When the wheels touch ground

Sigge har länge och flitigt marknadsfört sina goda vänners Nostalgimuseum i Tierp, så självklart skulle vi besöka det också. Det är bara öppet fredag, lördag och söndag och det var väl delvis därför som vi drog ut på hemresan men det var det tamejtusan värt. Kolla på hemsidan så förstår ni och missa inte att läsa artiklarna som finns under rubriken Artiklar.

Sen gjorde vi inte så mycket mer den dagen än att äta och detta gjorde vi på Dragonen i Söderhamn. Så fortsatte vi mot Ångersjön och där hann vi kvällsfika innan caféet stängde för kvällen. Det har faktiskt gått jättebra att sova i bilen, så även denna sista natt. Det blev alltså inte någon särskilt tidig morgon nu heller.

Denna sista resedag innehöll agendan en mängd viktiga och nödvändiga punkter nämligen Ikea i Sundsvall, Skuleberget, Frasses i Piteå samt hemkomsten. Björn vägrade följa med in på Ikea men jag skulle bara handla två saker så det skulle ju gå snabbt som tusan. Nu blev det kanske ett par grejer till, kanske till och med ännu mer, fast jag var tillbaka till bilen inom 45 minuter. Tycker jag var ganska skickligt gjort, med tanke på att det var lördag.

Gasen i botten mot Docksta och Skuleberget. Vi åkte linbanan för två år sedan och ville göra det igen. Det är skithäftigt att sitta där och dingla med benen högt över trädtopparna. Särskilt när man åker ner.



Man ser väldigt långt från toppen.



Nu var vi ju i princip hemma och nästa mål mat skulle intas på Frasses i Piteå och så blev det också. Vi rullade in på gården hemma strax efter 22 och ganska kort därefter hade vi tömt bilen på alla kassar, väskor, täcken, luftmadrasser och tusen andra saker. Det var skönt att vara hemma och allra skönast var det att gå och lägga sig i sin egen säng.

Lika bra gick det inte för Sigge, som inte kom längre än till Växjö vid sitt första försök att komma hem. Rätt vad det var så hoppade hans bil minst en meter upp i luften och sedan kom ena bakhjulet och körde om honom. Av bakaxeln var bara spillror så med bärgare fick han återvända till Blekinge. Därefter blev det ett himla sökande efter en ny bakaxel och denna skulle ju på plats, så det dröjde några dagar innan det blev aktuellt med en ny avfärd. Det gick bra, men hans besök i Tierp blev betydligt längre än vårt - flera dagar - och han har inte anlänt till Norrbotten förrän idag. Så man kan nog säga att Thomas och Annas bröllop blev hela hans sommarnöje!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Boellas

Blond, bitter och besserwisser

RSS 2.0