Istället för dans

Egentligen ska man nog inte lägga sig i badet när man har tänkt att åka och dansa. Efter en dryg timme med kroppen nedsänkt i ett hett skumbad kändes sängen som ett betydligt mer lockande alternativ. Eller möjligen soffan. Jag iddes helt enkelt inte åka till Piteå och Donnez. Vilken partypingla man är! Får väl ursäkta mig med att det var full rulle förra helgen och att det nästa helg är vårforum i Vemdalen, så jag behöver nog en lugn helg. Dessutom har jag jobbat idag och tänkte åka dit en sväng imorgon också. Vill så gärna jobba bort lite så vi kan lämna över så lite som möjligt till våra efterträdare i Stockholm.
 
Jag har inte hunnit sy så himla mycket på sistone, men en klänning har det i alla fall blivit. Jag hade den på Thomas kalas och den var helt ok.
 


Mönstret på överdelen kommer från en Burda-tidning, men jag fick göra om ryggen för den var så himla märklig. Som en stor jäkla säck, så jag ritade en "vanlig" rygg med två insnitt. Nederdelen, med nedsydda veck, är ett vintagemönster som jag plockade upp ur papperskorgen, där det hamnade i fjol eftersom den överdelen var rena katastrofen på mig. 

 
Bältetsspännet kommer från Stoff & Stil. Jag klippte helt enkelt en snedslå av tyget och sydde fast den för hand på baksidan. Skärpets insida består av konstläder och så slog jag förstås i öljetter. Blev jätteproffsigt. Hittade de mörkblå undersydda knapparna på Ohlssons tyger
 
Så svängde jag ihop en tröja till Malin. Modellen blev fin, men kanske inte helt lyckat med de svarta ärmarna. Det hade passat bättre med raglan, fast hon har använt den i alla fall. Hemma.
 
 
Använder ni förkläde? Jag gör det ibland. 
 
 
Jag har en del sådana här midjeförkläden som kommer både från mormor och från mamma. Jag vill minnas att båda två hade förkläde på sig för det mesta... Just detta, som jag använt nu sist, är sytt i ett vackert tyg någon gång under 60-talet, och är omsorgsfullt klippt i en vågform i nederkant som man sedan kantat med snedslå. Jag tycker det är fint och kommer nog att sy ett par liknande framöver. Det är väldigt praktiskt.
 
Men innan jag tar itu med det så skall jag sy färdigt min Mad Men-klänning till Julia Bobbins challenge. Den ligger utklippt och färdig att sy och nu brinner det lite i knutarna. Deadline är den 19 april, men jag åker ju bort på morgonen den 18:e så det gäller att snabba sig!
 

Men nu sitter jag här och är riktigt nöjd med mitt beslut att stanna hemma ikväll.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Boellas

Blond, bitter och besserwisser

RSS 2.0