Mean Woman Blues

Jag har varit arg länge. Det har gått upp och ner, men i helgen var det dags igen. Jag upprörs över att en liten klick människor inte har något bättre för sig i sina fattiga liv än att hävda sin rätt att prata skit om Lasse Stefanz i allmänhet och Olle Jönsson i synnerhet. Nu på sistone, sedan Olle aviserade att han gjort sin sista spelning med bandet, är det framförallt två damer som, trots att ingen av dem är något Lasse Stefanz-fan (något som båda varit noga med att påtala), ändå ägnar förvånansvärt mycket tid åt just Lasse Stefanz. 
 
De båda (ja, det finns fler också, men de här två är värst) menar att man får ha åsikter så länge man står för dem, de "anser" en jävla massa om Olle. De spekulerar i en mängd olika anledningar och har åsikter i samband med dessa. Ungefär som om jag skulle sprida ut att jag tror att grannen slår sitt barn för barnet skriker så mycket. Och OM det nu vore så att han gjorde det så vore det ju ändå förjävligt. Jag måste ju också ha i åtanke att barnet kan skrika av någon annan anledning. Det kanske har kolik eller eksem? Håller på att få tänder?
 
Förstår ni resonemanget? "Jag säger inte att det var en pr-kupp, men OM det var det så blablablablabla...." Jag fattar inte varför man ägnar så oerhört mycket energi på något som bevisligen inte gör en till en bättre människa. Gillar man inte företeelsen Lasse Stefanz så är det väl bara att skita i dem och ägna sig åt något man gillar istället? Dessa damer förbehåller sig också rätten att håna de som inte håller med dem. De vrider och vänder på resonemang och tolkar andras inlägg som fan läser bibeln.
 
Diskussionerna gick vilda även i somras när Lasse Stefanz ville spela på bana 2 i Malung. De blev då kallade både det ena och det andra av sina icke-fans och jag läste t o m en blogg i vilken skribenten framförde den briljanta åsikten att det var dags för arrangören (Malung, alltså) att sluta ha Lasse Stefanz för de drog till sig så mycket folk och det blev så stökigt både i Orrskogen och nere på stan p g a dem. Håhå, jag slår mig för pannan och tröstar mig med att dessa individer, som tycker det är så viktigt att sprida denna dynga till andra, i själva verket inte är så många.
 
Jag är inte heller något hängivet Lasse Stefanz-fan, men jag är imponerad över deras framgångar. Jag tycker det är fantastiskt att en 56-årig icke-Adonis har förmågan att trollbinda så många, vare sig han  framträder med orkestern eller som solosångare. Lasse Stefanz musik är också väldigt speciell. Det svänger som tusan och jag vet många som köper skivorna utan att någonsin sätta sina fötter på ett dansgolv. Jag kan inte finna någonting med det som skulle vara negativt för branschen. 
 
Och OM de nu skulle verka lite dryga ibland, vad gör det? Vi ska ju dansa och lyssna till dem! Har man spelat ihop i 45 år och säljer flest skivor i landet, alla kategorier, så kanske man inte alltid behöver stå med hatten i hand vart man kommer. Jämför man med "riktiga" artister är de ändå bara en sunnanvind. Det räcker med att ha kommit femma i en talangjakt på tv för att ha en lista på saker som skall finnas i logen. Dansbandsartister är oftast nöjda och glada om de blir bjudna på mat. Det är lite pricken över i och inget de brukar räkna med, har jag förstått. 
 
 
Fascinerande är också det faktum att det faktiskt inte finns något annat dansband i hela Sverige som har några brister, om man får tro dessa belackare. Ingen spelar så högt som LS och inga medlemmar är så dryga som LS. Men jag lovar att det finns en del som tillskriver sig själv en väldigt stor plats i universum.
 
Jag skulle kunna skriva mycket mer, men jag ger mig nu. I dagspressen möter man en annan falang - dansbandshatarna - och de hade mycket att säga när nyheten om att Olle skulle sluta var på löpsedlarna. Mitt bland alla elakheter läste jag detta inlägg:
 
"Voksne mennesker....ojojoj. Hvorfor gidde å uttale seg i en sånn sak,når man ikke liker dansband en gang??? Og til dere sin mener d ene og andre om olle,har dere pratet m han på 2 mannshånd noen gang?? Kjenner dere han,så dere kan uttale dere om han som person??? I forhold til musikken...noen liker dansband,andre ikke....noen liker rock,andre ikke. Men hvorfor skrive dritt??? La heller være å bry dere. Handler faktisk om mennesker,dere rakker ned på. Respekter andre istedet for å skriv møkk!!! For min del håper jeg olle fortsetter. Men forstår å om han vil bruke tiden på annet.......han får gjøre d som er best for han!!! Og dere andre her,hør på d du vil av musikk,lik de du vil og bruk tiden på det du vil....men respekter andre,og ikke gidd å bruke energi på å takke ned på andre. Mennesker er forskjellig,reagerer forskjellig,liker forskjellig osv....og takk faen for d :-) men ikke rart d er krig i verden når d blir sånne diskusjoner ut av ett dansbandsoppslag....ojojoj......"
 
Min ilska beror på att människor använder internet till att spy ur sig ilska, elakheter, sjuka idéer och anklagelser utan att den/de drabbade har en chans att komma till tals. Man hävdar sin rätt att göra så och tror att det är helt ok eftersom man inte är anonym. Nu har de värsta trådarna på det forum jag skriver om plockats bort, men orden har ändå blivit lästa av många som kommer att minnas dem. Allt som blivit skrivet finns kvar. Någonstans. 


Kommentarer
T

Hur delar man det här inlägget så att de två inbecilla damerna som skriver på Danslogens facebook kan läsa? Ja just det, dom förstår inte så långa och rättstavade meningar...

2012-11-25 @ 23:30:09
maritha johansson

Tack för det--mycket bra skrivet!!!!

2012-11-26 @ 16:19:15
Martin Johnsson

Kan inget annat än att hålla med till fullo. Att folk inte inser att LS framgång liksom andra stora bands, gagnar hela branschen i sig.

2012-11-26 @ 16:28:18
Danne

Kloka ord från en klok kvinna! :)

2012-11-26 @ 18:14:32
Cattis

Hade inte kunnat sagt det bättre själv... snyggt och rätt skrivet!

2012-11-26 @ 18:45:05
Micke

Tack fint skrivet LS har gjort mycket för mig gennom åren gennom deras musik hadde det inte varit för olle så hadde jag inte suttit här nu så sluta klanka på dom nu o låt dom få förjula vardagen för många som älskar deras musik

2012-11-26 @ 19:51:53
Dansbandsfrun

Hej Där! jag måste säga att du verkligen har slagit huvudet på spiken!! Jag kollar in på sidan nästan varje dag för att hålla mig lite ajour men går ur nästan direkt då de där två ständigt förstör mitt goda humör. Jag blir så förbannad på ren svenska! Och det är ingen idé att skriva något till dom för då blir det 7 resor värre. O det komiska är att dom inte har en aning om att folk syftar på just dom två ;) Dom är o "naggar" på VARENDA inlägg som skrivs och har sina "åsikter" om allt. Ofta sånt som inte har en aning om ;) Jag tycker det är så otroligt oförskämt mot A som lägger ner massor av tid och har skapat sidan. Återigen, MYCKET bra skrivet!! Ha det bra/hälsningar Evalena

2012-11-26 @ 22:47:30
URL: http://dansbandsfrun.bloggplatsen.se
Blondie

Hej !! Jag har precis som du försvarat LS många ggr, både på danslogen o min egen blogg. Har skrivit mycket om dom sen det hände. Nu vet jag vad som utlöste det hela men det håller jag för mig själv, dom är bara människor dom oxå. Olle är en mycket karismatisk person o något exentrisk som skiter fullständigt i jantelagen o jag älskar såna personer i dagens stelbenta Sverige. Jodå, jag har fått min beskärda del av de bägge damerna ang LS, de har en förmåga att ta fram det absolut sämsta ur folk o jag tror dom njuter av det. Jag har skrivit samma som du, om man inte gillar en viss företeelse så varför lägga så mycket energi på att skriva en massa skit om det?? Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst men tack för ditt inlägg !!

2012-11-27 @ 11:24:56
URL: http://theperfecthousewife67.blogspot.com
Tomas

Håller helt med dej! Att man spekulerar för sig själv är en sak men att dessutom kasta en massa skit runtom sig är inte helt i sin ordning! Kan man inte säga något snällt eller positivt kan man ju hålla tyst :-)
Kram

2012-11-28 @ 18:54:04


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Boellas

Blond, bitter och besserwisser

RSS 2.0