Ett dygn i Stockholm

Det finns inte så många skyskrapor i Luleå. Å andra sidan är begreppet skyskrapa tämligen relativt, så de nya höghusen på Lulsundsberget (14-16 våningar höga) kanske har lite skyskrapestatus där de står. Folksamhuset i Stockholm, Skanstull, är lite högre än så. Jag har alltså varit i Stockholm på Folksams huvudkontor på introduktionsträff. Förutom att vi (min kollega Anna och jag) har fått träffa en massa trevliga människor så har vi fått uppleva själva Folksamhuset, som i sig helt klart vart värt resan. En fantastisk byggnad.
 
 
Många knappar i hissen är det. I Wikipedia står det att huset är 24 våningar, och även om bilden visar att det är fel så räcker inte heller 26 knappar. Nej, huset är 28 våningar och på den översta finner man enbart maskinrummen till hissarna. Huset stod klart 1959 och är byggt i gedigen kvalitet som skulle stå sig och det har det ju bevisligen gjort. Redan då tänkte man flexibilitet och byggde kontorsrum med flyttbara väggar.
 
Nu kommer det lite bilder som kanske är roligare för mig än för er, men ändå...
 
 
Fönster
 
 
Golv
 
 
Kvalitetsgardiner i sammanträdesrum
 
 
Samma möbler som 1959 (fast det är ju egentligen inte så himla längesedan...)
 
 
Malmsten
 
 
Inte heller armaturerna är utbytta
 
 
Utsikt från våning 27 inne
 
 
 
 
 
och ute
 

                            
 
Konst
 
  
 
En vacker dörr och så en bild på förre vd:n, pitesonen Anders Sundström
 
 
Stockholm har väldigt många cyklister. De har väl kommit på att det går så mycket snabbare att cykla mot att köra bil. Många cyklister ser ut som tjejen längst fram i bild, men så finns det GALNINGAR som besinningslöst trampar på och förmodligen är uppe i cykeltävlingshastigheter och säkerligen inte har en CHANS att stanna om någon, ett barn, en hund eller för den delen vad/vem som helst skulle råka förirra sig ut på cykelbanan. 
 
Nä, hörni, nog var det skönt att komma hem...


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Boellas

Blond, bitter och besserwisser

RSS 2.0