Resedagbok 1

Det här blir bara en kort redogörelse av det första dygnet på resande fot. Det är möjligt att jag får med delar av det andra dygnet också. Vi startade i Luleå lite väl sent i tisdags, men som den vana bilförare jag är lyckades jag ändå se till att vi tog oss ner till Sundsvall innan tröttheten tog över. Katarina kom med den briljanta idéen att vi skulle sova i bilen på Ikeas parkering. Just då, klockan 23 på kvällen, verkade det helt ok. Det stod redan ett par husvagnar och husbilar där och vi ställde oss bara en bit ifrån och påbörjade ombyggnaden av min Saab 95. Bagageutrymmet tömdes, baksätet fälldes och den jättestora luftmadrassen fylldes. Jag hade en idé om att den eventuellt skulle kunna anpassa sig lite till hjulhusen om man inte blåste upp den helt, men det visade sig vara fel. När förste man, som var Björn, kröp in och lade sig så sjönk den ihop på mitten vilket innebar att jag och Katarina rullade ner mot honom.

Efter två timmar insåg jag att jag var tvungen att kliva upp och pudra näsan, något som jag gjorde bakom en container utanför Rusta. Därefter lyckades jag nog slumra lite, men vaknade strax efter fem av att jag höll på att frysa ihjäl. Jag drog upp rutorna det lilla jag dragit ner dem och lyckades så småningom somna om. Halv nio hade plötsligt kylskåpet förvandlats till en bastu och jag fick flämtande dra ner rutorna igen. Vi låg och slumrade en stund till och när vi gläntade på mörkläggningsgardinerna insåg vi att vi inte längre var ensamma på parkeringen. Det var bara att åla sig ur bilen och försöka återställa den i ursprungligt skick, varefter vi gick in på Ikea och borstade tänderna. Ja, vi åt frukost också samt gjorde en del viktiga inköp.

Vi körde sedan vidare mot Gävle där vi hälsade på goda vännerna Johan och Inga-lis och tänk vilken tur vi hade! Vi fick både mat och och sovplats hos dem! Och så köpte vi Inga-Lis gamla overlockmaskin! Det var således ett mycket givande besök sett ur vår synvinkel. Jag är lite osäker på om det var lika givande för dem, men jag intalar mig att det var det...

Imorgon är det tisdag igen och vi har gjort en massa saker, men jag bör nog dela upp mina inlägg om någon skall orka läsa dem så jag får nog återkomma på fredag eller lördag när vi kommit hem. Imorgon styr vi norrut och ser fram mot flera nätter i bilen, men i en annan framgångsrik form som vi egentligen är för långa för alla tre, men som innebär mer sömn och mindre gorm. Berättar om det nästa gång.


Kommentarer
Katarina

Man måste vara lite galencrazy ibland.

2008-08-12 @ 23:47:51


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Boellas

Blond, bitter och besserwisser

RSS 2.0