Cause they whisper too loud for me

Jag har inte försovit mig sedan jag jobbade på Vägverket någon gång under 1800-talet. Jag är däremot väldigt duktig på FÖRVAKNA mig. Det hände ett flertal gånger under mina år på Ohlssons, t ex. Jag kom helt enkelt till jobbet alldeles för tidigt. Sånt känns ju bittert för en som värderar sömn som den mest dyrbara aktivitet man kan ägna sig åt.

I går skulle jag hämta min kollega för att åka till Boden och jobba lite över. Jag ringde och väckte Frida klockan 6 och somnade sedan om. Jag trodde att jag slagit av Fridas väckningstid och gått över på min egen, så när klockan var 10 i klev jag upp, skyndade mig att äta gröt och dricka kaffe och sms:ade min kollega att jag var på väg. Hon ringde snabbt upp och lät en smula sömndrucken när hon frågade:
- Skulle vi inte vara där klockan 9?
- Jodå, sa jag samtidigt som jag konstaterade att klockan i bilen visade 7:23
- Aaaarghhhhhh! var allt jag fick ur mig.
- De e lugnt, sa kollegan. Jag går och duschar snabbt.
- Ta det lugnt! skrek jag med hög och gäll röst. Duscha och ät nåt! Jag kan sitta i bilen och sticka tills du är klar!
Nå, vi kom ju till jobbet lite tidigare än beräknat och kunde således lämna det tidigare än beräknat också.

Jag hade inte sovit särskilt mycket och gick väl inte på högvarv precis. Men innan hemfärden pimpade jag snabbt min arbetsplats.Nu kan jag sitta och kolla in alla snyggingar på dagarna... Jag är lite osäker på om det kan uppfattas som lite småsjukt men en del pyntar sin arbetsplats med glitter och tomtar medan jag dekorerar den med något mer bestående - dansband. Nä, det känns fullkomligt naturlig.

Min stackars bil har nog aldrig varit så fruktansvärt skitig som nu. Trots att det inte verkar vilja börja snöa än på ett tag så bör jag nog dränka den i avfettning och spola av den, av hänsyn till lacken. Något säger mig att den skulle må bra av att få se dagens ljus, om än bara för ett ögonblick.Har tillbringat kvällen hos en kollega och tillsammans har vi faktiskt lyckats sätta i oss en flaska kaffeglögg. Rätt bra gjort, om jag får säga det själv. Tyvärr misstänker jag att jag kommer att ha lite skallebank imorgon, men det är väl smällar man får ta...

There´s always something to cry about

Detta var dagen då det skulle rensas och fejas från morgon till kväll. Dagen började 09:20 då en hurtig man från Postkodlotteriet ringde och väckte mig för att meddela den glädjande nyheten att jag vunnit hela 150 kr som skulle sättas in på mitt konto. Wow, tänkte jag och var tvungen att fråga hur mycket han sa att jag hade vunnit. Tänkte att jag missat ordet TUSEN efter hundrafemtio, men det hade jag inte. Men nu skulle det dras vinnare varje timme i flera dagar och totalt skulle 64 miljoner ut. Typ. Ville jag inte köpa några fler lotter än den trygghetslott jag prenumererar på? (Jo, man är ju nödd och tvungen. Tänk om grannarna skulle vinna och så sitter jag där utan lott.) Men nej, det ville jag inte. Sannolikheten att jag skulle vinna någon storvinst, trots 3-4 lotter är ändå försvinnande liten.

Efter frukosten satte jag igång med Får jag lov-tidningarna och fick vara ganska sträng med mig själv för att inte förlora mig innehållet i de äldre tidningarna. Annars hade jag väl suttit där ännu. Hittade i alla fall en bild på ett ungt Scotts...Nog känns han väl igen, Henke?

På insändarsidan tas ofta stora viktiga frågor upp. Någon tycker att arrangörerna inte ska släppa in så mycket folk eftersom det blir så trångt på dansgolvet. "De tänker bara på att tjäna pengar!" Kommentarer är väl överflödiga. Och den här skribenten är upprörd över storleken på bandens idolkort. Nä, jag säger ingenting om det heller men fick plötsligt en större förståelse för mitt brev, se tidigare inlägg... Det är väl bra att folk har något att sysselsätta sig med.Sedan satte jag igång med Björns rum, och det var jäklar i min låda inte gjort på en kafferast. Även här fastnade jag när jag började läsa min anmälan till skolverket med efterföljande utredning och jag bara NJÖÖÖÖÖT. Katarina vaknade så småningom och när jag demonterat hörndatabordet (tog tamejtusan lika lång tid som det tog att montera det en gång i världen) så fyllde vi bilen med prylar och skräp och åkte till återvinningen. Sedan kändes allting lite lättare och vi åkte in på Hemmakväll och köpte lite godis. Bara för att fira. När vi kom hem var jag således smått euforisk och passade på att borra upp mina tavellister och spegeln för skumögda.

En vit kort på den svarta väggen. På den satte jag ljuslyktor.En svart lång på den vita väggen och där får de kokböcker jag ännu inte förstört genom att spilla klägg i stå. Och Katarina visar sig som vanligt från sin naturligaste sida. Här var jag lite orolig för att kaklet skulle spricka, trots att jag borrade i skarven. Men det gick bra. Jag kommer antagligen att lämna spegeln om jag någon gång flyttar. Eftersom det är ett våtutrymme tryckte jag in en massa silikon i hålen innan jag pluggade. Har hört att det ska vara så...Men allvarligt, det här med borrar, plugg och skruvar är ju inte så jäkla självklart. Om man har en burk med skruvar och en med plugg, hur vet man vilken skruv som skall användas till vilken plugg? Och vilken borr ska man ha? Jag använde uteslutande 5:an idag.Vad ska jag använda när jag ska sätta upp stringhyllorna? Jag vill ju inte att de ska ramla ner så fort jag ställer nånting i dem. Det blir nog till att konsultera broder Håkan. Men jag är i alla fall glad att jag har en egen slagborr.

I get tired, and upset

Jag har inte sytt sådär ruskigt mycket på sista tiden, trots min nya maskin. Däremot har jag ju köpt en massa tyg, bl a i Kristianstad i somras. Lite kreativ har jag förstås varit. Stickat sockar till Katarina och sytt ett par toppar till Christin och mysbyxor till Max. Dessutom sydde jag klänningen/långskjortan jag hade i lördags.Men så hittade jag ett mönster till en fin vardagsklänning.Och tänk vilken tur att Ohlssons hade likadant boucléstickat tyg som på bilden! Jag började med att köpa en bit av det. Sedan började det tråkigaste och mest tidsödande, nämligen att rita av mönstretDet är det tråkigaste momentet. Inte fullt lika tråkigt är det att klippa ut tygetFast det är ju inte så att man sitter och skrattar när man gör det. Inte heller när man markerar och nålar insnitten.När man gjort allt detta vill man som börja sy, men ett grundligt och noggrant förarbete förenklar själva sömnaden så därför klipper jag ut fodret och fixet när jag ändå håller på.Dessa tidskrävande moment gjorde jag igår kväll, men måste till slut gå och lägga mig. Men idag kunde jag äntligen sätta igång och sy, och det är när man börjat med det som man inser hur viktigt det är att man gör ett ordentligt och noggrant förarbete. Då behöver man inte avbryta för att kolla markeringar på mönstret eller klippa till fix.Och ikväll har jag sytt och sytt och när jag hade sytt fast den dolda dragkedjan och fodret så provade jag klänningen. Man kan inte sy fast en dold dragkedja med något annat än vanlig raksöm och trots att jag höll igen tyget så mycket som möjligt blev det bulligt runt dragkedjan. Jag fann då för gott att släcka ner symaskinerna för dagen, hänga upp klänningen och tänka på något annat . Att blogga till exempel. Och sticka några varv för att lugna nerverna.Imorgon är jag ledig. Ska träna mig lite på det, för det är jag också nästa fredag. Ledighetsministern...

Don’t worry, there’s no doubt

Handen på hjärtat, inte är det så himla kul med måndagar. Ja, möjligen första måndagen på semestern, men hur mycket jag än trivs med mitt arbete och min arbetsplats, så är onekligen helgen veckans höjdpunkt. Kanske främst för att jag slipper kliva upp så plågsamt tidigt men också för att jag får ägna mig åt sånt som jag tycker är kul. Sy och dansa och lite annat kul.

Men just nu är det faktiskt inte så särskilt tjosan hejsan att vara hemma, för det är så fruktansvärt stökigt här. Ja, det är till och med så stökigt att jag tänker vara ledig en hel dag bara för att städa. Nja, det är kanske inte hela sanningen. Jag håller på att rensa lite i Björns rum och måste åka ut till återvinningen med ett databord, lägga ut en gungstol och en träningsbänk på Blocket, lägga ut två 60-talsklänningar på Tradera och lämna en säck med kläder på Röda Korset. Pust. Katarina har lovat att hjälpa mig. Thomas och Anna kommer ju nästa helg, och det är ju bra om de kommer sig in i lägenheten.

Men helst skulle jag förstås ägna mig åt annat. Läsa lite till exempel.När jag var i Vemdalen fick jag nämligen hela den här backen full med Får Jag Lov-tidningar, från allra första numret, av mina vänner Lillan och Joel Emanuelsson. Jag blev verkligen jätteglad att de tänkte på just mig när de skulle göra sig av med dem. Det är skitkul att sitta och bläddra men fatta vad saker och ting har förändrats, bara under de sista 8-10 år sedan.

Idag öppnade Media Markt i Luleå. Tja, vad säger man? De har i alla fall valt säkerhetsbolaget med den trevligaste kundtjänsten... Nu hjälpte inte det mannen som fyllt bilen med datorer och diverse elektronik och som passade på att springa in på Coop och handla lite innan han skulle åka hem. Efter 15 minuter återvände han till bilen bara för att finna att bovar och banditer passat på att slå in bakrutan och tömma den på allt han handlat. De orkade kanske inte stå i kö...

Lagom till eftermiddagskaffet ringde Frida, på väg från Tjåmotis, och ville kika in på mitt jobb en sväng. Med sig hade hon en påse mjukkaka som hon bakat när hon var däruppe. Vilken tjej!

Pack up your troubles get your old grin back

Jorå, nu har det gått en vecka sedan Vemdalen och den har väl egentligen inte varit så himla kul. Jobbat senvecka och eftersom jag inte har några samåkningskompisar då valde jag att åka buss, vilket inte alls var så tokigt. På fredag träffade jag Thomas på Bodensia på en mini-after work. Kaffe Karlsson och nötter, inte helt fel faktiskt. Jag hann precis med Jokkmokksbussen mot Luleå och kom hem mitt i Katarinas försenade födelsedagskalas.

Igår klev jag upp i den arla gryningen bara för att promenera in till stan och det årliga frisörbesöket. Långt hår är väldigt bra för ekonomin. Dessutom hade Trudes 100 kr rabatt på klippningen. Nåt jubileum, men det gjorde inget. När jag kom hem väckte jag mina sjusovande barn och satte igång att sy kvällens kreation.

På kvällen spelade Drifters i Skellefteå Folkets Park och för en gångs skull tänkte jag vara ordentligt i tid, men som vanligt blev det stressigt med hår och make up och allt det där som skiljer kvinnor från män. Jag landade i alla fall strax efter åtta, vilket torde vara rekord. På plats var redan familjen Brännström, Jörgen, Anna och lilla Maja.Detta lilla sockerhjärta blev så småningom trött, iklädd pyjamas och försedd med en vällingflaska. Döm om min förvåning när hon dissade sin mamma och sträckte armarna mot MIG! Om jag blev förvånad (och väldigt smickrad) så var det ändå ingenting mot för vad Jörgen och Anna blev.Som vanligt var också Linus och Jamie med. Den senare var lite trött och gnällig men somnade ganska snart efter att de började spela. Sämre start på livet kan väl en liten unge ha. Tänk att få somna till Drifters varje kväll...Boliden (tror jag det var) hade haft något slags personalfest tidigare på kvällen och jag är helt säker på att gästerna blivit bjudna på gratis sprit. Ett ansenligt antal personer hade stora svårigheter att gå rakt, lyfta fötterna i trapporna och framförallt röra sig på dansgolvet. Det hade kanske inte varit något bekymmer om de hade varit glada, men det var de inte. Flera var agressiva och polisen körde skytteltrafik mellan stationen och parken. Det har man inte varit med om förr. Men så fruktansvärt korkat att vräka i sig såna mängder bara för att det är gratis. Det går ju som inte att buffra en fylla...

Detta var i alla fall en anledning till att jag inte iddes vara nere och dansa mer än några danser. Det var roligare i logen, helt enkelt. Där åt vi chips och cupcakes (jo, jag hade bakat) och hade det riktigt mysigt. Fast vi gick ju ut någon gång ibland, bara för att lyssna, för de är ju så himla bra!

Litegrann från ovanRonnyStellan ger ALLT!!

 Tim

 

Turbo, Erica och StellanOch vem har vi här då?Men till slut så tystnade musiken och lamporna tändes. I Skellefteå tänds de väldigt snabbt. Faktiskt nästan INNAN musiken tystnar. Men det är väl för att folk ska hitta ut.Medan killarna packade satt jag med Erica i logen medan hon ammade Jamie. Därefter skildes vi åt och åkte åt varsitt håll. Och jag var inte hemma förrän halv fem...
 
Så söndagen har blivit lite si och så. Hade tvättstugan kl 12 och försov mig en smula. Fast det var knappast därför jag inte hann få allt torrt utan det berodde på den enorma mängden tvätt. Helt otroligt. Det är inte så jäkla kul att komma upp med flera Ikea-kassar fulla med halvtorr tvätt som man måste placera ut på lägenhetens alla element. Farao, så irriterad jag var.

Sen SVOR jag ihop kökspallen jag köpte på Ikea förra söndagen på väg hem från Vemdalen, och det gick bra till slut.Ganska snyggt gjort, om jag får säga det själv.

The winner takes it all

Vi började närma oss slutet av helgen. Efter en halvtimmes sömn var det lite bråttom att duscha och göra sig klar, åtminstone för mig som har en betydligt mer omständlig frisyr än Cattis. Fast det märks inte. Jag var sjukt nervös inför resultatet av tipsrundan vars vinnare alltid tillkännages under lördagens middag. Det har nämligen hänt ibland att jag inte har vunnit, och det är ju himla trist. Förr vann jag ofta en kryssning, som jag i o f s inte åkte på mer än ett par gånger, men det är ju liksom ÄRAN man vill åt. Och gärna en inbjudan till nästa orkesterforum...

Duktiga Date underhöll under mingletoch när maten var uppäten, eller åtminstone utburen, var det Östersundsbandet Ständut Blakk som höjde temperaturen. De är jääävulskt roliga. Och skickliga.Och självklart vann jag och Cattis. Vi hade alltså samma poäng, men hade skrivit olika dikter. Cattis hade skrivit två stycken men å andra sidan hade jag skrivit om texten på refrängen till Invitation och den fick jag framföra sjungande. Det var roligt, för mig i alla fall, och eftersom jag självmant utsatte mig för denna förnedring så klassade jag ut Cattis. Men hon vann vistelsen i Vemdalen och jag vann en stor flaska whisky. Eller typ malt eller nåt. Ingenting för tjejer, så jag bytte med Cattis, som ju har en man hemma.

Och vad gjorde Peter?

 

 

 

Han ville kanske inte vara sämre än sina kamrater, men det blev inte så mycket mer än den där dubbelvikningen. Då lyckades Björn och Emil bättre. Björn gjorde en mus (sa han) och Emil en......ehh, tja, en sån där en.Sen gick vi ner och dansade litetill JiveDate

och Zekes (som f ö också var jättebra. Alltså verkligen skitbra!)Ja, och sen var det slut! Cattis och Hampus skulle åka hem med Date och jag hade ju typ tusen mil att avverka under söndagen, så halv två var det natti natti. Någon gång vid fyra-snåret åkte mina lägenhetskompisar och därefter sov jag till 9.

Strax efter 10 var jag på väg och fick som vanligt blåsa vid en kontroll efter några kilometer. Men det var förstås grönt och jag fick blåsa vidare.

Well we all shine on, like the moon and the stars and the sun

Fredagen var ju inte precis slut bara för att vi ätit middag, tvärtom. Nu skulle vi lyssna på alla band, framförallt så ville vi inte missa Date och Drifters. Men för att orka var vi tvungna att gå till lägenheten och stärka oss en smula. När vi kom ner på dansen hade Drifters precis börjat. De blev sedan avlösta av Alvenfors, Callinaz, Mannerz och slutligen Date.Jag dansade inte så mycket, några danser bara, men det var så himla trevligt att bara vara där och träffa folk och ha kul! När Linus hade nattat Jamie (och Erica?) kom han glatt nerspringande till arenan.

Här flankerad av Hampus och RickardTim och LarsRickard och SimonDate var kvällens sista band och slutade spela strax efter två. Cattis och jag hade bestämt oss för att INTE bevista någon efterfest. Bestämt tog vi godnatt av alla glada killar och började gå, men efter fyra meter sa Cattis:
- Tänk om vi missar något nu?
Precis samma tanke hade farit genom mitt huvud en nanosekund tidigare.
- En liten liten stund bara, föreslog Cattis. Två själar, en tanke så vi vände på klacken och återvände till den lilla skaran som ännu inte hade skingrats.
Jamen hallå! Sova kan man ju göra hemma eller nåt... 

Det pratades och skrattades och imiterades och när sedan Simon och Rickard från Zekes dök upp så gick det bara inte att gå och lägga sig. Det här med dialekter är verkligen fascinerande. Särskilt för en som i princip pratar rikssvenska... (blink blink).

Klockan han bli en bit över fyra innan alla gästerna gått och vi kunde äntligen förpassa oss till drömmarnas land. Självklart drömde jag hur jag vann lördagens tipsrunda...

Det var en kämpig morgon. Efter frukost var det "Snillen spekulerar" i Hovdesalen och där fick Marianne Leek berätta om sitt "dansarbete" och vilken effekt Guldklavenutmärkelsen haft på detta. Det var jättekul att höra och jag skulle önska att det fanns fler som hon. Kanonbra!

Halv två stod vi påpälsade och klara (möjligen lite nervösa) inför den prestigefyllda tipsrundan. Martin hade som vanligt med sig en flaska lakritsshot. En rejäl flaska, skall jag tillägga. Första åren var den där flaskan mer i pluntstorlek, men den har numera större likheter med en dunk. Innehållet hade i alla fall effekt på hjärncellerna och när vi kommit i mål och den väntande ölen och Jägermeistern, kände vi oss omåttligt nöjda. Och ganska spralliga.

Cattis

Jag och MarkkuOch sen fotograferade Calle Friman och jag varandra medan Martin, lakritsshotblandaren, tittade påNer kommer man alltid och då var vi så hungriga att vi gick på Hildings och åt en underbar Carbonara. Därefter gick vi in på Ica en sväng och konstaterade att det nog inte riktigt var säsong i Vemdalen ännu...

Frukten samsades med strumpor, troll och annat krafs fint.I kyldisken tronade grytor, vattenkokare och brödrostar. Inte en oxfilé så långt ögat nådde.När vi kom till lägenheten fick jag äntligen SOVA! En halvtimme var allt som behövdes för att komma i form igen inför kvällen.
Faith is the exchange

Jag hade gärna sovit längre än till 9, men av flera skäl var jag tvungen att pallra mig upp. Ett av skälen var frukosten, som jag ju inte gärna missar. Av bekvämlighetsskäl. Man sparar disk om man äter i restaurangen.

Efter frukosten gick vi och träffade Drifters, som roddade för fullt före soundcheck. Linus och Jamie var givetvis där och jag kunde passa på att ge Jamie paketet med den lilla mysdressen jag sydde häromkvällen.Även Callinaz förberedde sig inför kvällen.Carolina spelar, liksom Erica Sjöström, flera instrument bl a dragspel och saxofon.

Cattis och BjarneSå gick vi ut på promenad, Cattis och jag. Först gick vi till Drifters buss bara för att kolla om Stellan var där och städade, och det var han. Fast han städade inte.Därefter gick vi vidare och plötsligt hörde vi någon som ropade "Tjejer!!" och fortsatte "Får jag fråga er en sak?" Vi blev ju jätteglada, både jag och Cattis. Alla som säger tjej till mig hamnar på plus. Men när vi vände oss om mot ynglingen som ropat sa han "Öhhh, nämen nu vet jag var jag är. Jag klarar det här." Men det var trevligt så länge det varade.

Det var väl egentligen meningen att vi skulle sova en liten stund eftersom torsdagens efterfest pågick längre än vi trodde var möjligt, vilket således hade en icke obetydlig inverkan på sömnen, men det blir ju sällan som man tänkt sig. Vi åt pizza och badade därefter bastu (Fatta JAG i en bastu! Jag som trodde att jag bara badade skumbad...) och plötsligt blev det som vanligt bråttom. Det tar ju onekligen en stund för mig att göra mig klar. Make up tar tid, men mest tidsödande är håret. Det är jag och Maria Montazami, om ni undrar. Fast jag har inga extensions, bara eget. Och så har jag förstås min egen färg också, förutom att det inte är i närheten av hennes längd, så varför nämnde jag henne överhuvudtaget?

En som ännu inte behöver bekymra sig om volumaster och plattänger är den här gossen. Småknattar med den här knapra behåringen får mig alltid att tänka på onkel Fester. Inget ont menat. En av mina fyra såg precis likadan ut bakifrån. De andra tre hade ruskigt mycket hår redan vid ankomsten. Olika falla ödets lotter, men det rätade till sig så småningom i alla fall.Turbo, jag och TimTim och JanDate och Bjarne underhölloch plötsligt hade jag även Linus vid min sidaNej, jag gjorde ingenting...Man kan inte skriva hur långa inlägg som helst även om man fyller dem med bilder, så därför sätter jag stopp här och återkommer förhoppningsvis imorgon när de planerade köttfärsjärparna är uppätna.

Ifall man bara stannar inne på hotellet

För första gången (vill jag minnas) Körde jag till Vemdalen i strålande sol och en temperatur som växlade mellan -3 och +8. Sprang som hastigast in på Ikea och hittade en jättefin hopfällbar trappstol, så nu kan jag avveckla det fula vraket som står i mitt kök och tar plats. Men en trappstol behöver man alltid, även jag, mina 180 cm till trots.
Särskilt mitt plastburksskåp, i vilket det råder ständigt kaos, kräver att jag har fullständig överblick och det har man inte från golvet.

Jag anlände i alla fall till Vemdalen ca 17:30 och skyndade mig förstås snabbt ner till Martin, Markku och Leif där det bjöds på lakritsshots och smultrondrink.

Och efter det har det varit så fullt upp att jag knappt ens hunnit sova...

Vi åt på hotellrestaurangen. Det var gott, men trots att vi förbeställt maten så fick vi vänta läääääääääänge innan vi fick den. Jag hade trevligt sällskap vid bordet av Marianne Leek, som fick guldklav i Malung i somras i kategorin Juryns specialpris för sitt arbete med att introducera sällskapsdansen som en naturlig del av livet bland ungdomar.Här är hon i samspråk med Jan Lindberg i Date.Det blev en hyfsat sen kväll. Vi sprang omkring och hälsade på folk i deras lägenheter och stugor, men vi var förstås också ner på dansen där bl a Swänsonz spelade.Jag dansade ingenting men minglade desto mer.

Andreas, Cattis och JanPeter och TimJan, Emil och BjörnJanJag och PeterSveriges populäraste arrangör, Leif Wibron med hustrun Els-Marie, GävleparkenCattis och Hampus
Kvällen avslutades med efterfest i vår lägenhet. Den pågick långt in på småtimmarna.

Bjarne, jag och Tim
Detta var allt för idag. Nu väntar dans till bl a Date och Callinaz, men framförallt till DRIFTERS!

Born this way

Malin och Katarina var på STUK i fredags och eftersom det var allhelgonahelg så var det maskerad och så här såg mina tjejer ut:


Orkar ni inte titta på hela filmen, så kolla i alla fall på den sista minuten.
La grande finale

Det är möjligt att Thomas tänkte att han skulle spara det bästa till sist, och sett ur hans perspektiv så gjorde han nog det. För om jag tänker tillbaka en sex, sju år så tror jag inte att Thomas då ens skulle anat att han en dag skulle ha Olle Jönsson som gäst i sin egen talkshow. Vi, hans vänner, är dock inte förvånade för vi har hela tiden vetat vilken otrolig talang han är. Thomas alltså. Ja, även Olle, men inte inom samma område som Thomas...

Sofia Jannok var också en av kvällens gäster...


 
...liksom "Hantis" Ohlsson - limerickmästaren.Hans-Inge "Singe" Magnusson klarade sig utmärkt på egen hand. Gunhild Carling spelade in "Så ska det låta" och var således inte med ikväll.Kvällen blev kanske inte lika "ösig" som förra gången, men showen var definitivt inte sämre för den skull. Stämningen var precis sådär mysig och gemytlig som den bara kan bli med en riktigt, riktigt bra värd.
Jamen liiiite mera Olle, va...?Jag kom dit ganska tidigt och sammanstrålade med Max och Christin, som bjöd mig på underbart god middag och därefter en Kaffe Karlsson. Mums. Sedan kom Ulrika direkt ifrån jobbet.

Efter showen hälsade Max och Christin på Olle och det blev förstås en del kattsnack. Olle har sex stycken!Ja, det var allt för den här gången! Jag konstaterar att jag har fått uppleva fyra fantastiska tisdagskvällar i höst. Till helgen är det orkesterforum i Vemdalen och samtidigt startar julshowerna på Farmen. Håhåjaja.

Tired of toein' the line

Det är flera plusgrader ute trots att vi är inne i november. Någon morgon har det dock legat en tunn ishinna på asfalten så vinterdäck är i alla fall ett måste. Jag har ägt bil en bra bit över trettio år och jag ser detta med däckskifte som ett absolut nödvändigt ont, ungefär som dammsugning. Tack och lov behöver man inte byta däck lika frekvent som man bör dammsuga och tack och lov är jag omgiven av snälla människor, de senaste gångerna min bror, som glatt erbjuder sig att utföra denna oerhört själsdödande syssla.Men nu har det hänt något nånstans i nåt av hörnen på bilen, för ibland skrapar det och lever om, särskilt när jag backar i nerförsbackar, så jag får väl sluta upp med det.Pärlan skall ju ta mig till Vemdalen på torsdag och jag vill verkligen att den håller ihop HELA vägen. Helst hem också. En gång i världen gav sig en uttjänt drivknut tillkänna när jag var på väg till dans i Skellefteå. Själva hjulet valde att bara snurra sporadiskt. Då dansade jag med en man som sa sig arbeta som bilreparatör på Saab och som menade att "så länge inte tempmätaren eller oljelampan lyser så är det bara att köra".

Jag kan ju ha fel, men jag tror i alla fall att man ska ta det lite lugnt när hjulen slutar snurra.

Now this looks like a job for me

Så hade jag plötsligt en fonduegryta i min ägo. Och för att den inte bara skulle stå och samla damm så bestämde vi oss för att använda den.Jag är ruskigt rädd för het olja, brandrisken ni vet, men efter lite googlande bestämde jag mig för att använda en god buljong istället. Det blev en grymt mysig och god middag, med både nöt- och fläskkött som legat i olika marinader över natten. Till det en rödlöksmarmelad, klyftpotatis och en massa goda såser, bl a hemgjord bernaise.

När vi dukat undan (under?) tände vi en massa ljus och fortsatte lördagsmyset med att frossa i andras elände."Det här är det VÄRSTA vi sett!"Och av matresterna blev det en helt suveränt god gryta till söndagens middag.

Det här var förresten mitt 500:de inlägg. Ja, jäklar...

Boellas

Blond, bitter och besserwisser

RSS 2.0