Dance while the musik still goes on

Självutnämnda experter finns det gott om inom alla områden och dans är inget undantag. Det är möjligt att jag kan räkna mig till dessa, men skillnaden mellan mig och alla andra är att det är jag som har rätt. Haha, det var väl roligt...?

Jag vill gärna att det skall vara som det var förr, när jag var ung. Då gick folk på dans för att dansa och ha kul. På den tiden var det inte så himla noga vilka som spelade, även om man tyckte det var extra kul med Pererix, Jubilee, Perikles eller varför inte Lennes me Bitte? Man stannade inte hemma bara för att det råkade vara Lassbyfemman eller Ruter Fem. Det här var före vattenflaskornas och ryggsäckarnas tid. Ingen kallade sig heller DANSARE.

När jag var i Strängnäs förra gången kom jag i samspråk med en annan expert. En sådan som är övertygad om att hon sitter inne med sanningen, amen. Hon delgav mig sin dröm som var att den optimala dansen var den som befolkades av 60% DANSARE och 40% svenssons.

Så nu går jag här och undrar när man är en DANSARE. Är det när man har gått alla kurser som den lokala dansföreningen arrangerar? Och VILKA danser räknas? Är det enbart bugg och foxtrot, och i sådana fall, vilken typ av fox? Eller är det antalet danser man besöker per år som gäller? Är krogdanser och logdanser lika mycket värda? Om jag åker på Lasse Stefanz och bara dansar två danser, får jag kalla den kvällen för en danskväll och räkna in den i statistiken? Och om man tittar på minoriteten då? Svenssonprocenten bör alltså bestå av individer som ALDRIG befolkar ett dansgolv, utom just den här kvällen. 

Expertens resonemang innebär ju att 40%-gruppen kommer att bli mindre och mindre, eftersom den gruppen utarmas av två anledningar. Den ena är att svensson dansar för många gånger och då automatiskt kvalificerar sig till 60%-gruppen. Den andra - mer sannolika - är att han blir så avskräckt av samma grupp att han aldrig mer sätter sin fot på ett dansgolv.

Tja, alla är vi människor och jag tycker nog att en liknande klassificering av folk, som egentligen bara vill ha kul, är ovanligt korkad. Ovanligt.

DANSARE?



Kommentarer
Messersmith

Jag tror inte alla är så korkade som "experten" i Strängnäs. Alla som sätter sin fot på dansgolvet måste räknas som "dansare" annars blir det inte statistiskt rätt. En "svensson" dansar inte utan hänger i baren. Den tredje kategorin av folk som går ut och roar sig är de som står framför orkestern och dansar "disco". Även dessa bör räknas till "dansare" och inte "svenssons" eftersom de inte hänger i baren, eller?

2008-12-16 @ 10:37:08


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Boellas

Blond, bitter och besserwisser

RSS 2.0