Heja Sverige!

Trots att jag har slitit som en bäver hela veckan har jag ändå hunnit sy litegrann. Lånade ett mönster på haremsbyxor av kollegan Sonia och full av inspiration sydde jag ett par på tisdag kväll. Döm om min förvåning när jag upptäckte att benen blev bra mycket längre än jag förväntat mig, medan grendelen inte hängde längre ner än på ett par ordinära baggy. Min arma hjärna behövde faktiskt inte mer än några nanosekunder på sig för att räkna ut att jag hade vänt det oerhört komplicerade mönstret upp och ned, så dagen efter köpte jag ett svart tyg i tvättat linne (49 kr/m, Ohlssons tyger och stuvar - en riktig tygaffär!) och sydde därefter ytterligare ett par. Denna gång åt andra hållet. Men det första paret är absolut användbart.

Upp på bilden är ner på byxan.

Tisdagsparet till vänster och onsdagsparet till höger.
Jag brukar ju vara ledig på torsdagar, men denna vecka ville bytte jag och chefen. Det är onekligen ganska skönt att ha en ledig dag mitt i veckan, särskilt när man jobbar lördag. Förutom byxsömnaden hann jag också med att klä om fyra stolsitsar åt min svägerskas föräldrar.

Även detta tyg är från Ohlssons. Det gjorde sig kolossalt bra mot deras antikvita möbler.
När vi var på Stoff och Stil köpte jag en finurlig rouleauvändare som jag fick användning för när jag skulle sy hällor till brallorna. Mycket praktisk sak som jag kan rekommendera. Annars går det ju bra att sy in en snodd att vända med förstås...


Och av den helgdag nationaldagen blev, på pingstens bekostnad, märker jag intet. Trots röd dag skall Shopping ha öppet mellan 12 och 16 och självklart jobbar jag. Det är ju inte bara negativt eftersom det är 100 % ob-tillägg hela dagen, men ändå... Pratade med en bekant i Göteborg igår och hon gjorde mig uppmärksam på att det bara är sex veckor kvar till Malung, så på lördag kväll tänker jag sätta igång med Annas klänning. Sedan skall jag ju sy min egen, plus att jag tänkte svänga ihop några blusar också. Men om jag siktar mot stjärnorna når jag kanske trädtopparna och det är väl gott nog?


Kommentarer
Madde

Men hallå där va du ligger i och syr, ser med spänning framemot när du sätter igång med mitt tyg :)

Otroligt snygga haremsbyxor förresten.

Ha det bra !!

2009-06-05 @ 13:36:45


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Boellas

Blond, bitter och besserwisser

RSS 2.0