Scissor sisters

Efter en tids harmoni på jobbet har jag invaggats i föreställningen att människan är god. Folk har varit glada, charmiga, snälla, hjälpsamma och så vidare. Till idag, när en kvinna dängde en packe möbelband i disken och sa:
- Har ni inga bredare än de här?

Många kunder tror att vi har en lucka i taket bakom vilken vi gömmer varor vi inte vill sälja. Till exempel lite bredare möbelband. Eller en trettionionde färg av snedslåarna. Eller neongula dragkedjor. Eller vackrare knappar än dem vi har framme. Eller äkta gore-tex. 

- Det där torde vara den gängse bredden på möbelband, sade jag. Är de bredare kan det vara svårt att få snygga hörn och svängar.
- Men de är ju så DYRA! sa kvinnan upprört och pekade på prislappen med ett av sina guldringsprydda fingrar. Jag behöver ju femton meter! Vad blir det?!
Jag räknade snabbt ut att femton multiplicerat med hutlösa 18:50 blir 277:50. Ett tämligen facilt pris för en så stor mängd möbelband. Kvinnan blev upprörd och fortsatte:
- Men räcker det inte om jag betalar femton kronor metern?
Jag drog ett djupt andetag innan jag föreslog att hon skulle åka till en tapetserare och titta på möbelband. Framförallt på priserna.
- Eftersom bandet kostar 18:50 så räcker det givetvis inte, sa jag och gick in i förrådet för att hugga en Fiskars skräddarsax i en gammal kudde igen och igen och igen.

När jag kom ut i butiken igen stod min kollega och rullade in de fem-sex meter av bandet hon hade dragit ut och av kunden syntes inte ett spår. Hon hade plötsligt kommit på att det nog var för smalt i alla fall. Jag vill gärna porta henne eftersom hon fick mig att återigen förlora tron på mänskligheten. 



När jag nu ändå är i gnällartagen vill jag passa på att klaga på alla de inobservanta individer som ser en röd lapp i ena änden av affären och därmed inbillar sig att hela sortimentet är prissänkt med 50%. De köper fem meter av ett tyg och när de skall betala säger de förvånat:
- Men det var ju halva priset!
- Nej, säger vi vänligt. Inte på det här tyget. Däremot är det halva priset på tygerna i hyllan bredvid. De som är märkta med stora röda lappar och som ligger under en skylt där det står att just de tygerna är prissänkta. 
Vissa insiktsfulla typer inser att misstaget är deras eget och förbannar, helt riktigt, sig själva, medan andra helt och hållet anser att det är personalens fel. Allting. 

Men hallå! Om det finns några ställningar med prissänkta varor på Stadium, inte farao är det väl ändå någon som tror att ALLT i butiken reas?! Eller?

Nu är jag lagom uppjagad för att betala månadens räkningar. Fridens!

 



Kommentarer
Kristina

Jag fick mig ett gott skratt när du beskrev användningen av Fiskars saxen, he he. Jag sökte på möbelband och är tapetserare.

Hälsa tanten att handgjorda möbelband från fd. Ivarsons, kostar 53kr/m och andra 41kr/m om de är gjorda i Sverige eller Tyskand.

ps jag lovar att inte dra ut 5 meter band om jag inte skall köpa det :p

2009-05-13 @ 15:15:00


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Boellas

Blond, bitter och besserwisser

RSS 2.0