Ännu blommar våra rosor

Jag hade tänkt blogga lite varje dag medan jag var i Blekinge, men det blev liksom inte. Hade fullt upp med att jobba och att slappa och lite annat däremellan. På fredagen övergav vi räcket till förmån för målning av stolar. Men först klättrade jag på en stege och fick ihop ett par liter körsbär.
 
 
 
 
I Norrbotten blir körsbärsträden möjligen manshöga, under förutsättning att de står mot en solvägg. Körsbär är dessutom asdyra i butikerna, så någon paj har det aldrig varit tal om att baka förut, men med agent Cooper i färskt minne så tog jag itu med det projektet direkt efter frukost.
 
 
Det tog en stund att rensa bären, men solen sken så det gick ingen nöd på mig. Thomas och jag åkte till Karlshamn och handlade, för på kvällen skulle Diana och Sven-Göran komma. När vi kom tillbaka satte jag igång med pajbaket och jag använde Leilas recept, som du kan kika på HÄR om du vill. 
 
Sen blev det målning av tre udda stolar som Sigge tagit ner en gång. 
 
 
 
Anna använder uteslutande linoljefärg, oavsett vad hon målar. Den tar visserligen lite längre tid på sig att torka, men är i gengäld så otroligt lättarbetad. Den täcker bra, den lämnar inga penselstreck och droppar och den luktar inte illa. 
 
Sen blev det dags för en smärre uppfräschning. Bakade färdigt pajen som hann bli klar innan gästerna anlände.
 
 
Thomas hade gjort små croissanter med olika pålägg till fördrinken och till huvudrätt vräkte vi i oss räkor. Vansinnigt gott. Ja, och så körsbärspaj på bästa Twin Peaks-vis till efterrätt. Dock med glass som tillbehör. Hade blivit lite tråkigt annars.
 
 
 
 
Diana och Sven-Göran
 
 
Thomas och Anna
 
Timmarna gick och så småningom började det skymma. Anna tände vedkorgen, som hon förberett och fyllt med ved innan.
 
 
 
Thomas provade min nyinsköpta sovmask från Tempur. Sovmaskernas Rolls Royce, skulle man också kunna kalla den. Den stänger ute allt ljus så effektivt att man aldrig behöver besväras av solstrålar som letar sig in mellan persienner och sticker en i ögonen. Väldigt bra att ha på resa, faktiskt.
 
 
Det blev inget riktigt nattsuddande den här kvällen heller. När gästerna gett sig av plockade vi ihop disk och sånt och sen blev det sängen. Anna och jag skulle upp tidigt för att vara först på loppisen i Vilshult...


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Boellas

Blond, bitter och besserwisser

RSS 2.0