Black as midnight on a moonless night

Förra årets succéhöst verkar upprepa sig. Regnet står som spön i backen mest varje dag, utom de två senaste helgerna då det har varit varmt och soligt. Och det får man ju vara glad för. 
 
I fredags var det säsongsavslutning på Björknäsparken. Av 22 danskvällar (inklusive Streaplers) har jag bara varit där 10-11. Ibland har jag knappt dansat utan bara varit dit och hälsat på... Så pigg och inspirerad är jag efter veckans sista arbetsdag. Jag är övertygad om att de ideellt arbetande arrangörerna är de bästa i hela landet. Kanske t o m bättre än jag själv. Det bjuds på fika i alla de former och orkestrarna bjuds alltid på middag. Ingen skulle komma på att säga till en orkestermedlem att "Nä, du åt ju din macka när du kom. Ska du ha en till får du betala för den". Själv har jag gått som barn i huset, och fått ta del av denna gränslösa generositet. Som sagt, helt fantastiska människor. 
 
Det var i alla fall Elisas som spelade i fredags, och det gjorde de med den äran. Jag gillar de här unga banden som spelar sån där riktigt bra och lättdansad musik. Callinaz och Donnez är två andra exempel på sådana band. Zekes ett tredje, fast de lägger ju tyvärr ner.
 
 
 
 
Jag stannade inte sådär särdeles länge. Regnet bara vräkte ner när jag åkte hem och det kändes alldeles utmärkt att få krypa ner i bingen hemma. 
 
Under lördag förmiddag njöt jag av tystnaden medan de andra fortsatte sova men till slut var jag ändå tvungen att ta itu med en del måsten. Bl a att röja upp så att mina middagsgäster inte skulle bli alltför chockade. Vardagsrummet har fungerat som tillskärningsrum de senaste månaderna och jisses vad dammigt det var överallt! Men vilken härlig känsla när det är rent!
 
Så kom Märit förbi och vi hann sitta ner och ta en kopp kaffe innan hon hastade vidare. Därefter åkte jag på Kvantum och handlade och DÄR ställdes jag inför ett av de argument för/emot att flytta från Norrbotten som jag mer eller mindre omedvetet börjat samla på mig, nämligen dessa:
 
 
Om det INTE finns Trocadero eller Portello, vad ska man dricka då? 
 
Och så blev det söndag och då fyllde jag år. Igen. Fram till i lördags har jag bävat inför denna dag. Jag kan liksom inte förstå vart livet tar vägen och jag tycker det är skitjobbigt att säga hur gammal jag har blivit. Men det visade sig plötsligt att livets förutsättningar kan förändras på ett ögonblick. Inte för min del, men för en god vän. Det här har gett mig en tankeställare och jag inser att jag istället ska vara vansinnigt glad för att jag får fylla år ännu en gång. Att jag kan springa uppför trapporna till min lägenhet, att jag inte har ont någonstans, att jag egentligen mår bättre nu än vad jag gjorde för femton år sedan. Jag är så ruskigt glad över allt kul jag hinner vara med om under året. Resor till Vemdalen, Malung och Blekinge. Och nu blir det Göteborg så småningom också!
 
Men jag vill fortfarande inte ha en massa främmande på min födelsedag. Tycker bara det är skitjobbigt. Nu kom bara mina bröder och min svägerska. Vi träffas inte sådär överdrivet ofta, och det är kanske det som gör det lite extra trevligt att bara sitta ner och surra med dem i lugn och ro. Och ja, vi vräkte i oss fika också för jag hade hunnit baka inte mindre än fyra sorter.
 
 
Fudgerutor, havreflarn med chokladkräm, kolakakor och rödbetskaka med saffransglasyr. Den vackra blomman i kruka fick jag av Adam, Malins pv. 
 
Jag har alltså inte hunnit fundera så mycket över min framtid och definitivt inte hunnit fylla i min profil på någon av de hemsidor som olika företag använder sig av när de rekryterar. Men det löser sig. Nu kollar jag på Färjan så jag måste ta händerna från tangentbordet för att istället hålla i kudden framför ansiktet...
 


Kommentarer
Elisabeth Welén Svensson

Har hittat både Portello o Trocadero här i Dalarna....i några få affärer......favoriterna nummer 1!!!! Utan dessa kan man ju inte leva...:))

2012-09-27 @ 16:31:35


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Boellas

Blond, bitter och besserwisser

RSS 2.0