snor lite pressbilder, som ni kanske märker. Jag har sällan med mig kameran numera eftersom det blir bra bilder med iphonen, om jag nu överhuvudtaget kommer mig för att fota. Fast det här går ju lika bra, och pressbilderna får man ju låna. Annars ska man INTE använda bilder från nätet för det är nästan ALLTID upphovsrätt på dem, men det vet ni nog. Man ska alltså inte stjäla från fotografen.
 
Nu har det blivit kallt på riktigt. Biltermometern visade så lågt som -10 grader på väg från Skellefteå i lördags natt, men idag har solen lyst och det har stundtals varit ett par plusgrader. De här har nog frusit vid det här laget, men i torsdags kämpade de fortfarande.
 
 
Jag avrundar med den bästa låten ever. Jag har nog hört den sjutusen gånger och jag ledsnar aldrig. Sista dansen i fredags och jag känner fortfarande molnen under fotsulorna. 
 

Inte något speciellt

Det här kan bli ännu ett sånt där värdelöst inlägg som det kan bli när man inte har en aning om vad man ska skriva men att det ändå liksom är dags att uppdatera. Men läs, för bövelen. Alltid tillför det något. För vem är inte intresserad av att sonen har börjat en intensiv körkortsutbildning i Älvsbyn idag? Han ringde kvart i elva och frågade om jag hade någon aning om vad han skulle göra i nästan två timmar, vilket var den tid han hade till sitt förfogande innan bussen till Luleå skulle gå. Ja, herregud. Jag har ju vänner i Älvsbyn, men knappast några han har glädje av. Han verkar dock ha klarat sig för jag har inte hört av honom efter det.
 
Det här med att övningsköra med sina barn är på ett sätt ganska kul, men på ett annat lite jobbigt. Tänk om jag lär dem fel? De gillar ju att köra med mig, och det beror på att jag är så sjukt lugn. Det spelar liksom ingen roll om de närmar sig en korsning i 60 knyck eller byter fil utan att kolla i bakspegeln. Jag sitter där som lugnet själv  och säger bara "Släpp gasen nu, du kan inte svänga i den här hastigheten, bromsa lite, lite till, BROMSA!!!" Nå, Björn och jag har inte varit så många svängar och Malin är nu såpass duktig att hon kör i stan och lite varsomhelst. Men en sak kan jag inte lära dem. ATT FICKPARKERA! En effekt, ett trauma, av en liten incident i slutet av 90-talet när jag fickparkerade vår gigantiska van på en plats som redan var upptagen...
 
Förra lördagen lyckades jag dock få in Volvon i en ruta utan att ens vara nära någon av de andra bilarna. Vilken exemplarisk fickparkering!
 
 
Den här lördagen var vi också på stan. Eftersom jag skulle till Skellefteå och dansa rätt tidigt behövde jag äta något så det blev Mat och prat i Shopping. Ett populärt ställe som har utökat sina sittplatser. Inte fullt så mysigt som nere i själva restaurangen, men med en fantastisk utsikt...
 
 
Fatta att jag var rädd att tappa telefonen.
 
På kvällen var jag till Skellefteå och dansade till Sannex och Martinez. Det var dag två av Skelleftemaran och det var nog en himla tur att vi inte åkte dit på fredagen, för då hade det varit 640 personer. Bra för arrangören, förstås. Lördagen blev helt magisk. Sannex har jag inte hört på väldigt länge jättebra. Martinez peakade igen. De är verkligen bättre än någonsin och Sandra har en helt fantastisk röst. Åh, vilken kväll det blev! 
 
I söndags samlade jag ihop lite papper som jag slarvigt stoppat in i tidskriftsamlaren i köket och så hittade jag den här "fripassageraren"  från något brev från Unionen. Det är en tabell som visar hur mycket man tjänar på att ha varit med i facket av den händelse att man skulle bli arbetslös. Det lustiga är att den lägsta lönen man utgår från är 22 000. En stor del av Unionens medlemmar jobbar på t ex callcenter (vi på G4S hade "callcenterlöner") och jag kan lova att inte många kommer upp i 22 papp i månaden.
 

Men jag är inte bitter... Unionen är ett avslutat kapitel i mitt liv. Nu är det FTF som har äran att ha mig som medlem.
 
 

Ett dygn i Stockholm

Det finns inte så många skyskrapor i Luleå. Å andra sidan är begreppet skyskrapa tämligen relativt, så de nya höghusen på Lulsundsberget (14-16 våningar höga) kanske har lite skyskrapestatus där de står. Folksamhuset i Stockholm, Skanstull, är lite högre än så. Jag har alltså varit i Stockholm på Folksams huvudkontor på introduktionsträff. Förutom att vi (min kollega Anna och jag) har fått träffa en massa trevliga människor så har vi fått uppleva själva Folksamhuset, som i sig helt klart vart värt resan. En fantastisk byggnad.
 
 
Många knappar i hissen är det. I Wikipedia står det att huset är 24 våningar, och även om bilden visar att det är fel så räcker inte heller 26 knappar. Nej, huset är 28 våningar och på den översta finner man enbart maskinrummen till hissarna. Huset stod klart 1959 och är byggt i gedigen kvalitet som skulle stå sig och det har det ju bevisligen gjort. Redan då tänkte man flexibilitet och byggde kontorsrum med flyttbara väggar.
 
Nu kommer det lite bilder som kanske är roligare för mig än för er, men ändå...
 
 
Fönster
 
 
Golv
 
 
Kvalitetsgardiner i sammanträdesrum
 
 
Samma möbler som 1959 (fast det är ju egentligen inte så himla längesedan...)
 
 
Malmsten
 
 
Inte heller armaturerna är utbytta
 
 
Utsikt från våning 27 inne
 
 
 
 
 
och ute
 

                            
 
Konst
 
  
 
En vacker dörr och så en bild på förre vd:n, pitesonen Anders Sundström
 
 
Stockholm har väldigt många cyklister. De har väl kommit på att det går så mycket snabbare att cykla mot att köra bil. Många cyklister ser ut som tjejen längst fram i bild, men så finns det GALNINGAR som besinningslöst trampar på och förmodligen är uppe i cykeltävlingshastigheter och säkerligen inte har en CHANS att stanna om någon, ett barn, en hund eller för den delen vad/vem som helst skulle råka förirra sig ut på cykelbanan. 
 
Nä, hörni, nog var det skönt att komma hem...

Här nere på Söder

Eftersom jag hade med mig resväskan till jobbet i morse tog jag bussen. Promenerade ner till ändhållplatsen på Klintbacken där också några flickor klev på. Döm om min förvåning när de klev av ett par hållplatser längre fram, vid posten. Där klev några andra ungdomar på och de gick av vid nya läroverket, mindre än en kilometer bort. Man undrar ju varför de inte promenerade den korta biten... Men det finns kanske en anledning. 

Jag är i alla fall i Stockholm nu. Ligger i sängen (en dubbelsängs bredd), kollar på Stalkers och bloggar på mobilen. Sämre kan man ha det. Har ätit middag med en hel hög Folksammänniskor och haft jävulskt trevligt. Nu tänker jag släcka och sova för imorgon ska min kollega Anna och jag äta frukost tidigt och läääänge.

Mysigt nyrenoverat hotellrum.


Plåtstol. Ja, roligare än så här blir det inte. Godnatt!

Det föll snö på våra röda rosor

Igår morse var det mörkt som i en säck när jag steg upp. Ute, alltså. Klockan var 5 och jag spolade upp ett skumbad, slängde mig själv däri och placerade frukosten på en stol bredvid badkarskanten som så många gånger förr. Levande ljus gjorde att jag såg gröttallriken och kaffemuggen. Idag var klockan lite över sex när jag masade mig in i köket och då var det betydligt ljusare, men ändå. Vintern står för dörren och de första minusgraderna har visat sig. Vi har varit förskonade i år. Minns när vi var på dans i Djupgroven i slutet av augusti 2008 och termometern visade -1 när vi passerade Ersnäs på vägen hem. Det skrev jag om HÄR. Nu är det ju ändå oktober och jag har fortfarande sommardäck.
 
Men igår när Björn var ute och övningskörde uppmärksammade jag en liten lampa som lyste på instrumentpanelen. Jag tog en bild och skickade till barnens far med frågan vad den kunde tänkas betyda. Det lyser nämligen lite lampor då och då, abs-lampan och servicelampan t ex,  och det är ingenting jag hetsar upp mig för. Den lilla lampan bredvid solen (som tydligen är en snöflinga) indikerar att det kan vara halt. Det var ju kul! Någon sådan fanns inte på Saaben, fast å andra sidan kunde jag sköta stereon från ratten på den...
 
 
När jag går hem från jobbet passerar jag några lönnar. Igår sken solen och de har antagit en så himla vacker färg!
 
 
Imorgon åker jag till Stockholm på eftermiddagen på introduktion så ikväll ska jag packa litegrann. Jag drömde förra veckan att jag kom till jobbet och Anna, min kollega som jag reser med, frågade var jag hade min väska. Då hade jag GLÖMT att jag skulle bort! Fy, vad läskigt. Jag får ställa resväskan på dörrmattan så jag inte missar den imorgon bitti...
 
Det blir några turer i höst i alla fall, fast ingen till Blekinge. Av den händelse att jag skulle missa att berätta för mina närmast anhöriga (mina barn) att jag ska bort, har jag noterat det på svarta tavlan här hemma.
 
 
Tro det eller ej, men jag ska faktiskt till Stockholm ännu en sväng den här månaden, fast det rymdes inte på tavlan...

Boellas

Blond, bitter och besserwisser

RSS 2.0