Happy new year!

Så är jag framme vid årets sista inlägg! Jag hade kunnat sammanfatta det i något slags årskrönika, men eftersom den initierade läsaren själv kan gå tillbaka månad för månad och ta del av vad jag sysslat med under åtminstone andra halvan av 2008 så finner jag det ganska onödigt. Jag väljer därför att berätta vad som hände igår kväll, då jag - min väna och timida människa - för andra gången på mindre än en månad fick en adrenalinchock, orsakad av ilska, så våldsam att jag nästan svimmade.

Vi satt i lugn och ro och såg på TV (Dolly Parton), tre av mina barn och jag. Frid och harmoni rådde i det skarinska hemmet och jag konstaterade för mig själv att konflikterna i familjen tycks bli färre i takt med att ungarna blir äldre. Men jag hann knappt tänka tanken klart så utbröt plötsligt ett verbalt världskrig mellan Björn och Katarina. Slaget pågick i cirka tio minuter och avbröts när hon rusade till pojkvännen som bor i huset bredvid. 

Björn och jag gjorde en konsekvensanalys som tog en stund och efter denna fann jag för gott att gå och lägga mig. Döm om min förvåning när det ringde på dörren! Klockan var då kanske 00.15. Där utanför stod två män, men jag hade ju nästan ingenting på mig så jag var tvungen att ikläda mig mysbyxor och morgonrock innan jag kunde öppna. 
- Hej! sade den ene. Vi kommer från störningsjouren och vi har fått uppgift om att det har förekommit bråk här.
Ja, herregud! Vad säger man? Självklart har det bråkats! I säkert tio minuter! Jag försökte så gott det gick att förklara vad som hänt och avslutade med att tala om att jag minsann inte hade för avsikt att betala några 900 kronor eller vad det nu kostar när störningsjouren rycker ut.
- Det blir bostadsbolaget som avgör detta utifrån vår rapport, upplyste den ene killen mig om, men tillade att han skulle skriva en väldigt snäll rapport.

När jag stängde dörren var jag så fruktansvärt arg att jag skakade! Jag vet ju att det är grannarna i våningen under som har ringt, så det kommer ju verkligen från rätt kakhål! Samma grannfru som väcker Malin varenda morgon med sitt skrikande och gapande. Samma grannfru som desperat börjar sina bråk med att hysteriskt skrika:
- Nej, nu blir det blir det bråk igen!!!
Samma grannfru som kallar sina barn för "jävla idiot". Samma grannfru som vänder sig bort när vi möts i trappan. 

Det värsta är nog i alla fall den där white trash-känslan som ligger runt mig som en våt filt. "Min dotter sprang över till sin kille.." Jo, jo... 

På söndag kommer Kent, Erika och de andra killarna hit och äter middag, så jag får väl sätta upp en lapp på anslagstavlan i trapphuset och skriva att vi kommer att prata och kanske till och med skratta litegrann under kvällens lopp. Av den händelse att det skulle höras ner till grannen. Kan ju vara bra att visa störningsjouren om de har vägarna förbi igen...

Men nu ska vi vara glada! Jag skall ju trots allt fira nyår med Eva och Curt-Göran och 27 personer till! Och den storm som härjat i Norrbotten senaste dygnet kommer att bedarra under kvällen, om man får tro prognosen. Som vanligt lämnar jag inga nyårslöften. Det är svårt att komma på något när man redan är perfekt. (Skämt! Ha, ha!)

Så jag avslutar årets sista inlägg med att låta vackra Rousseau önska er alla ett

 

Crowded house

Det har varit mycket de här dagarna, skall jag säga. Igår gästades Shopping av Idol-deltagare. Tittade man snabbt på affischen kunde man lätt förledas att tro att samtliga av årets deltagare skulle dyka upp, men så var det ju inte. Först ut var Danny (Var han med i fjol eller året innan?) och två timmar senare var det Kevin Borgs tur att sjunga en och en halv låt. Publikens jubel lyfte nästan taket på Shopping. Läste jag i tidningen, alltså. Eftersom jag slutade tidigare igår hade jag redan lämnat byggnaden. Inte utan problem, skall jag tillägga.

Folk stod som packade sillar och jag övervägde ett ögonblick att vända om och jobba ett par timmar till, men bet sedan stoiskt ihop och slingrade mig ut på gatan. Väl där insåg jag att jag glömt en påse uppe i lunchrummet. Att vända om var inte att tänka på så jag tillbringade en timme i min svägerska Ullas handarbetsbutik innan jag utan problem kunde gå tillbaka. Och det var ju en himla tur att jag inte struntade i påsen och gick hem, för jag hade glömt att jag hade nyckeln till rulltrappan, som de hade stoppat i samband med uppträdandet, i jeansfickan. Det verkar som om det bara är vi i hela Shopping som har nyckel till den.

Nästan så här mycket folk var det i vår butik hela dagen. Säkert många som kom utifrån länet och passade på att handla när de nu var i en RIKTIG tygaffär. När Danny sjöng vid 12-snåret så frågade jag min unga kollega Sonja om hon ville gå ut och titta på honom, men hon sa att hon skulle vänta tills Kevin dök upp.
-Men hör man någon skillnad på dem? undrade jag dumt.
Anna suckade och sa:
- De sjunger ju för tusan olika låtar!
- Jaha, sa jag. Men hade Olle Jönsson sjungit så hade man hört det, vilket låt det än var.
Då skrattade min kund, en liten gammal tant med käpp, och sa:
- Ja, HAN är BRA!
Så plirade hon med ögonen och vi nickade i samförstånd.
 
Och om det undgått någon så kan man snart dansa till Drifters TVÅ gånger häruppe inom loppet av några dagar. Dessvärre spelar de på trettondagsafton nonstop med Chiquita, bandet som låter som Ingmar Nordströms fast saxofonisten pekar på publiken istället för att spela, men man får väl bita ihop och stå ut. På fredag i Skelleftehamn är det i alla fall enbart Drifters.

Thank God...

Lazing on a Sunday afternoon

I morse vaknade jag en kvart över elva. Sedan somnade jag om och sov tre timmar till, bara sådär. Jag är så duktig! Det hade börjat skymma när jag vaknade. Seg är bara förnamnet till hur jag har känt mig hela dagen. Nu när det börjar vara dags att lägga sig igen, har jag åstadkommit ett paket som skall skickas till Thomas och Anna, sett några avsnitt av Mia och Klara samt lyssnat på årets sista och bästa P4Dans.


Natti natti! Imorgon är en annan dag!

Looking for Don Giovanni

Mina julklappar

Trots att jag bara gett julklappar till min mamma och till Janne, så fick jag själv en icke oansenlig hög. Abba singstar från Malin, en tång från Frida (Mina tänger försvinner alltid oförklarligt och jag blir alltid jättearg och anklagar hushållets medlemmar för stöld.), presentkort på Lindex + en bodyslimmer av Katarina, en GPS av Janne (Aldrig mer några extra mil på Malungsresan.), en horoskopbok, ett värmekrus och en flaska STARK glögg av familjen Öqvist, samt ett set med Margrethe-bunkar av min arbetsgivare. Inte illa! Jag har väldigt dåligt samvete för alla julklappar jag INTE köpt. Å andra sidan har det rests en hel del i år, så man kan nog säga att klapparna har fördelats över året.

Jag har sluppit sitta hemma och slappa under mellandagarna eftersom butiken jag jobbar i har haft öppet både igår och idag. Jag skall inte sätta igång min vanliga klagosång, utan bara upplysa er om att OM ni vill bli respekterade och ansedda som goda människor, inte bara av era nära och kära utan också av t ex butiksbiträden, så gå föralldel inte in i en butik i samma ögonblick den stänger och be om hjälp att välja gardiner. Och även om ni då bestämmer er snabbt och kvinnan bakom disken till synes bekymmerslöst klipper till de begärda fem meterna, be henne inte om en lektion i veckbandets med tillhörande krokars vetenskap. För även om hon ler och verkar glad åt er närvaro, så har hon kanske ett liv utanför köpcentrumet. Kanske barn som sitter hemma med kurrande magar och undrar var mamma är? Kanske måste hon på Kvantum och handla mjölk till de stackars små? Kanske ler hon bara av ren utmattning? Kanske VILL hon verkligen att ni kommer tillbaka och handlar mer, men hoppas att det skall bli när butiken är öppen? 

Den här bilden tog jag i morse på väg till jobbet. Neonskylten med den gnistrande ringen har funnits så länge jag minns, men är snart ett minne blott när huset skall ge plats åt ett kombinerat hotell och köpcentrum. Visst är det bra att staden utvecklas och någon vill satsa på framtiden, men samtidigt förlorar Luleå mycket av sin själ i takt med att den gamla bebyggelsen försvinner.

Kevin Borg blev förresten Årets norrbottning, och inget ont om honom, men som jag sa i ett tidigare inlägg var Peter Mattei den självskrivne vinnaren. Hur många norrbottningar vet egentligen att en av världens främste barytonsångare kommer från Norrbotten? Han är visserligen hovsångare (2004) och har i år blivit vald till årets musikpersonlighet i SvD, vilket antagligen smäller rätt högt, men nog tycker i alla fall jag att han hade förtjänat även den här utmärkelsen. Men man blir aldrig profet i sitt eget land, eller vad det heter. Se bara på Expanders. När spelade de i Boden sist...?

Dan efter dopparedan

Julaftonen blev precis som jag vill att julaftnar skall vara. Mysiga. Idag fortsätter vi att mysa och i morgon kallar plikten. Det är 25 % rabatt på allt i butiken utom mönster, sybehör och redan prissänkta varor. Jag har flera gånger påpekat att man inte skall använda ordet ALLT om man inte menar ALLT, men det har uppenbarligen inte haft någon effekt på de som skriver skyltar och affischer. Tack och lov finns det också små skyltar till undantagen som jag skall placera på lämpliga ställen. Jag skulle hemskt gärna vilja vara med och skriva de skyltar och affischer vi använder oss av. Dessa tillverkas centralt av någon som kanske skulle ägna sig åt andra saker istället. Det förekommer alltid särskrivningar, versaler mitt i ord och till och med felstavningar på våra skyltar. Detta känns lite pinsamt och påverkar trovärdigheten en del. Man kan inte utgå från att alla kunder är analfabeter.

I tisdags hände i alla fall något som gjorde mig så glad att jag fortfarande blir alldeles varm när jag tänker på det. Jag visade en kund några olika typer av band, när jag såg att en av mina äldsta vänner (Alltså en vän som jag har haft länge - hon är yngre än jag...) stod vid disken med en kaffemugg och en liten påse i handen. Jag avslutade min kund och gick fram till Pia, som min vän heter, tog muggen i handen och sa skämtsamt:
- Men snälla du, inte hade du behövt...
- Jo, men jag har faktiskt köpt den åt dig! sa hon. Jag var in tidigare och såg hur du slet så då tänkte jag att du kanske behöver något gott!
Så gav hon mig påsen som visade sig innehålla en chokladbakelse, och inte nog med det! Ur en annan påse halade hon dessutom upp en Marabou Dajm! Jag blev så ofantligt glad!

Pia gillar Elvis och för tre år sedan köpte jag det här tyget, som kom med stuvarna, och tänkte sy något till henne. Nu jäklar skall det bli av! Det är tre meter på 150 cm bredd. Vad skall det bli av detta? Förslag? Anyone?

Jul, jul, strålande jul

När granen var klädd och Frida och Katarina var fullt sysselsatta med att avslägsna Fridas återstående dreads samt färga och klippa det som var kvar av håret, passade Malin och jag på att hotta upp min provdocka. Först hittade vi inte tomtemasken så vi fick lösa det på ett annat, enligt mitt förmenande, utmärkt sätt.

Man kanske kan säga att man får den tomte man förtjänar. Men Malin ville gärna att jag skulle göra ytterligare en arkeologisk utgrävning i mitt ena källarförråd i syfte att hitta den riktiga tomtemasken med skägg, och jag hade faktiskt sådan tur att jag fann den nästan på en gång.

Trots den timida looken skrämde den slag på Katarina som vägrade ha den i sitt sovrum. Istället placerade hon den utanför badrumsdörren, där den nu står och vaktar och sprider skräck bland de som behöver uppsöka det utrymmet.


Just nu råder det frid och harmoni i det skarinska hemmet. Tre av ungarna gör marsipangodis och den fjärde hoppas jag snart är på väg hit med sin pappa. Malin meddelade nyss skadeglatt att detta är min femtionde julafton. Där ser man!
                     
                      
Fridens liljor, alla mina vänner och läsare! Nu skall här skivas lax!

Ont, det gör ont

I mitt yrke är det ofrånkomligt att man lägger sig till med ett visst handlag. Man klipper snabbt och rakt, man kan rulla ut 8,3 meter utan att mäta, man lyfter upp tunga rullar på axeln, man hittar exakt rätt nyans på tråden på en nanosekund och så vidare i all oändlighet. Kort sagt, man spänner sig litegrann och tycker att man är ganska cool när man vet vad man gör. Utom när man nästan klipper av sig fingertoppen som jag gjorde idag när jag vant klippte av ett satinband. Jag tittade förvånat på fingret, men kände att det hade tagit ganska ordentligt, så jag hann in på kontoret och satte på ett plåster innan de första bloddropparna föll. Innan jag hunnit avsluta kunden hade det blött igenom och jag fick besöka kontoret ännu en gång. Nu klarade jag mig i ungefär fem minuter, sedan fick jag ta bort de två första förbrukade plåsterna och byta ut dem mot TRE nya som jag tejpade hårt runt fingertoppen. Nu är det kväll, och det dunkar bara lite lätt i såret. Jag har inte tittat på det ännu.

I övermorgon är det julafton, av den händelse att det har undgått någon. Eftersom jag tillbringar största delen av min vakna tid i butiken så har jag inte så höga ambitioner vad gäller julfirandet. Lägenheten ser för närvarande ut som om en tromb har dragit igenom, men jag vet att mina duktiga och genomgoda ungar har fixat allt till imorgon kväll när jag kommer hem. Det skall bli skönt med ett par dagars ledighet. 

Min goda vän och före detta lärarkollega Linda (Vi jobbade båda på Handelsprogrammet på Midskogsskolan när det begav sig) har en helt fantastisk matblogg som förtjänar ett besök. Kolla här bara! Hädanefter kommer kanske min kära dotter Katarina, som av någon anledning blivit vegetarian, att få lagad mat någon gång emellanåt eftersom Linda har en egen liten veggohörna.

Nu hade jag tänkt lyssna på Thomas på Radio Rix hemsida, men tror någon att de har idats lägga ut fredagens morgongäst ännu?! Nope! Men en snygg bild hittade jag i alla fall!


Och så här såg det ut när jag gick till jobbet i söndags morse klockan kvart i elva. Härligt julväder, inte sant?

Dansbandskampen - FINAL!!!

JAAAAAA!!! Så lyckades Scotts dryge trummis sänka sitt band i de sista skälvande minuterna av Dansbandskampen. "Det vet man inte förrän det är över." hade eventuellt varit ett mer diplomatiskt svar på Peter Settmans fråga om vem som skulle träffa målet ikväll. Det var å andra sidan inte första gången under programseriens gång som han lät bli att tänka innan han öppnade munnen.

Som ni förstår är jag mer än nöjd med Larz Kristerz som segrare. Jag blev visserligen lite nervös när Stefan var så uppenbart nervös i "Inget stoppar oss nu" men Peter tog ju smidigt över och alltihop skämtades bort på ett lättsamt sätt efteråt. Låten "Carina" var helt underbar! Fantastisk text, härligt sväng och de framförde den med sitt karakteristiska 70-talssound. Jag älskar det, och jag älskar Larz Kristerz! UNDERBART! Och nu tror jag att bana 4 i Malung måste byggas ut ...

CC & Lee är ett jäkla röjigt och glatt band, och jag ser fram emot att någon gång få dansa till dem. Den minnesgode läsaren kommer kanske ihåg att jag inte hade mycket till övers för dem som dansband efter att ha hört dem i Vemdalen, men man är väl inte sämre än att man kan ändra sig?

Shake var lika bra som vanligt och det är möjligt att de hade haft Scotts position om det var de som varit med från första avsnittet. De spelar i Skelleftehamn under jul, men jag jobbar så mycket så jag tror att jag prioriterar DRIFTERS...

Och så hade vi underbara, fantastiska, fenomenala, makalösa Jannez!! Jag älskar dem också! Fast det har kanske redan framgått?

Men det bästa av allt är i alla fall att dansbanden har fått lite ljus på sig, efter att ha levt i mörker i så många år. Inget av banden som har varit med i Dansbandskampen kan ha lidit någon skada av det. Inte ens Kändis, tror jag. Nu fattas bara publiken. Det borde få vara lika enkelt att åka på dans som det var förr. Man borde inte behöva gå buggkurser och foxtrotkurser och dirty foxkurser och gnusskurser och gud vet allt, för att känna sig hemma på ett dansgolv. Ja, förresten, en grundkurs i vanlig, traditionell foxtrot behöver inte vara fel förstås.

Nu väntar sängen och en lång arbetsdag imorgon. Men jag kommer att sova gott! Jag är så glad!

Läste förresten i Aftonbladet att ilskna läsare hävdar att det inte gick att ringa och rösta på Scotts. Jag kan upplysa om att det inte gick att ringa på Larz Kristerz heller. Men dåliga förlorare skall alltid skylla på något...

Tack för den här gången! Anna i sitt rätta element!

Det kan aldrig bli för mycket av det goda!

The other side of the pillow

I tygbutiken

En kund undrade om vi hade fodral till våra största innerkuddar, som är 80x80 cm.
- Nix, sade jag.
- Men får jag fråga varför ni säljer kuddar när ni inte har fodral till dem? undrade människan en smula upprört.
- Våra kunder vill gärna sy sina fodral.
- Men om man inte KAN sy då? Vad ska man då göra? fortsatte den allt mer irriterade kunden medan vi började röra oss runt i butiken och jag visade henne lämpliga tyger till kuddfodral. Det visade sig att tyget helst skulle vara gratis, så det slutade med tunn och billig lakansväv. När den var tillklippt och utbytt mot pengar uttryckte kunden återigen sitt missnöje över vår diskriminering av människor som inte kan sy.
- Ni kan ju inte bara ta för givet att alla kan sy!
Jag kände mig då tvungen att upplysa henne om att hon befann sig i en tygaffär, vars huvudsakliga syfte är att sälja tyger till människor som vill sy själv. Man kan nog säga att det är själva affärsidén. Jag fortsatte med att hänvisa henne till någon av stadens trevliga inredningsbutiker, där man troligen kan finna det mesta av hemtextil i färdigproducerad form. Sedan blev jag förbannad och frågade om hon trodde att man kan gå in på K-Rauta och fråga om det finns något hus som passar till deras fönster med måtten 120x160 cm, FÖR ALLA KAN JU INTE BYGGA HUS! Not. Men jag tänkte det.
     

Tja, sen fick jag behärska mig under resten av min arbetsdag. När folk ville ha sex stycken gästhanddukar inslagna i var sitt paket med snören i olika färger runt varje, trots att det stod femton personer i kö bakom dem, log jag bara vänligt och rullade ihop lite papper och stoppade i påsen med handdukarna så de skulle kunna sitta hemma och slå in sina julklappar i lugn och ro. Man kan nog egentligen säga att jag därigenom räddade dem från att lynchas och rullas i tjära och fjädrar.

Sedan jag kom hem har jag ätit blodpalt, strukit kläder samt bakat saffransmuffins (från senaste numret av Buffé). Imorgon kväll är det dags för den spännande finalen i Dansbandskampen! Må bästa band vinna, alltså Larz Kristerz. Jag har sagt det flera gånger redan, och jag säger det igen. Larz Kristerz är dansbandens rockabillyband, swingorkester, countryband - whatever. I tidstypiska kostymer och med tidstypiska instrument spelar de dansbandsmusik från 70-talet. I tre och en halv timme. Två snabba, två långsamma. Inga konstigheter alls. Jag gillar det, andra gör det inte. 

Men vinner JANNEZ blir jag nog ännu gladare.  

Bilbesiktning

Bilbesiktning=ombesiktning. Avgasrening vevhusventilationen, inte sluten. De kände DIREKT när jag körde in i hallen att här har vi en slang som är trasig. Den ene öppnade huven och uppmanade mig att sticka in näbben.
-Känner du att det luktar som när du kör skoter? sa han.
Jag förmådde inte påpeka att jag aldrig kör skoter numera, så jag nickade bara instämmande. Sedan ringde jag till Janne som sa att han ska titta på det efter jul, men att han tyckte att det var en smula överdrivet med en ombesiktning för en sådan sak. Jag lade försiktigt fram en teori om att grabbarna blev så omåttligt förtjusta i mig att de gärna ville ha mig där igen, vilket utlöste dagens första och största gapskratt från min ex-make.

Ganska mysigt vid frukostbordet så här års

Vindarna vina över floden

Rester är bra att ha, särskilt när man jobbar lång dag och vill hinna med både mat och en powernap. Djupfryst färdigmat är inte värdig att kallas männskoföda. Usch, fy och blä. Så tråkig, så konstig, så ÄCKLIG! Bättre med en tallrik fil och ett par smörgåsar.

Trots min ringa ålder begagnar jag broddar vid halka. När det plötsligt slår om från minus till plus och det dessutom blåser och regnar, är det viktigt att ha något under skosulorna som hjälper en att hålla sig i lodrätt läge. Plötsligt var mina favoriter, med dubbar både fram och bak, försvunna! De, med vilka man får ett härligt klipp i steget och raskt traskar förbi stapplande stelbenta människor som hasar fram längs de blanka trottoarerna. Apotekets rejäla och dyra, men dessvärre helt värdelösa, broddar var de enda jag hittade, längst ner i kattleksaken där vi förvarar mössor, vantar och halsdukar. På dem sitter dubbarna endast under hälen, varför man glider till vid varje fråntramp. Detta gjorde dagens hemgång till en jäkligt irriterande promenad som jag tyst svor mig igenom, från Shopping till Lingonstigen. Fan.

Rousseau som liten i SIN kattleksak. Hos oss bor det allergiker, därför har vi persedlar istället för katter i vår.

Joker-Jannez!!!

JANNEZ BLEV TITTARNAS JOKER TILL FINALEN I DANSBANDSKAMPEN PÅ LÖRDAG!!!
HURRA!!! Tvåa kom Highlights, och det var väl himla kul? Först på tredje plats finner vi favorittippade Zlips. Hoppsan....

Cleaning up the getto

Malins och mitt experiment fortsätter. Soppåsarna har stått i hallen hela dagen. Nu fattas det bara att också Katarina och Björn ansluter sig till vår lilla forskningsgrupp. Då blir vi snart ett fall för "Rent hus".

Ikväll har Tore bjudit mig på middag på Baan Thai, en trevlig liten tradition sedan ungefär ett år tillbaka. Det är alltså andra gången nu. Jag valde mellan kyckling i stark vitlökssås och cashewnötter eller pizza Al Capone med kryddbiff och bernaisesås, men eftersom kycklingen var dyrare så valde jag den. Till efterrätt åt vi glass, men Tore hade stora problem med kolasåsen, som på något sätt lämnade skeden innan den nådde munnen, varpå alltihop rann nerför hakan på honom. Till slut fick han i sig både glass och sås, men då hade han grisat ner hela min servett.

Tusen tack, snälla Tore! Då fick man äta sig mätt ännu en gång!

Nu har jag lämnat bilen till Janne som skall fixa ena bakljuset och kolla handbromsen lite. På fredag skall den besiktigas kl 09.10! Vad skall jag ha på mig...?

Skynda skynda...

Tänk när man blir pensionär och ändå inte har tid att stå i en kö med två personer före, utan går och lägger tillbaka de fina kuddfodralen man så gärna ville ha och som skulle göra sig så bra i soffhörnet. Tänk när man får så mycket att göra att man istället för att chilla lite medan man väntar på sin tur, jagar upp sig så att man nästan kokar av stress och ilska innan man är framme vid kassan. Tänk när man tycker att man är så viktig att man står och pratar i telefonen med en kompis samtidigt som man ber butiksbiträdet vara smakråd när man skall välja nya gardiner i vardagsrummet. Usch och fy för alla andra och hurra för mig som är den bästaste! (Nu behövs det kanske en liten parentes i vilken jag påpekar att den sista meningen var på skämt. Jag är bara en bitter utarbetad medelålders kvinna...)

Jag har i alla fall börjat dagen med att besöka min antagonist på Skatteverket. Detta möte skedde i ett inglasat besöksrum i något som numera har stor likheter med Fort Knox. Ett stort skrivbord, som gick från vägg till vägg, hindrade mig från att kasta mig över henne och riva testar ur hennes hår. Inte för att jag hade tänkt göra det. Nej, det blev ett givande möte och vi skildes åt i största samförstånd. Syftet med mötet var förstås att jag skulle visa vilken ordentlig, charmig och ärlig företagare jag är, samt att jag på ett snyggt sätt skulle tipsa om en annan arrangör som kanske inte har riktigt rent mjöl i påsen. Jag tror jag lyckades med båda dessa föresatser, men riktigt säkert vet jag inte förrän i januari.
 
Jag har i hemmiljö utfört ett experiment som har gått ut på att se hur full en soppåse kan bli innan någon annan än jag av alla de som bor här, byter ut den. Svaret är: HUR FULL SOM HELST! I morse rymdes inte ens en flik från en mjölktetra, varför jag såg mig nödd och tvungen att byta. Det är med kluvna känslor jag konstaterar att jag uppenbarligen besitter så viktiga specialkunskaper inom området, att ingen annan vågar klampa in på detta. Jag kommer dock under julledigheten (vilken då, förresten?) att hålla en utbildning i ämnet. Obligatorisk närvaro. 

Dansbandskampen 8 och en ledig helg...

Inte helt överraskande gick även denna vecka både Scotts och Larz Kristerz vidare. Om LK tycktes ha stagnerat förra veckan, så var det ingenting mot Scotts igår. De har förvisso uppenbarligen fullt upp, men tävlingen är inte slut och Aftonbladets läsarundersökning till trots så är de ännu inte i hamn. De var alltså inte på topp, men eftersom de tidigare haft möjlighet att visa hela sitt register så var det uppenbarligen ingen större skada skedd.

Då var det värre för Kindbergs, som inte alls gick fram i rutan. Bandet tillhör verkligen mina favoriter. De spelar omväxlande och dansant musik och de tilltalar en blandad publik, vilket jag tycker är ett stort plus. Ungefär som Jannez, utan att de båda orkestrarna för den skull har några likheter, mer än att de består av män. Jag tyckte om deras version av "Dancing in the dark" och det märktes att de tagit sitt uppdrag på allvar och gjorde sitt yttersta för att åstadkomma ett bra framträdande. Men tyvärr föll det platt till marken, kanske mest beroende på Jockes röst. För inte är han väl sådär hes i vanliga fall? Han sjunger visserligen stundom ordentligt nasalt, men det är ju ingenting man tänker på under en vanlig danskväll? Jag hävdar i alla fall att bandet är ett av de som har möjlighet att ta över efter de stora. De har en stark profil, men behöver möjligen bättre låtar. Och Jocke skall kanske ta ett par sånglektioner, något som fler sångare skulle behöva. Och det säger jag i all välmening, inte av elakhet, för jag håller Kindbergs mycket högt och önskar dem allt gott.
                   
Jenny Saléns var kolossalt bra! Jag älskar tempot i vilket de framförde sina låtar! Dansmusik! Riktig dansbandsmusik! Gung, häng, dansvänligt. Särskilt för oss som fortfarande dansar i takt till musiken. Tråkigt med bandet är förstås att man har både bas och klaviatur inspelat. Å andra sidan spelar Niklas på sin sax alldeles själv och det uppväger ju en del. Sen får man ju hoppas att inte datorn krånglar.

Och vad kan man säga om Wahlströms utan att vara allför elak? Tur att de har duktiga Chris Andersen med sig i fortsättningen. Tur att de spelar skitbra låtar på dans, både sina egna och andras. Tur att det finns en publik som gillar dem. Jag gör det inte.

Ja, och så har vi våra kära Larz Kristerz, som vaknade till liv igår. Peter skall kanske hålla tyst, eller möjligen sjunga i en tonart som passar honom, men annars är de så jäkla bra! Att de har 70-talsinspirerade kostymer är väl heller inte konstigare än att Kindbergs klär sig som cowboys? Läste ett inlägg i något forum där någon menade att de var helt värdelösa som dansband och att den lilla stund som de spelade i pausen i Strängnäs var helt outhärdlig. Och det, menade skribenten, tyckte alla! Och tänk att jag tyckte precis tvärtom! Scotts öste på för fulla muggar och på så hög volym att de överröstade det mesta i arenan, så när LK ställde sig på scenen kändes det som balsam... Observera att detta gällde båda mina dansbandskampskvällar i Strängnäs.

Vem blir tittarnas Joker? Det är ju i och för sig oväsentligt eftersom Scotts eller LK vinner tävlingen, men det skulle ju vara kul om Jannez eller Martinez fick visa upp sig en gång till. Eller Face-tjejerna, men det är väl att hoppas på för mycket.

Jag kan bara konstatera att "Dansbandskampen heta känslor väcker". Jag har observerat att många som håller på Scotts eller andra modernband, samtidigt gör ner Larz Kristerz eller hela mogengenren (jag hatar fortfarande benämningarna moget-modernt) medan LK:s anhängare mest verka vara ena glada rackare. Jag måste nog analysera detta faktum i ett annat inlägg.

Nu börjar det dra ihop sig till läggdags för Boella. Nu är jag endast ledig en dag till före jul, och det är på torsdag. Jag jobbar till och med lördag och söndag till kl 18.15. Trist, men det ger pengar. Igår bakade jag jullimpa och idag har jag bakat pepparkakor. Jättetunna, men garanterat doppvänliga.

Litegrann som när Pippi Långstrump bakade pepparkakor. Fast jag höll inte till på golvet...

Och så här såg det ut hos oss igår. Som att bo i Narnia...

För nu är det snart jul, och strax därpå har vi ett nytt år igen. Och bara ett par dagar därefter spelar Drifters i Skelleftehamn och om dem tycker jag!

Bäst för ögonblicket: Bilder av dig med Flamingokvintetten

Om Larz Kristerz

Det var en gång några killar och män från Älvdalen som skulle spela på något slags gatufest. Deras älvdalshjärtan klappade hårt för den härliga karakteristiska dansbandsmusiken från 70-talet, som på sin tid var så populär. Den spelades i radio, och i alla hem kunde man finna åtminstone något exemplar av Schytts Hålligång 6, Flamingos Bästa 2, Thorleifs Gråt inga tårar eller Max Fenders En hjärtesak. Alla kunde tralla en stump ur Det gör detsamma, Lycka till med nästa kille, Kurragömma, Vindens melodi... Killarna och männen tränade in sex stycken låtar som de framförde på flaket på en lastbil från 60-talet iklädda tidstypiska kostymer. Även instrumenten var samtida. 

Tja, det bör ha låtit rätt bra, för samma dag blev de bokade till en danskväll och de sex låtarna kändes lite få, varför de tränade in så många att de skulle klara sig en några timmar. Det här hände sig år 2001 och vi vet ju alla hur det har gått för Larz Kristerz. Ganska bra, vill jag påstå.

Perukerna har de tagit av, och de har utökat gruppen med en gosse till.

Alla har en åsikt om Larz Kristerz. Antingen älskar man dem, eller också avskyr man dem. Många tycker att de drar skam och vanära över branschen och bidrar till att dansbandens töntstämpel bevaras. Jag läste också att någon tvivlade på att de kunde spela en hel danskväll, alltså två lugna och två snabba. Själv har jag dansat till dem i Malung och jag skall ärligt säga att jag hade svårt att slita mig från "deras" bana. Den ena nostalgibiten avlöste den andra och eftersom musik för mig till stor del är minnen, så njöt jag i fulla drag. 

Att Larz Kristerz klär sig i 70-talskläder, spelar på 70-talsinstrument och framför dansbandsmusik från 70-talet är väl inte mer anmärkningsvärt än att till exempel Karl Martindahl och hans band Twist and shout enbart spelar gamla Beatleslåtar? Och hur många fritidsband finns det inte som uteslutande spelar 60-talsmusik? Storband som spelar 40-talsmusik?

Gillar man det inte så gillar man det inte. Men många tycker om det och jag kan inte se varför Larz Kristerz INTE skall kalla sig dansband. De bidrar till att öka den musikaliska bredden på landets kvarvarande dansorkestrar och de gör det jäkligt bra. Dessutom spelar de på riktigt.

Just nu känner jag att jag skulle kunna brista ut i en liknande hyllning till Jannez, ja, säkert till ännu fler band, men som vanligt väntar tvättstugan.  

Dance while the musik still goes on

Självutnämnda experter finns det gott om inom alla områden och dans är inget undantag. Det är möjligt att jag kan räkna mig till dessa, men skillnaden mellan mig och alla andra är att det är jag som har rätt. Haha, det var väl roligt...?

Jag vill gärna att det skall vara som det var förr, när jag var ung. Då gick folk på dans för att dansa och ha kul. På den tiden var det inte så himla noga vilka som spelade, även om man tyckte det var extra kul med Pererix, Jubilee, Perikles eller varför inte Lennes me Bitte? Man stannade inte hemma bara för att det råkade vara Lassbyfemman eller Ruter Fem. Det här var före vattenflaskornas och ryggsäckarnas tid. Ingen kallade sig heller DANSARE.

När jag var i Strängnäs förra gången kom jag i samspråk med en annan expert. En sådan som är övertygad om att hon sitter inne med sanningen, amen. Hon delgav mig sin dröm som var att den optimala dansen var den som befolkades av 60% DANSARE och 40% svenssons.

Så nu går jag här och undrar när man är en DANSARE. Är det när man har gått alla kurser som den lokala dansföreningen arrangerar? Och VILKA danser räknas? Är det enbart bugg och foxtrot, och i sådana fall, vilken typ av fox? Eller är det antalet danser man besöker per år som gäller? Är krogdanser och logdanser lika mycket värda? Om jag åker på Lasse Stefanz och bara dansar två danser, får jag kalla den kvällen för en danskväll och räkna in den i statistiken? Och om man tittar på minoriteten då? Svenssonprocenten bör alltså bestå av individer som ALDRIG befolkar ett dansgolv, utom just den här kvällen. 

Expertens resonemang innebär ju att 40%-gruppen kommer att bli mindre och mindre, eftersom den gruppen utarmas av två anledningar. Den ena är att svensson dansar för många gånger och då automatiskt kvalificerar sig till 60%-gruppen. Den andra - mer sannolika - är att han blir så avskräckt av samma grupp att han aldrig mer sätter sin fot på ett dansgolv.

Tja, alla är vi människor och jag tycker nog att en liknande klassificering av folk, som egentligen bara vill ha kul, är ovanligt korkad. Ovanligt.

DANSARE?

Ännu kan en sjöman längta hem

I den arla morgonstunden, omkring kl 10.45, intog vi frukost i förläggningens...förlåt, hotellets matsal. Sedan blev det ett par timmars softning innan vi tog tåget till Stockholm där vi intog dagens lunch på Burger King på Centralen. Och här måste jag verkligen få ventilera mina funderingar. Hur i hela friden kan någon människa tycka att deras hamburgare är GODA??? Uffe G, till exempel, som GRÅTER av lycka bara han får se en papperspåse från Burger King! Nä, det är som med McDonald´s - man äter det bara om man håller på att dö av svält efter att ha varit inlåst i ett hisschakt i fyra veckor. Till exempel. Men detta kommer alltså från en som har vuxit upp med Max högkvalitetsprodukter. Hamburgare när de är som bäst. 

Vi åkte sedan vidare till Birkas terminal, och det var väl egentligen HÄR som vi blev riktigt varse om hur känd Thomas numera är. Han blev stoppad av en man som bullrade något om Larz Kristerz och trots att Thomas svarade vänligt leende, men fortsatte gå, så blev mannen tydligen missbelåten med bemötandet och muttrade något dumt som Sigge hörde när han passerade. Glosjukan fortsatte när vi satt och väntade på Patrik och Daniel, men då i en betydligt diskretare form. När folk passerade hajade de till varpå de stannade en bit bort, mobiliserade gruppen och glodde sedan gemensamt en kort stund innan de gick vidare. Tämligen oförargligt, förstås.

Efter ombordstigning ägnade vi oss åt det som var resans syfte. Kongressen! Alltså inte ett huvudlöst supande i samband med dans, om nu någon trodde det. Nej, det här var faktiskt en riktig och viktig affärsresa! Efter kongressens slut åt vi julbord, som avrundades med tio sorters efterrätter plus knäck och Fazer Mint. Både jag och Anna blev lite trötta så vi erbjöd oss att gå till hytten med Thomas dator för att kunna vila oss i fem minuter.

Thomas och Anna bodde i Sixtinska kapellet   
Därefter gick vi till Club Copacabana, där vi genomled ett framträdande av The Fantastic Four, fyra män som sjöng karaoke och försökte röra sig likadant samtidigt. De lyckades ibland, men oftast inte. Stället var fullt av fulla pensionärer som burdust befallde Thomas att hänga med och bli fotograferad, än hit och än dit. En kvinna som satt bakom mig knackade mig på axeln och beklagade honom.
- Fattar de inte att han kanske behöver vara ifred och få umgås med vänner. Vad håller de på med?
Klok kvinna. En gullig liten tant köpte honom en ros som hon överlämnade och det var ju rart. Men vartefter alkoholhalten steg i folks blodomlopp så eskalerade också överfallsfrekvensen och övergick nästan till rent våld. Dessvärre begrep nog aldrig den dam som kastade sig över Thomas så våldsamt att han nästan tappade sitt fulla Baileys-glas varför han blev lite svart i ögonen, utan fortsatte att rycka och slita i honom medan hon skrek och kacklade som en rabiessmittad höna sekunderna innan den skall få huvudet avhugget med en morakniv. Och inte nog med det, hon fick igång ett gäng likasinnade som satt i en soffa bredvid. Ja, det var ett jäkla liv.        
Jag drog iväg till Black Jack-bordet där grabbsen spelade pensionen av tanterna och croupiern (eller heter det bara så vid roulettebordet) hade en dålig dag och skällde på mig för att jag fotograferade mina vänner. Subba...

Jag och en lättad Thomas sedan vi återbördat honom till vårt bord 
Det var, som sagt, Cavalkad som spelade och dem behöver man inte boka för tråkigare band kan vara svårt att hitta. Så var det med det.

Sedan vi hittat igen alla ledamöterna blev det en pyttliten efterfest i det Sixtinska kapellet.

Måndag morgon inleddes med en exklusiv (rättstavat den här gången) visning av kommandobryggan. Tyvärr på fastande mage, varför jag inte förmådde tillgodogöra mig allt som sades. Men det var säkert intressant.


Sedan åt vi frukost!! Hurra hurra!
Jag blev hämtad på Kallax av min brorson Christoffer och när vi svängde in på gården råkade jag titta upp mot fönsterna.. Jag trodde inte mina ögon! Julstjärnor och ljusstakar! Mina älskade ungar hade städat och pyntat och gjort allt det som jag mått illa av att tänka på. Till och med julgardinerna i köket hade de hängt upp! Det finns inga bättre barn!

Blue blue moon

Trots en inte alltför framskjuten placering vid middagen på lördag kväll, så klarade vi oss alldeles utmärkt och hade dessutom vanvettigt trevligt. Det kändes som om själva tävlingsmomentet var av underordnad betydelse och personligen satt jag nog mest och väntade på juryns utlåtanden, som aldrig är särskilt förutsägbara men mycket träffsäkra och roande. Särskilt en medlems...

Kvällen bjöd inte på några större överraskningar. Inte ens Zlips, som enligt något spelbolag hade de högsta oddsen, lyckades slå ut vare sig Scotts eller Larz Kristerz, vilket givetvis var helt i sin ordning. En mycket god vän var chockad över hur illa de lät i TV och förvånades över hur bra han tycker att de är på dans. Ja, det är som jag brukar säga - nästan all musik är bra när man hör den live. Utom Cavalkad, till vilka jag kommer att återvända längre fram i inlägget.

Christine Granholm och hennes Shake glänste till på sitt opretentiösa vis och utökade säkerligen sin redan stora skara beundrare. Tyvärr fick publiken aldrig höra när Jonas Näslund och Jive visade hur det kan svänga om en gammal dansbandshit. Även om deras framträdande lämnade många oberörda så är jag säker på att deras deltagande i programmet kommer att ha en positiv effekt på bandets karriär.

Bäst i lördags var i alla fall Streaplers, som spelade efter programmets slut. Finns inget bättre! Och inte en ton förinspelat! Jag älskar dem!! 

Någon sa att hon hade hört flera gäster som inte tyckte om Streaplers, att det var fel band en kväll som denna. Hon hade en idé om att man skulle ha bokat ett modernband till efterdansen den här kvällen, eftersom både Shake och Zlips deltog i tävlingen och att det därigenom skulle befinna sig många moderndansare (vilket j-a ord!) i arenan. Tanken var inte helt ologisk, men jag har svårt att tro att Blender skulle dra 3000 gäster. Dessutom hävdar jag att det nästan alltid är de missnöjda som hörs.

 
Tjo och tjim när Streaplers spelade upp till förrätten

Producent-Melker 
      
Vi som verkligen TÅL Thomas Deutgen!
När Thomas senare kom till bordet fick han skriva en del autografer, bland annat till en man som kom fram och sade:
- Vill du skriva en autograf till min fru? Förut älskade hon mig, nu älskar hon dig.
- Då måste hon dö, sade Anna.
Han fick både autograf och en Thomas-mask som Anna rekommenderade honom att ha på sig i den äktenskapliga sängen...

Kvällen avslutades, liksom förra gången, i hotellets juryrum där Ingela från Biwa och jag, tillsammans med andra morgonpigga, löste världsproblem fram till 4-snåret.

Flyg aldrig med norrmän, köp hellre en folkvagn

Ikväll hade vi i alla fall en himla tur! Vårt plan var "cancellerat", som den unga incheckningshjälpen sa, så vi fick tackochlov plats på ett annat och blev i slutänden endast en timme försenade. Hemma är jag i alla fall nu...

Det har varit en fantastisk, oförglömlig och underbar helg! Om denna kommer jag att kunna skriva hela veckan och jag vet inte riktigt var jag skall börja. Nu vill jag i alla fall krypa i säng för att för en gångs skull få sova mer än fyra timmar i sträck.

Mitt förra inlägg skrevs mitt i händelsernas centrum, därav ett stavfel och ett felaktigt efternamn, vilka båda är korrigerade. Jag säger inte vilka de var, men de visade att även jag kan jag göra fel. Fast det känns lite surt... Natti natti.

På äventyr i dansbandsland

När man är i farten på det här sättet är dessvärre sömnen en faktor som i och för sig är viktig, för att inte säga oumbärlig, men som ändå hamnar tämligen långt ner på prioriteringslistan. Efter en fantastisk låschfest igår kväll hann jag i alla fall sova nästan fyra timmar innan det var dags att kliva upp och ta itu med den nya dagen som inleddes med en liten flygtur till Stockholm tillsammans med Thomas, Sigge och Annmari. Där blev vi upplockade av en värmländska som körde oss i en rasande fart till Strängnäs.

Annmari i julpyntad bil

Där stod  Anna i hällregnet ute på parkeringen och väntade på oss, samtidigt som hon passade på att värma sig. Hon anlände nämligen redan igår kväll och har tillbringat natten fullt påklädd, alltså med tjocka sockor, mössa, vantar, tjocktröja, lovikkavantar och gud vet allt. Ovanpå har hon haft två täcken plus ett sängöverkast. Hotell Mälarblick har tydligen inga gäster under veckorna så därför passar man på att slå av värmen, varför det endast var 16 sketna grader på hennes rum. Tur i oturen var ju då att inte vi också anlände igår, för då hade ju inte Thomas haft något täcke. Han blev förresten upprörd och sms:ade att det var skandallösa 15 grader på rummet, och i morse, när han pratade med hotellchefen, hade det plötsligt bara varit 13. Men nu finns det extraelement i alla våra rum.

Efter vår ankomst och lite lasagne i magen var Anna glad igen!

Och nu undrar kanske den uppmärksamme läsaren hur det kan komma sig att det läggs in ett inlägg såhär mitt under pågående resa, och det skall jag säga är helt och hållet Annas förtjänst, som först och främst har med sig datorn och sedan kan det här med uppkoppling och grejer.

Nu sitter vi här i arenan och lyssnar på när banden repeterar. Zlips har inlett på sitt vanliga manér, fullt ös från början till slut, och tyvärr tämligen onyanserat. Melissa har en stark röst, dock både nasal och odynamisk, som åtminstone jag tröttnar på ganska snabbt. En jämförelse med Shake är ofrånkomlig. Christine Granholms röst är på något sätt bredare än Melissas. Vackrare, helt enkelt. Keyboardisten sjunger också jäkligt bra. Dessutom har han ett sätt att påa låtarna, samt att tacka efteråt, som påminner om Olle Jönssons. Och det är ju aldrig fel.. Men givetvis är detta något som endast en liten exklusiv del av Dansbandskampens 1 200 000 tittare har kännedom om. Det kan till och med vara så att det bara är jag som har uppmärksammat det.


Sen har vi Jonas Näslund och Jive, som gör en tråkig version av Police gamla evergreen Every breath you take som torde lämna de flesta oberörda. Deras andra låt - Schytts örhänge Aj,aj, aj, det bultar och det bankar - får det däremot att rycka i benen, om jag nu får spy ur mig en klyscha sådär utan förvarning. Just nu sjunger förresten Shake Du ringde från Flen i ett långsamt nattklubbsjazztempo som inte på något sätt är innovativt eller ett resultat av något nytt sätt att tänka. Det är nämligen Anna Neah Olsson som oaktat skall ta åt sig äran av att ha skapat trenden med dansbandslåtar i andra tempon i och med hennes tolkning av Tårar från himlen som var hennes julklapp till Thomas förra året, och som hon sjöng i ett bejublat framträdande på Guldklavengalan i Malung i somras. Så det så.

Splish, splash, I was taking a bath

Nu är det bråttom! Börjar jobba om 25 minuter... Tandläkarbesök på morgonen så halva ansiktet känns härligt bedövat. Ikväll blir det fest på Thomas loge (inte loge, utan låsch) direkt efter jobbet. Klockan 8 imorgon bitti åker vi ut till Kallax för att återigen tillbringa lördagskvällen i Strängnäs. Det skall bli så himla kul!

Igår var jag, sonen och hans kompis Sebastian på Nordpoolen i Boden. Ett tämligen chanserat äventyrsbad som skulle må bra av att någon ny, och förhoppningsvis entusiastisk, ägare tog över.

Efter badet åkte jag förbi till min revisor som lugnande påpekade att jag ju faktiskt har klara papper på allt och således ingenting att ängslas för beträffande Skatteverkets stalkerliknande beteende.

Nu måste jag åka! Nytt inlägg på måndag kväll, såvida inte internet fungerar på hotellet! Trevlig helg!

They´re coming to take me away

10 minusgrader ena dagen, regn och rusk och plusgrader dagen efter. Jag tog bussen hem efter jobbet eftersom jag inte ville ramla och bryta lårbenshalsen nu när jag skall bort. Vi hade veliga sena kunder i butiken, folk har stökat till värre än vanligt, de frågar dumma saker, blir arga för att vi inte skiter i kön och hjälper dem direkt o s v i all oändlighet nästan.

Men allt detta hade jag kunna fördra om det inte varit för min fruktansvärda hög med post som låg på köksbordet när jag kom hem. Nu var högen i sig kanske inte så hemsk, den bestod bara utav tre brev, men vilka brev sedan....! Ett var från Luleå Energi, lite drygt 1500 spänn. Nästa från min revisor, ca 1400 pix som han är väl värd och det tredje och sista var från den människa på Skatteverket som med något slags besatthet har bestämt sig för att granska mitt företag in i minsta verifikat. För en månad sedan ville hon ha kopia på de fem största utgifterna respektive inkomsterna. Det fick hon, men tror någon att hon nöjde sig med det? Nix, nu vill hon se ALLA verifikat! Min revisor fixar förstås allt detta, men naturligtvis inte gratis. Och på fredag skall jag börja laga min stackars tand. Hurra hurra... Någon som känner en miljonär som jag kan sätta klorna i...? Eller ännu hellre ett heltidsjobb med en lön man kan leva på...

Det blev inget upplyftande inlägg, jag vet, men försök glömma och läs gårdagens istället. Det är lite småkul...  

Själv har jag för avsikt att bryta ihop litegrann. Eller ordentligt. Jag kanske t o m gråter en skvätt. Det känns så. Men först måste jag gå ner i tvättstugan.

Carry me home

Så var jag tvungen att ta itu med det jag skjutit framför mig så länge, nämligen sluttampen på vår månatliga möbelflyttarsejour. Vid min sida hade jag min pigga och motiverade dotter Katarina. Tack och lov hade Janne burit ner sängen från övervåningen när vi kom dit, annars vet jag inte hur det hade gått. Det var med stora svårigheter vi lyckades baxa in den i bilen, och ännu värre blev det när vi skulle bära upp den till mig, tre trappor. Det visade sig nämligen ganska snart att Katarina brås på sin mor, d v s mig, när det gäller denna ångestladdade, men ändå nödvändiga, syssla. Halvvägs dök en chokladbrun reklamutdelare upp och frågade if he could help us. Men jag, min tjurskalle, log och sa att thank you, but we can bla bla bla (nånting obegripligt på svengelska). När han var på väg ner och vi endast avancerat fyra trappsteg, struntade han i mina feministiska floskler, greppade sängens kortsida med ena handen och lyfte den därefter helt sonika rakt upp till tredje våningen. Hade inte jag och Katarina släppt så hade han nog lyft oss också. Sedan skakade han lite på huvudet, som om han beklagade min hjärnbrist, innan han sprang vidare nerför trapporna och in i nästa port. 

Återstod två 50-talsbokhyllor som Janne INTE burit ner till bottenvåningen i sitt hus. Jag skruvade isär allt som gick att skruva isär innan vi tillsammans svor dem nerför den smala, trånga radhustrappan. Och när vi anlände till Lingonstigen orkade jag inte mer, så Malin fick lov att göra en insats. Idag har Janne kört bord och stolar till Frida och tagit hem det hon hade förut. Jag ska aldrig aldrig aldrig mer bära något. Möjligen en stol då och då och eventuellt en Kvantumkasse någon gång emellanåt

Jag har fortfarande inte hängt upp några julstjärnor eller bytt gardiner i köket. Hinner knappast göra det före helgen heller. På fredag skall jag på julfest i Boden med Thomas och på lördag morgon åker vi till Strängnäs tillsammans med Sigge och Annmari. Jag kommer inte hem förrän sent på måndagkväll, eftersom vi skall kryssa med Birka på söndag. Jag längtar verkligen! Det skall bli jättekul att träffa Anna som jag inte träffat sen vi var till Karlshamn i augusti!

Jag tänkte lägga in en trevlig bild på Cavalkad eftersom det är de som spelar på Birka på söndag, men det visade sig inte vara helt lätt. Enklast hade varit om jag nöjt mig med denna pressbild:
                                     
men eftersom jag hittade en bild som var mycket mycket sämre och fulare, så lägger jag givetvis in den. Också.

Hur gick det till?Jag gissar att fotografen, endast tre äpplen hög, ställde sig på en stol för att nå upp till kameran, vilken var fastsatt på ett stativ som inte gick att sänka. Resultatet blev det mindre smickrande perspektivet - kortkorta ben och abnorma överkroppar. När han (absolut inte hon) senare granskade bilden fann han till sin förskräckelse att alla gubbsen BLUNDADE! Och inte nog med det! De hade munnarna öppna också! Det var bara deras banjor som saknades. Fotografen visste dock råd och ringde runt till orkestermedlemmarna som skickade honom varsitt foto som blivit över sedan de förnyade sina körkort sist. Lättad klippte han in skallarna där han tyckte att de passade, och när han ändå hade saxen framme klippte han in lite instrument som han tyckte gjorde sig bra på bilden. Som flygeln t ex. Cavalkad är ju det enda dansbandet som har med sig en fullstor flygel på sina turnéer. Ja, där fick ni förklaringen till sångarens överdimensionerade huvud och basistens knappnålsskalle. Killen till vänster ser ju hyfsad ut, men han har dessvärre slitit av sin hälsena, troligen istället för att slita huvudet av fotografen, så han åker nog inte båt på söndag.  

Boellas

Blond, bitter och besserwisser

RSS 2.0