What`s the buzz

Gårdagen blev så produktiv att jag nästan blev orolig för min mentala hälsa. Men det ena gav det andra, som gick av bara farten, och då är det ju bara roligt! Dagen inleddes med ett möte. Sedan åkte jag hem och sydde litegrann innan jag åkte och hälsade på min mamma en stund. När jag sedan kom hem så fortsatte jag att sy och det här blev resultatet!




Tunika och leggings till Malin. Tunikan är sydd i viskostrikå som vi köpte på Stoff och stil i Malmö i somras och det gröna, läckra, lagom glammiga leggingstyget kommer från Ohlssons tyger och stuvar - en riktig tygaffär!

Detalj. Både tyg och knappar är sotsvarta, men dagsljuset gör att allt ser lite brunaktigt ut på bilden.

En klänning av samma mönster till mig själv. Sydd i ett rött chambrayliknande tyg från Ohlssons. 19 kr/m! Jag satte dragkedja i metall istället för knappar samt sydde stickningar på oket i jeanstråd.

Och när jag ändå hade ångan uppe så passade jag på att byta muddar på Björns fina sweatshirtjacka.

Jag är ju, som jag tidigare eventuellt påpekat någon gång, inte längre 25 och även om jag för det mesta känner mig tämligen vigulant så är det påfrestande för kroppen att sitta och sy länge. Jag tror alla känner igen sig om jag säger att jag sitter med kutig rygg och liksom hukar mig ner mot symaskinen, samtidigt som jag drar upp axlarna till öronen. På det sättet kan man sitta och jobba länge, men aj aj aj, så ont det gör när man skall räta upp sig. Huvudvärken dagen efter en sysejour som denna kan vara olidlig...

Men genom att sätta symaskinen på en vanlig pärm, ändras vinkeln och man får med ens en helt annan kroppshållning. Det kan vara värt ett försök - jag märker verkligen skillnaden. Mellan pärmen och maskinen har jag lagt en bit antiglid.


I söndags var jag i Mjölkuddskyrkan och lyssnade på Jesus Christ Superstar i en uppsättning arrangerad av Svenska Kyrkan och tre av deras körer. Malin var förstås med. Det var längesedan jag hörde hela musikalen från början till slut, men den sitter antagligen i ryggmärgen för jag observerade att de hoppat över några stycken. Helt fantastiskt bra, var det i alla fall. Egentligen skulle man försöka komma sig iväg på dylika arrangemang lite oftare...

Men det gjorde jag i alla fall när FILMEN visades i Luleå i februari 1974. Jag och min kompis Kerstin blev helt ifrån oss och tjatade till oss en extra veckopeng av våra föräldrar för att kunna se den en gång till.

Den föll också recensenterna på läppen...

Trots att det kostade hutlösa 9:50 att gå på bio, så tvekade vi aldrig när vi av Kerstins storebror Anders blev erbjudna att följa med till biografen Metropol i Boden och beskåda mästerverket en tredje gång, Besatt? Javisst! Men då hade det hunnit bli maj...


Kommentarer
Roger

"Men då var hade det hunnit bli maj..." vad är detta för stavning !!!! Boel

2009-04-02 @ 21:42:13
Boella

Men Roger... Gu, va du ä petig. Förresten är det inget fel på stavningen. Det är formuleringen. Man börjar meningen på ett sätt och avslutar på ett annat.Då kan det bli sådär!

2009-04-02 @ 22:06:50
Anna

Men Gud. Du menar inte att du sydde allt det på en dag!? Du borde ju ha en egen församling som tillber dig i så fall, en egen kult, egen orden, egen fanklubb. Du är min idol!

Jag vill vara med i din sekt :)

Lär mig allt du kan!

2009-04-02 @ 22:14:26
URL: http://blogg.mermusik.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Boellas

Blond, bitter och besserwisser

RSS 2.0