Fredag

Cattis och jag gick ner till butiken och köpte färskt bröd. Jag hade varit förutseende nog och tagit med mig havssaltat Bregott, Philadelphiaost och skinka och när vi hämtat kaffe i restaurangen åt vi frukost vid skrivbordet i vårt rum. Under frukosten löste det sig också med min hemfärd på bästa sätt. Jag hade tidigare blivit lovad att få åka med Michael från Moliden ända till Örnsköldsvik. Planen var att ta hyrbil därifrån hem till Luleå eftersom jag hade lite för mycket grejer för att börja bängla med någon buss. Men det visade sig att jag kunde åka med Carola till Sundsvall och därifrån med en Boden-kille som inte bara var ensam i bilen utan dessutom ville skjutsa mig ända hem till Luleå. När detta var fixat och utrett gick vi ner till Saaben och började tömma den på grejer. Carola körde fram sin bil så vi kunde lasta över allt direkt.
 
Det var kuddar, cykelställ, kupévärmare och en massa annat. En klappbox full med bilvårdsprodukter och lite annat. När det var gjort tog jag lite kort på den, gick upp på hotellrummet och lade in en annons på Blocket.
 
 
Sen vet jag egentligen inte vart resten av dagen tog vägen. Thomas och Micke W kom in till oss på ett glas vin, jag öppnade en cider som jag smuttade på och fick hälla ut dagen efter. Så småningom gick de iväg och jag gick upp till Martin för en Minttu eller en irish, men jag var inte alls i form och gick hem utan något av det. 
 
Någon stund senare började i alla fall folk ringa på annonsen och när jag efter några samtal hade en köpare kändes allt mycket bättre. Vi fixade oss och gick ner till minglet före middagen. Där spelade Hopkok som för kvällen bestod av Leif Hermansson, Lars Hester och Lars Kristerz, med ett gästspel av Anders Inberg, Framed.  
 
 
 
 
Det var väldigt bra och roligt! Ja, så blev det middag och när vi svalt den sista tuggan kom underhållningen i form av Kingen som berättade om när rocken kom till Sveg.
 
 
 
Det var förstås också himla bra! Efter det gick vi ner på dansen. I fredags spelade Framed, Larz Kristerz och Looking Back Band.
 
 
Alla tre banden spelade verkligen kanonbra! Framed blir bättre och bättre för varje gång  jag hör dem och i sann Streaplers-anda kör de 100 % live. När de gjorde sitt sista set och jag och Cattis stod och försökte göra oss osynliga bakom ryggen på en vakt (det var en läskig karl som förföljde oss och stod och blängde på oss på en meters håll...) så stannade ett dansande par upp, tog mig i armen och sa "De här är BÄST!" Kul, tyckte både jag och Cattis.
 
Larz Kristerz, LS kronprinsar, gjorde också bra ifrån sig. Det är mer än ett år sedan jag hörde dem, men de har så mycket roliga och medryckande låtar som man helt enkelt måste dansa till.
 
 
 
Looking Back Band har jag aldrig hört förut, så de blev kvällens överraskning. Så jäkla kul med dessa rutinerade musiker som på ett skickligt och självsäkert sätt levererade den ena gamla godingen efter den andra. Medlemsantal som ett dansband på 70-talet och då lät det därefter också. Roligt och fantastiskt bra!
 
 
 
När jag tänker efter spelade faktiskt kvällens alla tre band live.
 
Danssalongen är alltid lite olika möblerad från år till år. I fredags lyckades vi lägga rabarber på ett bord och det var skönt att slippa stå upp hela kvällen. Ståborden har en tendens att vara lite för låga för att de ska vara bekväma att stå vid en längre stund. Tyvärr var det många som ville sitta och vi fick vakta våra platser som hökar. Thomas löste det dock på ett smidigt sätt.
 
 
Inte för att nån brydde sig... Det blev allt Cattis och jag som likt hökar fick vaka över våra kollegors stolar.
 
 
Det blev inte lika sent som kvällen innan. Vi hoppade över pytt i pannan. Istället stämde jag träff med min bilköpare. Han var rädd att jag inte skulle tro att han var seriös så jag gick till entrén där han sa att han skulle befinna sig. Där var dock fullt av fulla ynglingar med tom blick och öppen mun. Thomas sa att han aldrig i livet skulle sälja sin bil till "nån av de där" men plötsligt lösgjorde sig en rödkindad proper ung man ur den vinglande massan och denne unge man visade sig vara den som i framtiden ska se till att Saaben mår bra och ge den den omsorg den behöver för att må bra. 
 
Det är nog bäst jag går och lägger mig nu.
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Boellas

Blond, bitter och besserwisser

RSS 2.0