Ont, det gör ont

I mitt yrke är det ofrånkomligt att man lägger sig till med ett visst handlag. Man klipper snabbt och rakt, man kan rulla ut 8,3 meter utan att mäta, man lyfter upp tunga rullar på axeln, man hittar exakt rätt nyans på tråden på en nanosekund och så vidare i all oändlighet. Kort sagt, man spänner sig litegrann och tycker att man är ganska cool när man vet vad man gör. Utom när man nästan klipper av sig fingertoppen som jag gjorde idag när jag vant klippte av ett satinband. Jag tittade förvånat på fingret, men kände att det hade tagit ganska ordentligt, så jag hann in på kontoret och satte på ett plåster innan de första bloddropparna föll. Innan jag hunnit avsluta kunden hade det blött igenom och jag fick besöka kontoret ännu en gång. Nu klarade jag mig i ungefär fem minuter, sedan fick jag ta bort de två första förbrukade plåsterna och byta ut dem mot TRE nya som jag tejpade hårt runt fingertoppen. Nu är det kväll, och det dunkar bara lite lätt i såret. Jag har inte tittat på det ännu.

I övermorgon är det julafton, av den händelse att det har undgått någon. Eftersom jag tillbringar största delen av min vakna tid i butiken så har jag inte så höga ambitioner vad gäller julfirandet. Lägenheten ser för närvarande ut som om en tromb har dragit igenom, men jag vet att mina duktiga och genomgoda ungar har fixat allt till imorgon kväll när jag kommer hem. Det skall bli skönt med ett par dagars ledighet. 

Min goda vän och före detta lärarkollega Linda (Vi jobbade båda på Handelsprogrammet på Midskogsskolan när det begav sig) har en helt fantastisk matblogg som förtjänar ett besök. Kolla här bara! Hädanefter kommer kanske min kära dotter Katarina, som av någon anledning blivit vegetarian, att få lagad mat någon gång emellanåt eftersom Linda har en egen liten veggohörna.

Nu hade jag tänkt lyssna på Thomas på Radio Rix hemsida, men tror någon att de har idats lägga ut fredagens morgongäst ännu?! Nope! Men en snygg bild hittade jag i alla fall!


Och så här såg det ut när jag gick till jobbet i söndags morse klockan kvart i elva. Härligt julväder, inte sant?


Kommentarer
Roger // Norrskedika

"Nu hade jag tänkt lyssna Thomas på Radio Rix hemsida." Boel ! Vad är detta för språk!!!!!Skärpning... God Jul o Gott Nytt År påré sålänge !!!

2008-12-22 @ 23:16:23


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Boellas

Blond, bitter och besserwisser

RSS 2.0