Ett ruskigt långt inlägg, jag vet...

Äh, vad farao... Sitta här i efterhand och försöka passa ihop rätt bilder med rätt inlägg. Det ids jag inte! Det får bli ett sammandrag av helgen!

Martin och Roger är väldigt traditionsbundna av sig. En av deras traditioner är orkesterforum i Vemdalen och en annan är gräddstuvad pyttipanna klockan 03.15 på nätterna. Själv var jag inte särskilt sugen på just det, men det fanns det andra som var. T o m Thomas slukade både pyttipanna och ägg!

Jag har dessvärre inget bevis på detta eftersom någon inte tyckte att han skulle synas på bild....

Martin, Roger och Bettan
Eftersom fredagens frukost endast bestod av två ynka polarkakor med rökt kalkon så kände jag redan vid 12-snåret att jag behövde påfyllning av något annat än irländskt kaffe. Syster Karin och jag stegade därför ner till Ica för att inhandla lunch, och strax därpå dök också resten av sällskapet upp. Det blev kantarellsoppa med creme fraiche för min del. Mums.

Carl-Martin tittade förbi...
På fredagen serveras alltid en tvårätters middag och på lördagen är det tre rätter. Men då får man å andra sidan ingen välkomstdrink.

Mysig mingelmusik
På höstforumet åt vi i stora danssalen på fredagen och det fick vi göra även denna gång. Ja, på lördagen också för den delen... Det var en lite speciell belysning därinne som gjorde att man inte riktigt såg vad det var man åt.

Jag är nästan säker på att det var ett kycklinglår jag satte kniven i.

Systrarna K underhöll och den här gången slapp jag gungeligunga och klappa händer.
På dansen spelade bl a fantastiska Ragges från Luleå som nu, efter att ha spelat i typ 75 år, äntligen är på väg mot sitt stora genombrott. De är faktiskt jävulskt bra, och jag är inte ironisk! Bland de andra bra banden som spelade den här kvällen märktes också Arvingarna (som jag redan skrivit), Micke Ahlgrens och Mickeys. De sistnämnda hade gjort ett långt Lasse Stefanz-potpurri särskilt till Thomas och tänk vilken tur han hade som fick dansa till det med mig! Det var i alla fall kanonbra. Jättegulligt av dem!

Casper och Kim
Lördagen bjöd på fortsatt solsken så frågesporten ägde rum utomhus, där vi också bjöds på gulaschsoppa som jag valde att inte äta. Inte heller Martins medhavda dryck kändes särskilt attraktiv.



Humle river av ett gitarrsolo, till publikens förtjusning

Det kan vara tungt att stå upp och spela dragspel, det har Thomas sagt. Att han vet vad han pratar om kan ni se här.
Det gick inte fullt så illa för mig som jag trodde på frågesporten. Jag hade rätt på flera frågor, närmare bestämt sex stycken. Mest stolt är jag över att jag var den enda som visste svaret på den första frågan. Mosebacke monarki, skulle det vara, men ingen annan var särskilt impad eftersom de troligen misstänkte fusk. Hur de nu kan tro något sådant. Jag fuskar väl aldrig! Särskilt inte den här gången. Det var en omöjlighet att ha något slags telefonkontakt med omvärlden eftersom det sjöngs och spelades instrument utan avbrott, hela frågesporten igenom. Egentligen borde jag haft ett halvt poäng till eftersom jag gissade Lars och Krister på en fråga där svaret var Lars och Kent och i sådana fall hade jag ju vunnit en kryssning som jag inte kunnat uttnyttja. Nu vann jag två fribiljetter till Abbes logar. 11 och 13 juni. Scotts och Zlips. Hurra. Mina favvoband. Not. Men Abbe lovade att lösa det om jag vill komma någon annan gång.

Så rullade dagen på. After ski med Face 84, rosa middag, dans därefter. Kvällen glada överraskning var Janders från Umeå, som spelade mycket inspirerat och dansant och de hade också tränat in lite rörelser som liksom blev pricken över i:t. Lägg därtill en upphottning av kläder och hår så förstår ni kanske att här har vi ett gäng som inte lämnar något åt slumpen.
 
Face 84 blir bara bättre och bättre för varje gång jag hör dem, och även om de inte spelar riktigt "min" dansmusik så hindrar det inte att jag gärna lyssnar på dem. De gör för övrigt en ruggigt bra version av Blue blue moon

Luften inne på dansen lyste med sin frånvaro, varför täta vätskekontroller var nödvändiga. Alla drack vi läsk, eftersom vi skulle köra tidigt på söndag. Trots detta insåg jag att jag kunde hela texten på Sofia dansar go go, vilket jag var tvungen att demonstrera för mina djupt imponerade (hårt prövade) kamrater. Martin ville inte vara sämre och tillsammans sjöng vi En kulen nattnattnatt. Vi avrundade sångstunden med Mora Träsks gamla hit Nu går vi ut på tigerjakt, men då hade Roger fått nog och höjde förvånande nog rösten. Så då gick vi ner till dansen igen.

Expanders körde en enda lång rockshow där Jan-Åke visade vilken jäkel han är på gitarr. Det var händerna i luften och ett ruggigt drag. Dave Edmunds Get out of Denver är väl inte den optimala danslåten, men de gjorde en grym version. Å andra sidan har jag alltid undrat vad man skall dansa till Flamingos Jag går ut med hunden....

Den här trodde att han skulle få dela rum med mig. Han dog strax efter att jag tagit bilden.
Jag var tackochlov tämligen utvilad på söndagen när jag bara hade en 75 mil lång bilresa att se fram emot. Bilen fortsatte att rycka så fort jag accelererade, men den tog å andra sidan inte mer än 0,72 i snitt och det får jag väl vara nöjd med. Efter två kokta på mos i Torsboda utanför Sundsvall klev jag inte ur bilen förrän hos Frida i Piteå. Vi åkte på Kvantum för att handla lite mjölk och vem träffade jag där, om inte Simon Lundin från Expanders! Han verkade pigg, men de åkte förstås hem på natten. 

Och när man kör över Höga kusten-bron så vet man att man snart är hemma! Bara 45 mil kvar!

 


Kommentarer
Lunkan

Åkte tåg med herr Råberg, förstärkningen i Ragges. Glömde Sms:a dig att du skulle kolla på dom. Men det behövdes inte. Skönt att dom skötte sig. Pikade herr R om att detta hade du aldrig kunnat drömma om på 70-80 talet... på väg till dansbands forum i Vemdahlen!

2009-04-28 @ 19:36:47
td

Det var ett väldigt långt inlägg. Tur att du inte turnerar varje helg för då skulle du behöva ett eget internet...

2009-04-29 @ 00:42:53
Anonym

Var du tvungen? Jag höll på att svimma när jag såg bilden!

2009-04-29 @ 01:02:29


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Boellas

Blond, bitter och besserwisser

RSS 2.0