Back on Track

Så har jag haft min allra första sjukdag sedan jag började på G4S. Inte för att jag inte varit sjuk tidigare, men aldrig tillräckligt för att stanna hemma. Min tjurighet har liksom hittills segrat över feber, snuva, heshet eller vad det än har varit. Men mitt ryggont visade sig vara av det mer långvariga och illasinnade slaget och imorgon skall jag till kiropraktorn kl 10. Sen hoppas jag kunna räta upp mig en smula...
 
Under mina dagar i soffan har jag hunnit med en hel del. Jag har sett Färjan, Det okända, en massa gamla avsnitt av Hollywoodfruar, Ensam mamma, Playa del Sol men också mängder av nyheter och Vem vet mest. Och det är särskilt en sak som har gjort mig fruktansvärt upprörd, nämligen utvisningen av 2-åriga Haddille. Flickan som blev övergiven av sin mamma vid 20 dagars ålder och som därefter levt i ett familjehem i Broby sedan hon blivit omhändertagen då hennes styvpappa misstänks ha misshandlat henne. Jag undrar hur någon för en enda sekund kan få för sig att det är barnets bästa att ryckas upp från den enda familj hon känner till för att hamna i en annan familj som pratar ett språk hon inte kan. Och även om man hittar hennes mamma så är det väl ändå inte självklart att flickan skall bo hos henne. 
 
Man måste förstå att de känslor man får för ett barn som bott hos en så länge inte skiljer sig från de känslor man har för ett biologiskt och vice versa. Det lilla barnet känner inte till några andra föräldrar och varför skulle hon göra det? Nej, någonstans måste det finnas en gräns för vad man utsätter barnet för. Det kan inte vara så att den biologiska föräldern alltid skall han något slags företräde, utan hänsyn till barnet. Det måste finnas tillfällen då rätten till ens barn måste anses som förverkad, oavsett anledning till omhändertagandet. Det är i alla fall min åsikt och jag undrar om paragrafryttarna på Migrationsverket kan föreställa sig hur det vore om någon kom och tog deras barn och sa att "Nu har hon bott färdigt hos dig, nu skall vi skicka henne till ett annat land."
 
Nu har ju i alla fall Haddille och hennes familj fått en tids respit, men nog måste man se över lagen illa kvickt för det här är inte första fallet och säkerligen inte det sista heller. 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Boellas

Blond, bitter och besserwisser

RSS 2.0