Vinter farväl

Det är ganska kallt i lägenheten när man knappt har något tak.

Det är dock varmare i köket eftersom det i alla fall har kvar halva yttertaket.

Så här ser det ut när man sticker upp huvudet på vinden... Stackars mej, va?

Idag var det jäkligt varmt. Nästan obehagligt, faktiskt. Behöll Teva-sandalerna på när jag gick hem från jobbet och insåg att jag får tidigarelägga min utanstrumporprincip som går ut på att jag aldrig någonsin, av ren princip, drar ett par strumpor på fötterna mellan 1 juni och 31 augusti.

Detta kommer sig av att jag en gång i världen sjöng i samma kör (Luleå Domkyrkas Motettkör) som en tjej från Småland som läste till bergsingenjör här i Luleå. Hon hade den principen, och jag kommer aldrig att glömma när vi var på körläger i Kvikkjokk i slutet av augusti och vi infödingar klädde oss i täckjackor med pälsbräm, graningekängor och raggsockor, medan Tina, till synes oberörd vandrade upp på kalfjället i ett par foträta sandaler, utan strumpor. Det blåste och var kallt och man kunde nästan ana snöflingor i luften. Jag tyckte hon var himla cool så jag har levt likadant sedan dess. Och det har gått väldigt bra. Fast egentligen är det ju skitdumt.

Vi har i alla fall fått gröna löv på våra träd, vi också.

Morgonpromenaden till jobbet.

Gröna blad faller aldrig, de dröjer sig kvar...

Nu har jag suttit vid datorn i två och en halv timme efter att ha skrivit ett fyra sidor långt yttrande till Skolinspektionen. Jag har gjort mitt yttersta för att vara så cynisk, sarkastisk och spydig som möjligt och jag tror jag har lyckats ganska bra. Ilskan är min drivkraft... 


Kommentarer
Anna

Är det konstigt att du längtar bort nån gång, din stackare?..

2009-05-19 @ 14:36:21
URL: http://mermusik.blogspot.com
Ethel

Vad härligt att det börjar våras uppe hos dig också, det är ju så underbart med ljuset och den skira fina grönskan som kommer den här tiden på året. Takjobb - det måste vara en upplevelse utöver det vanliga - du härdas på alla de sätt. Hoppas du får en kul tripp ner till Ullared mfl resmål som ska besökas.

2009-05-19 @ 23:14:30


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Boellas

Blond, bitter och besserwisser

RSS 2.0