Final och Fernandoz

Otroligt vad tiden kan gå fort. Redan söndag och jag har ännu inte hunnit göra något av det jag föresatt mig. En gång i tiden hade jag till och med tänkt att jag skulle ha en liten förrådsrensning samt dessutom ligga i en snödriva och lapa sol någonstans. Istället sitter jag här med en Iphone som jag skulle behöva komma igång med och en deklaration som skall vidarebefordras.

Å andra sidan har jag haft kul i helgen. I fredags åkte jag till Max och Christin efter att ha hämtat två pizzor på Da Vinci i Boden. Drack lite rom och cola till pizzan och körde alltså inte hem utan sov över. Tog dessutom en rejäl sovmorgon, så de där timmarna jag tänkte jobba, när jag ändå var i Boden, hoppade jag över. Åkte hem och lagade middag, fixade mig och åkte till Hans och Märit i Piteå. Tillsammans fortsatte vi sedan till Skellefteå Folkets Park där Fernandoz spelade.



Men allvarligt, det var jättekul! Fernandoz kan knappast räknas till de spralligaste orkestrarna, men man kan inte bortse från att Anders Nordlund har en helt fantastisk röst och att de onekligen spelar kolossalt dansvänligt. Det bästa med att dansa i Skellefteå är att alla är så himla dansanta. Det dansas riktig foxtrot, vilket innebär att paren rör sig runt dansgolvet i samma riktning och dessutom i takt till musiken. Det flyter på väldigt bra när man slipper de stillastående gungande paren, som plötsligt galopperar iväg med ett par hoppsansteg, för att därefter parkera en stund igen. I och med att de inte är där så förekommer det heller inte några ryggsäckar, handdukar och vattenflaskor. Man känner helt enkelt att man är på dans och det är ju kul!






Skellefteå AIK krossade förresten AIK igår vilket innebär att de nu är i final. Jättekul, och jag håller tummarna för att de håller hela vägen till guld. Intressant är också att tidningarna skriver att det är två norrlandslag i finalen. Brynäs ligger i Gävle, 17 mil från Stockholm... Förvisso i Norrland, men jag är tveksam till att man hade använt samma uttryck om det rört sig om två lag från Svealand. Fast detta var bara en gnällig passus...

Nu hade jag tänkt gå en jättelång promenad i solen, men samtidigt är jag sugen på att få igång min nyinköpta Iphone. Det finns ju för guds skull ingen bruksanvisning, vilket jag hysteriskt påpekade för min support, brorsonen Christoffer, som skrattande påstod att det inte behövs. "Det är världens enklaste operativsystem, det där fixar du. Det är bara att prova sig fram." Må dä?



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Boellas

Blond, bitter och besserwisser

RSS 2.0