Winds of change

Man skall aldrig planera hur man skall disponera en ledig dag, för det blir sällan som man tänkt sig. För min del inleddes dagen med en tur till Piteå. Frida mådde inte bra och ville komma hem, så självklart hämtade jag henne. När jag kom hem visade det sig att Malin hade feber och mådde pyton så nu får jag kanske också vänta mig en släng av nånting.

Så här såg det ut i mitt badrum förra söndagen.

Och så här såg det ut idag. Jag messade Katarina och frågade hur Robbins mamma har gjort, men fick till svar att han inte visste. Katarina föreslog att jag skulle hänga upp en handduk åt henne i alla fall, så jag tror att jag skall göra det. Åtminstone i initialskedet av hennes frånvaro.

Trots att jag jobbade igår så har jag fått kolossalt mycket gjort i helgen. Som jag redan berättat i förra inlägget, (Usch, jag kan inte tänka på det...) så hade jag tvättstugan. Under tiden bakade jag jättegoda kruskabullar efter ett recept som jag inte har använt på flera år. Sedan färdigställde jag ett par tjocksockar och sydde en avlång kudde, 30x70 cm. Tyget är bara två utlåningsprover från jobbet som ändå skulle kastas eftersom vi inte får tillbaka det. Jag tycker det är så vackert... Skräddade också en långärmad tröja och en klänning till mig samt en t-shirt till min mamma. De sakerna hinner jag kanske sy till veckan.  


Idag har jag, efter Piteå-resan, utsatt Katarinas rum för en Extreme Home Makeover. Resultatet blev mycket lyckat. I bästa Ty Pennington-anda gav jag mig i kast med att flytta omkring möbler, städa bort varenda hårklämma som flickan lagt på golvet, hänga in hennes kläder i garderoben (där de bör vara), dammsuga, byta gardiner och, när jag ändå hade ångan uppe, klä om en stol med svart skinnimitation. Och jag går inte på något. Inte ens en Panodil har jag tagit idag.

 
Gott om plats för alla tre symaskiner, och även för den fjärde när den behövs!

Nästa lördag inträffar något som för er i södra Sverige närmast kan betraktas som vardagsmat, men som för oss häruppe är lika osannolikt som att Johnny Depp skulle komma in i butiken för att köpa patentknappar. (Förlåt, jag kom inte på något bättre...) Vi kan nämligen välja mellan att dansa till Claes Lövgrens i Sunderbyn, Shake i Piteå eller Jannez i Skellefteå. Jag och mina gelikar väljer givetvis Jannez. Fullt förståeligt, eller hur?



Kommentarer
Anonym

Vilken helg du har att se fram mot, jag förstår ditt val. Skulle ha gjort samma val själv.

2009-01-20 @ 22:04:11


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Boellas

Blond, bitter och besserwisser

RSS 2.0