Barn och dårar

Äntligen är det barmark, åtminstone där man ska gå, så i söndags tog jag på mig mina Easytones och tog en väldigt rask promenad in till stan och köpte de här...



Jag hade inga förut...

Malin håller på med sitt ex-jobb och förra veckan behövde hon testpersoner. Hon har spelat in lite sång, valt ut några ynka sekunder av två låtar, pitchat å grejat och gjort ett test som gick ut på att man skulle lyssna på A, sen på B och sen skulle man gissa vilken av dessa som var samma som X. Piece of cake, kan man ju tycka, men så enkelt var det inte. 28 frågor tog 45 minuter och jag gissade hejvilt.

Jag deltog i testet på mer än ett sätt, eftersom det - tralala - var jag som sjöng. Därför led jag förmodligen också mer än de andra testpersonerna. Ja, rent av skämdes lite. Fast samtidigt blev jag lite uppspelt och föreslog Malin att vi ska spela in en skiva. Hon är ju en snäll flicka och sa vänligt att "då måste vi hitta låtar som passar din röst, eftersom din styrka ligger så högt." Katarina skiftade ansiktsuttryck från skeptisk till nära förtvivlad innan hon utbrast "Men mamma, jag tror du ska sjunga i kör istället!"



Det fanns ett skitläckert rum där vi höll till. Ekofritt.



Golvet bestod av ett vajande nät och så var det ett lika vadderat rum under. Coolt.



Nu ska hon bara få ihop resultat och sånt i text också, och det blir nog bra det också.

Ikväll vräkte snön ner under några fruktansvärda minuter, men sen upphörde det och jag tog en promenad in till stan och lämnade igen filmerna jag o Björn hyrde förra helgen. 40 minuter fram och tillbaka, typ drygt fem kilometer - det är inte så illa. Det är lättare att gå fort än sakta.

Thomas Deutgen Show - Part Three

Jag anade att Robert Wells skulle innebära fullsatt på Norrbottensteatern och skyndade mig därför direkt från jobbet. Fick en bra plats långt fram i kön med endast ett par trevliga damer framför mig. Där stod vi lydigt och väntade på att klockan skulle bli 18 när vi upptäckte ett par som blivit insläppta andra vägen och var i färd med att lägga beslag på de bästa platserna (läs: MINA platser) men en rådig gentleman klev över repet, föste bestämt ut dem och visade dem deras plats - sist i kön. När sedan biljettkontrollanten dök upp uppstod ett tumult i bästa rockkonsertanda. En pytteliten tant försökte slinka förbi på min vänstra sida, men jag satte bestämt stopp för hennes framfart med min vänstra armbåge.

Och ja, även denna gång fick jag sitta precis framför scenen...

Sen finns det inte så mycket mer att säga mer än att mina superlativer förmodligen inte räcker till för att beskriva kvällen. Helt otroligt roligt att få förmånen att uppleva detta!

Robert Wells!



Karin Paulin, Rolf Degerlund, Robert, Thomas och Linnea Bäcklund



Hans Inge "Singe" Magnusson och Gunhild Carling, förstås!



Det var lite svårt att välja vilken av filmerna jag skulle publicera så jag tog tre stycken. Håll tillgodo. Visserligen inte den högsta kvaliteten, men inte sämre än att ni bör förstå hur kolossalt bra det var. 








Vilka entertainers! Och detta blev en underbar avslutning på en väldigt ledsam dag.

I ett stycke

Allvarligt. Nu har jag en. Vet förstås inte riktigt när jag ska använda den, men den blev fin och väldigt nära en riktig.

   

   

   

   

Det här jättetjocka sweatshirttyget köpte jag på Ohlssons i vintras. Det låg på stuven och kostade inte så mycket, trots att det ändå vägde en del. Tyger av det här slaget växer inte på träd, så jag slog till omutifallatt jag skulle behöva det någon gång och det gjorde jag ju!

För att min onepiece skulle få en "köpt" finish sydde jag med tvillingnål runt ärmfästena, ärmmuddarna och vid huvans fäste mot halsringningen. Tyvärr lyckades jag köra sönder inte mindre än två tvillingnålar... Jag fick visserligen ett gäng av Ann-Marie när hon gjorde sig av med sitt kvarvarande lager, men det känns surt för de är så sjukt dyra. 54 spänn styck!



Ja, det var det! Få se vad jag ska hitta på nu. Ska sy en ny klädsel till en fladdermusfåtölj åt en arbetskamrat, men sen får vi se. Baggyjeansen, kanske? Guldklavenklänning? Smocktop? Väska?



Hockeytävling och dansband i världsklass

Det är ofta helg, känns det som. Det har redan gått en vecka sedan vårens (nåja, kanske inte ännu) stora begivenhet ägde rum på Folkets Hus i Piteå, nämligen Lasse Stefanz, giganterna. Det blev självklart en helt fantastiskt skojig kväll med mycket folk och mycket glädje. Det fanns dock förvisso en och annan som inte fann tillställningen helt lyckad, det har jag sett på fejjan. Någon tyckte inte att de spelade dansvänlig musik... Hahaha, ja, det beror väl på vad man kallar för dans. Kanske inte de bästa låtarna för de som inte idats lära sig foxtrot utan ägnar sig åt den mer stillastående avarten. Nog om det. Jag och mina vänner hade i alla fall skitkul.

Thomas gästspelade lite...



Vad har du under blusen, Olle?



Christer, Gunnar och så Lasse, längst till höger



På lördagen var det dags för ett besök på Ruter Retro Café i Boden. Som vanligt jättegott och massor att saker att titta på.



På söndag skulle vi på den fjärde kvartsfinalen i hockey, och hela veckan innan drygade jag mot alla mina kollegor (de manliga) i Stockholm fast jag nog anade att det skulle behövas ett mirakel om Luleå skulle vinna. Det blev som aldrig någon riktig match. Lulespelarna åkte bara runt och vispade lite med klubborna medan AIK stod för målen. Inte för att det gjorde mig nåt. Det var kul ändå. Jag gillar stämningen i början med björngapet, musiken och framförallt hejaklacken. Äh, nu var jag bara tvungen att lägga in den igen...




Nå, hursomhelst så är det färdigspelat för Luleå för den här säsongen, men de vann i alla fall Elitserien och hade det funnits något slags rättvisa i  hockeyvärlden så hade de därmed blivit svenska mästare.



Nu är det lördag kväll och jag funderade ett ögonblick på om jag skulle åka till Skellefteå och dansa till Elizas, men jag stannar nog hemma och förbereder mig på sommartiden. Det är ju inatt det händer. En timme försvinner och ingenting blir sig likt förrän om sju månader.

Thomas Deutgen Show - Part Two

Minisemester fredag och måndag, möttes i princip av vågen på jobbet i morse. Det var roligt. Jag borde kanske vara borta oftare. Hursomhelst har det gått en hel vecka sedan Thomas och Anna var häruppe. Kul att läsa på Annas blogg att de faktiskt sov hos mig två nätter och vi hann inte träffas en enda sekund. Hos mig alltså. Vi bytte ju några ord på Thomas talkshow... Men vi ses ju ändå oftare än vad jag stöter ihop med grannarna i trappuppgången.

Förra tisdagens gäster var i alla fall Thomas Lundin, Anna Neah Deutgen och Lasse Holm. Ja, förutom Gunhild och Singe då. Och det var förstås helt otroligt bra som vanligt. Det blir så med bara proffs på scenen.









Jag har bara hunnit lägga upp en film. Den bästa, när Anna och Thomas (OBS! Lundin!) sjunger Nu mår jag mycket bättre, blev inte hel eftersom minneskortet av någon outgrundlig anledning plötsligt var fullt.



Men jag återkommer med den en annan dag.

Ofrivillig sypaus

Det är snödroppar hit, öppet vatten dit, gröna gräsmattor, femton plusgrader och idag hade Svannte publicerat en bild på "vårens första fluga" på fejjan. När jag pratade med en kollega i Göteborg så satt hon utomhus och njöt i solen. Men vi har också flugor och jag tycker det är underbart att man fortfarande måste se var man sätter fötterna så man inte halkar och bryter lårbenshalsen. Man kan säga att vi har vår på vårt vis även om jag också skulle vilja sätta undan vinterskorna och dunjackan. Men nu går det undan. Trots att det har varit halv orkan idag så har det i alla fall varit bortemot 6-7 plusgrader och då smälter onekligen snön rätt snabbt.

Det var kalas även i söndags då vi firade mamma som fyller 86 på tisdag. Jag sydde en ny top till henne som hon blev jättefin i.



Det var det sista jag sydde på min overlock innan den började krångla. På kvällen satte jag igång med min onepiece och då lade sig den vänstra nåltråden ovanpå tyget. Jag trädde om maskinen men det blev inte bättre. Jag trädde om den igen och då sydde den en decimeter och sedan slutade den sy stygn och skar bara kanten. Svordom, svordom och ännu ett par svordomar. 

Så jag gav upp och gick och la mig. Tio över åtta. Men då var jag utsövd i morse och inte lika arg längre. Efter jobbet svängde jag in i Gammelstad och lämnade maskinen till symaskinsreparatören.

Imorgon är det Thomas Deutgen show igen. Gäster är Thomas Lundin, Lasse Holm och Anna Neah Deutgen. Det kommer att bli jättekul!

A Nightmare Before Winter

Detta är den näst sista helgen innan det är dags för årets mest traumatiska händelse, nämligen sommartidshelvetet. Den helg då vi ställer fram alla klockor utom den själsliga för den går inte att ställa. Åtminstone inte min. Efter denna helg följer en sju månader lång mardröm, under vilken jag varje morgon vaknar med vetskapen om att klockan inte alls är exempelvis fem, utan faktiskt bara fyra. Och vem stiger upp klockan fyra på natten annat än bagare och lokförare?

Idag har i alla fall Jenny och jag varit och jobbat några timmar. Jag vaknade av att solen tittade in och det var inte alls dumt. Jag har visserligen hängt upp mörkläggningsgardinerna men glömde att dra för dem igårkväll. När vi åkte från Boden insåg både jag och Jenny att vi inte ätit något på hela dagen så vi svängde in på Donken och tog vardera två ostburgare och en liten cola. Visserligen väldigt billigt, men också väldigt äckligt. Fast Jenny hävdar att man vänjer sig. Nu var det kanske tredje gången jag var på Donken i Luleå och lär nog inte bli stammis där än på ett tag. Vi har ju faktiskt fyra Max-restauranger i Luleå! Varför nöja sig med kebabkött när man kan äta oxfilé?

Sedan hämtade Frida upp mig och så åkte vi ut på Storheden och köpte en gardinstång till hennes kök. Och eftersom Gösta, min mammas exsambo, fyllde hela 90 år idag så köpte vi en chokladask och åkte dit. Det var väldigt trevligt. Trots sin höga ålder är Gösta helt kristallklar i sinnet.



Ikväll har det varit final i Melodifestivalen, men Ranelid lyckades tyvärr inte skrapa ihop särskilt många poäng. Någon ska ju komma sist också, fast ska jag vara riktigt riktigt ärlig så tyckte jag nog att vinnande Loreen var bäst. Jag gillar Top Cats, men om The Playtones är elitseriesegrare som Luleå Hockey (Där fick jag till det!) så spelar Top Cats i division 2. Nä, kanske 1 då... Fast jag gillar stuket. Blir faktiskt glad av det!

Nu såg jag inte mer än i princip snabbgenomgången och slutet av omröstningen. Malin håller på med sitt exjobb som handlar om något som jag inte riktigt har kläm på, men jag skulle i alla fall sjunga, så jag har befunnit mig i hennes rum och sjungit första versen på Sally´s song från A Nightmare Before Christmas typ 30 gånger.



Man är ju ingen Catherine O´Hara precis, men till slut lät det ändå rätt ok...
 

I ett stim

Både jag och Anna satte saxen i det rödrutiga ulltyget i helgen. För Annas del gick det tydligen helt åt skogen medan jag stannade vid skogsbrynet. Eftersom jag lagt ut ett par kilo i min mittregion så är det inte fullt så enkelt att sy figursytt längre. Jag är fortfaranda en 36:a upptill, men behöver 38 nedtill så jag lade helt sonika ut litegrann i sidorna och resultatet blev väl sådär. Den sitter inte perfekt upptill heller, men den är fullt användbar.

 

 

Och så avslutade jag med en liten detalj, en rosett.



Jag fodrade med ett jättejättetunt trikåfoder från Ohlssons. Det är himla smidigt och behagligt mot kroppen. Dessutom tar det inte så mycket utrymme. Om man nu har råkat sy lite tight...

Att mönsterpassa rutiga tyger är visst FRUKTANSVÄRT viktigt och den optimala mönsterpassningen är när rutorna på överdelen liksom bara glider ut och fortsätter på ärmen. Nu råkade "min" ärm ha en något överdimensionerad kulle så rutorna gick helt enkelt inte att passa in. Jag borde förstås har ritat en ny (hade säkert hittat en lathund i någon av dessa länkar eftersom mina mönsterkonstruktionsböcker befinner sig i en kartong på en vind någonstans) men jag tycker verkligen att det är skittråkigt och sjukt tidskrävande med mönsterkonstruktion så jag kör med genvägar och är väl ganska nöjd med det. Skulle jag börja rita mönsterna själv skulle det nog inte bli så himla mycket producerat, misstänker jag.

Aktivitet i syverkstan

Jag drabbas ibland av akut syabstinens. I mitt huvud pågår det ständigt en planering av olika projekt och en schemaläggning av dessa. Tyvärr dyker det ständigt upp faktorer som innebär att jag inte kan följa mina tidsplaner och allting förskjuts. Jag kan t ex tänka att "på söndag hinner jag sy en kjol och sen hinner jag rita mönstret till min onepiece och om allt går vägen kanske jag hinner klippa ut tyget till både den och den rutiga klänningen." Fast då glömmer jag bort att jag dessutom vill äta, hälsa på mamma, kolla facebook, gå en promenad... Så uppstår en liten stress över det jag vill göra men inte hinner.

Sen har jag lite andra hang ups som kan hindra mig. Jag tycker det är sjukt störande om det är stökigt i syrummet. Likaså om det står två Ikea-kassar med ren tvätt i hallen som vill bli omhändertagen. Men ikväll struntade jag faktiskt i allt detta och sydde klart kjolen som jag klippte ut nån-gång-när-det-nu-var.

 

 

Jovars, rätt ok om jag får säga det själv. Tyget köpte jag i hos Gittes i Rinkaby utanför Kristianstad i somras. Av alla tyger jag köpte är detta det första jag sytt något av...

 Anna beställer ofta mönster från voguepatterns.com och jag passade också på nu när de ändå hade rea.



Vi får se vad det blir av detta. Jag älskar verkligen modellerna, men har alltid problem med skor. Men som sagt, Converse passar väl till allt, eller...?

Boellas

Blond, bitter och besserwisser

RSS 2.0