Dansbandskampen 8 och en ledig helg...

Inte helt överraskande gick även denna vecka både Scotts och Larz Kristerz vidare. Om LK tycktes ha stagnerat förra veckan, så var det ingenting mot Scotts igår. De har förvisso uppenbarligen fullt upp, men tävlingen är inte slut och Aftonbladets läsarundersökning till trots så är de ännu inte i hamn. De var alltså inte på topp, men eftersom de tidigare haft möjlighet att visa hela sitt register så var det uppenbarligen ingen större skada skedd.

Då var det värre för Kindbergs, som inte alls gick fram i rutan. Bandet tillhör verkligen mina favoriter. De spelar omväxlande och dansant musik och de tilltalar en blandad publik, vilket jag tycker är ett stort plus. Ungefär som Jannez, utan att de båda orkestrarna för den skull har några likheter, mer än att de består av män. Jag tyckte om deras version av "Dancing in the dark" och det märktes att de tagit sitt uppdrag på allvar och gjorde sitt yttersta för att åstadkomma ett bra framträdande. Men tyvärr föll det platt till marken, kanske mest beroende på Jockes röst. För inte är han väl sådär hes i vanliga fall? Han sjunger visserligen stundom ordentligt nasalt, men det är ju ingenting man tänker på under en vanlig danskväll? Jag hävdar i alla fall att bandet är ett av de som har möjlighet att ta över efter de stora. De har en stark profil, men behöver möjligen bättre låtar. Och Jocke skall kanske ta ett par sånglektioner, något som fler sångare skulle behöva. Och det säger jag i all välmening, inte av elakhet, för jag håller Kindbergs mycket högt och önskar dem allt gott.
                   
Jenny Saléns var kolossalt bra! Jag älskar tempot i vilket de framförde sina låtar! Dansmusik! Riktig dansbandsmusik! Gung, häng, dansvänligt. Särskilt för oss som fortfarande dansar i takt till musiken. Tråkigt med bandet är förstås att man har både bas och klaviatur inspelat. Å andra sidan spelar Niklas på sin sax alldeles själv och det uppväger ju en del. Sen får man ju hoppas att inte datorn krånglar.

Och vad kan man säga om Wahlströms utan att vara allför elak? Tur att de har duktiga Chris Andersen med sig i fortsättningen. Tur att de spelar skitbra låtar på dans, både sina egna och andras. Tur att det finns en publik som gillar dem. Jag gör det inte.

Ja, och så har vi våra kära Larz Kristerz, som vaknade till liv igår. Peter skall kanske hålla tyst, eller möjligen sjunga i en tonart som passar honom, men annars är de så jäkla bra! Att de har 70-talsinspirerade kostymer är väl heller inte konstigare än att Kindbergs klär sig som cowboys? Läste ett inlägg i något forum där någon menade att de var helt värdelösa som dansband och att den lilla stund som de spelade i pausen i Strängnäs var helt outhärdlig. Och det, menade skribenten, tyckte alla! Och tänk att jag tyckte precis tvärtom! Scotts öste på för fulla muggar och på så hög volym att de överröstade det mesta i arenan, så när LK ställde sig på scenen kändes det som balsam... Observera att detta gällde båda mina dansbandskampskvällar i Strängnäs.

Vem blir tittarnas Joker? Det är ju i och för sig oväsentligt eftersom Scotts eller LK vinner tävlingen, men det skulle ju vara kul om Jannez eller Martinez fick visa upp sig en gång till. Eller Face-tjejerna, men det är väl att hoppas på för mycket.

Jag kan bara konstatera att "Dansbandskampen heta känslor väcker". Jag har observerat att många som håller på Scotts eller andra modernband, samtidigt gör ner Larz Kristerz eller hela mogengenren (jag hatar fortfarande benämningarna moget-modernt) medan LK:s anhängare mest verka vara ena glada rackare. Jag måste nog analysera detta faktum i ett annat inlägg.

Nu börjar det dra ihop sig till läggdags för Boella. Nu är jag endast ledig en dag till före jul, och det är på torsdag. Jag jobbar till och med lördag och söndag till kl 18.15. Trist, men det ger pengar. Igår bakade jag jullimpa och idag har jag bakat pepparkakor. Jättetunna, men garanterat doppvänliga.

Litegrann som när Pippi Långstrump bakade pepparkakor. Fast jag höll inte till på golvet...

Och så här såg det ut hos oss igår. Som att bo i Narnia...

För nu är det snart jul, och strax därpå har vi ett nytt år igen. Och bara ett par dagar därefter spelar Drifters i Skelleftehamn och om dem tycker jag!

Bäst för ögonblicket: Bilder av dig med Flamingokvintetten


Kommentarer
Anonym

fjårtis

2008-12-15 @ 01:33:39
Kenta & Tomppa

Dans är dans men inte till vilket pris som helst. Dom kan inte spela i takt. Därför kan inte vi gnussa i takt. P.S Du är en härlig brallis D.s

2008-12-16 @ 01:27:35


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Boellas

Blond, bitter och besserwisser

RSS 2.0