Blue suede shoes

Det var egentligen nu jag skulle skriva om hur en Subaru Columbus hamnade i min ägo, men jag väntar med det och berättar om fåtöljen jag sytt.

Det heter väl att man har "klätt om en fåtölj" men i det här fallet känns det mer som om jag har sytt den. Det har alltså inte förekommit en enda möbelspik i hela processen. Tyget är, som sagt, en snygg fuskmocka som jag fyndat för 49 kr/m i vår butik. Det var jobbigt att sy i eftersom det sög fast i både undermatningen och pressarfoten. Detta sug kan visserligen avhjälpas med några remsor smörpapper, men risken finns att det blir kvar rester som man får sitta och peta bort med pincett och jag tänkte bara:
- Idas!
och så sydde jag utan smörpapper. Det blev alltså inga ränder som på originalklädseln, utan endast små ploppar här och där. Bra nog. Det är massor med tyg kvar! Jag skulle kunna sy en mockakappa, men det tänker jag inte göra eftersom jag inte vill ha någon mockakappa, men Katarina har börjat sy ett tennarmband av någon slamsa så hon kan ju sy hundra till... Veganarmband.

Och nu är det bara fotpallen kvar, men den skall jag göra imorgon när jag nyktrat till.

Vi har nämligen jobbat kväll i kväll (läs: flyttat butik) och vid erbjudandet om att "runda av" föll den gravida kvinnan självklart bort. Även den bilkörande tvåbarnsmamman och den till synes nyförälskade 25-åringen. Kvar var jag, den bittra 49-åringen, som visste att de fyra barnen ätit potatisgratäng och grillad flintastek hos sin pappa och således inte skulle svälta ihjäl. Jag drack alltså några plastmuggar med vitt vin innan jag vandrade hemåt. Men jag känner mig ändå såpass fräsch att jag kan ta itu med fotpallen... Faktiskt.


Kommentarer
Anna Neah

Du behöver inte ligga i varken carport eller garderobsskrubb. Det blir som vanligt en tältsäng.

Nu är det inte långt kvar!

2009-08-22 @ 22:55:44
URL: http://mermusik.blogspot.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Boellas

Blond, bitter och besserwisser

RSS 2.0